FOTO GALERİ


İyidere 'de İMTAL 2024 Geleceğin Şefleri Yarışıyor<

İyidere 'de İMTAL 2024 Geleceğin Şefleri Yarışıyor

İyidere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 48. Turizm Haftası'nı, okul ve yerel yönetim iş birliğiyle düzenlediği yemek yarışması ile kutladı. Etkinlik, hem ilçe hem de il düzeyi..

Ege Bölgesi Yemek Yarışması 'nda Türk Mutfağı Tanıtımı<

Ege Bölgesi Yemek Yarışması 'nda Türk Mutfağı Tanıtımı

Yarışmanın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan, gastronominin kültürlerin aktarımında ve nesilden nesile geçişinde büyük önem taşıdığını vurguladı...

Yozgat'ın Genç Şefleri Final Yolculuklarına Devam Ediyor<

Yozgat'ın Genç Şefleri Final Yolculuklarına Devam Ediyor

Yarışmada, Kayseri, Sivas, Nevşehir ve Yozgat'tan toplam 13 takım yarışıyor. Her takım, 3 öğrenci ve 1 danışman öğretmenden oluşuyor. 90 dakika süren bu müca..

15 Nisan Aşçılar Bayramı Nedir? Önemi Ve Özellikleri<

15 Nisan Aşçılar Bayramı Nedir? Önemi Ve Özellikleri

Türkiye'de Aşçılar Bayramı, yalnızca bir kutlama gününden daha fazlasını ifade eder. Türk mutfak kültürünün derin köklerini ve bu alandaki usta isimlerin toplum içindeki rolünü vurgu..

Ödüllü

Ödüllü "Bördespeck" Peynirinin Üretimi Durduruldu

Bördespeck peyniri, özellikle şömine usulü pastırma gibi tütsülenmesiyle bilinen ödüllü bir lezzet olarak süpermarket raflarındaki yerini almıştı. Ancak, Börde Käse GmbH..

Tokyo'da Türk Mutfağı Kültürel Lezzet Buluşması<

Tokyo'da Türk Mutfağı Kültürel Lezzet Buluşması

Türkiye'nin gastronomik zenginliklerini Japon halkına aktarmak ve iki ülke arasındaki kültürel alışverişi güçlendirmek amacıyla gerçekleştirildi. Katılımcılar, Türk mutfağı..

Antwerp'de Şef Aytekin Erdoğan ile Lezzet Yolculuğu<

Antwerp'de Şef Aytekin Erdoğan ile Lezzet Yolculuğu

Belçika'nın Antwerp şehrinde, Akdeniz misafirperverliğinin sıcaklığını ve Anadolu ile Mezopotamya'nın zengin lezzet mirasını Fransız mutfak sanatıyla harmanlayan bir adres..

Şef Emre İnanır Türk Lezzetleri 'ni Dünyaya Taşıyan Şef<

Şef Emre İnanır Türk Lezzetleri 'ni Dünyaya Taşıyan Şef

Bocuse d’Or'da Şef Emre Inanır'ın yaratıcı mutfak anlayışını ve Türk mutfağının zengin lezzetlerini dünya sahnesinde nasıl temsil ettiğini gözler önüne seriyor. Şef..

Geleceğin Şefleri Kocaeli'de Yıldızlarını Parlatıyor<

Geleceğin Şefleri Kocaeli'de Yıldızlarını Parlatıyor

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen yarışmada, "Modern Türk Mutfağı" teması altında 10 farklı okuldan 30 öğrenci, en iyi yemeği yapmak için kıyasıya yarıştı. Yarışmanın jüri...

Bir Meslekten Fazlası; Aşçılık Sanatının Çok Yönlülüğü<

Bir Meslekten Fazlası; Aşçılık Sanatının Çok Yönlülüğü

Gastronomi dünyasında, aşçılık sadece yemek yapmakla sınırlı bir meslek olarak görülmemeli 'dir. Aşçılık, aynı zamanda bir yönetim sanatı, bir muhasebe 'cilik pratiği, bir garsonluk..

Dünyada Kadın Şeflerin Yıldızlaşan Mutfakları<

Dünyada Kadın Şeflerin Yıldızlaşan Mutfakları

Erkek egemen bir sektör olarak görülen bu alanda, kadın şeflerin başarıları ve uluslararası tanınırlıkları, onların sadece var olmadıklarını, aynı zamanda bu zorlu alanda liderlik ede..

Genç Şeflerin Yıldızlaştığı Gastronomi Şöleni<

Genç Şeflerin Yıldızlaştığı Gastronomi Şöleni

Pandemi ve doğal afetler gibi zorlu süreçlerden geçilmesine rağmen, Turizm Meslek Liseleri arasındaki bu kıyasıya yarışma, Gastronometro'da dördüncü kez başarıyla gerçekleştirildi.

2024 Yılında Keşfedilmesi Gereken En Yeni Oteller<

2024 Yılında Keşfedilmesi Gereken En Yeni Oteller

Seyahat tutkunları için hazırlanan bu liste, farklı kültürleri deneyimleme, yerel lezzetlerin tadına varma ve dünyanın çeşitli yerlerindeki benzersiz mimari ve sana..

Günde Tek Öğün Beslenme İçin Tok Tutan 10 Yemek Tarifi<

Günde Tek Öğün Beslenme İçin Tok Tutan 10 Yemek Tarifi

Tek öğün beslenme tercih edenler için gün boyu tok tutacak ve enerjik hissettirecek yemek tariflerini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Tek öğün beslenme stratejisi..

Türk Mutfağı Lezzetlerinden En Meşhur 25 Yemek Tarifi <

Türk Mutfağı Lezzetlerinden En Meşhur 25 Yemek Tarifi

Türk mutfağının benzersiz lezzetlerini ve bu lezzetlerin evde nasıl hazırlanabileceğini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Gastronomi dünyasının prestijli platformlar 'ından biri olan TasteAtlas..

Kültürel Miras Ne Demektir? Önemi Ve Özellikleri Nelerdir?<

Kültürel Miras Ne Demektir? Önemi Ve Özellikleri Nelerdir?

Kültürel miras, bir toplumun veya ulusun geçmişten günümüze aktardığı, gelecek nesillere bırakmak üzere koruduğu tarihi, sanatsal, sosyal ve gastronomik değerler...

Hüseyin Şipal'den Unutulmaya Yüz Tutmuş Yemekler<

Hüseyin Şipal'den Unutulmaya Yüz Tutmuş Yemekler

Akademisyen öğretim görevlileri, mutfak sanatları bölüm başkan 'ları, meslek lisesi alan hocaları, tecrübeli şefler ve asistanlar gibi mutfak dünyasının çeşitli dallarından profesyoneller..

Dünyanın En Büyük Gemisi

Dünyanın En Büyük Gemisi "Icon of the Seas" ın Özellileri

Icon of the Seas, 365 metre uzunluğunda, 250 bin ton ağırlığında ve 8 bin kişi kapasiteli bir yolcu gemisi. Gemi, sıvılaştırılmış doğal gazla çalışan motorlarıyla çevre dostu..

Antarktika Mucizesi! Büyülü Ve Donmuş Yedinci Kıta...<

Antarktika Mucizesi! Büyülü Ve Donmuş Yedinci Kıta...

Antarktika, eksi 30 derecenin ılık bir yaz günü olarak nitelendirilen ekstrem koşulları, altı aylık uzun geceleri ve vahşi doğasıyla, tecrübeli gezginlerin hayallerini süslüyor. Yedinci kıtanın..

Geleneksel Türk Mutfağında En Sıradışı Yemekler <

Geleneksel Türk Mutfağında En Sıradışı Yemekler

Her biri, geleneksel Türk mutfağının derinliklerinden çıkan, keşfedilmeyi bekleyen lezzetlerdir. Bu makale, Türk mutfağının çeşitliliğini ve zenginliğini vurgulamayı..

Şebnem Akman Balta; Bize En Yakın Rakip İspanya<

Şebnem Akman Balta; Bize En Yakın Rakip İspanya

“2024 yılı için 2023 yılı başı koymuş olduğumuz ilk hedefleri 75 milyon turist ve 65 milyar dolar gelir uzak hedef olmayacaktır. Hatta siyasi krizler olmaz ve enflasyon muhase...

Bıçak Nedir? Bıçağın Tarihi Geçmişi ve Çeşitleri<

Bıçak Nedir? Bıçağın Tarihi Geçmişi ve Çeşitleri

Bıçak, kesme, dilimleme, doğrama gibi işlemler için kullanılan bir alettir. Genellikle bir metal parçadan oluşan keskin bir ağıza ve bu ağızı kullanmayı kolaylaştıran bir sap kıs..

Larousse Gastronomique & Mutfak Ansiklopedisi<

Larousse Gastronomique & Mutfak Ansiklopedisi

Yıllar, yıllar öncesinde Oğlak Yayıncılık Larousse Gastronomique’yi Türkçeye kazandırmış ve iki cilt halinde okuyucuyla buluşturmuştu. Ancak baskısı tükendiğ..

Dünya Peynir Haritasında Türk Peynirlerinin Önemi Nedir?<

Dünya Peynir Haritasında Türk Peynirlerinin Önemi Nedir?

Dünya peynir haritası, çeşitli kültürlerin benzersiz peynir çeşitlerini içerir. Bu makalede, Türk peynirlerinin dünya peynir haritasındaki önemi ve bu peynirlerin özellikleri deta..

Buzdan Heykeller Nasıl Yapılır? Özellikleri Nelerdir?<

Buzdan Heykeller Nasıl Yapılır? Özellikleri Nelerdir?

Buzdan heykel yapımı, yüksek düzeyde ustalık ve sanatsal yetenek gerektiren bir süreçtir. Bu makalede, buzdan heykellerin nasıl yapıldığı ve bu süreçte dikkat edilmesi..

Turşu Nedir? Turşu Yapmanın Özellikleri Nelerdir?<

Turşu Nedir? Turşu Yapmanın Özellikleri Nelerdir?

Turşu, sebze ve meyvelerin asidik ortamda, genellikle sirke ve tuz kullanılarak, fermantasyon 'a uğratılmasıyla elde edilen bir besindir. Türk mutfağında turşu, hem lezzet hem de sağlık..

Kış Aylarında Alınması Gereken Besin Çeşitleri<

Kış Aylarında Alınması Gereken Besin Çeşitleri

Kış mevsimi, soğuk hava koşulları ve azalan güneş ışığı nedeniyle, beslenme alışkanlık 'larımızda değişiklikler yapmamız gereken bir dönemdir. Kış aylarında bağışıklık siste..

"Kış Ayları"nın Vazgeçilmezi Olan Meşhur 10 Yemek Tarifi

Kış Aylarında hangi yemeklere yapılır? Kişin yenmesi gereken en şifalı yemekler hangileridir? Soğuk kış günlerinde hangi yemekler tercih edilmelidir? Türk aşçı haberleri ve güncel..

Dondurulmuş,

Dondurulmuş, "Buzlu Balık" Nasıl Çözülür ve Pişirilir?

Dondurulmuş balıkların doğru bir şekilde çözülmesi ve pişirilmesi, lezzetin yanı sıra sağlıklı bir beslenme açısından da hayati öneme sahip. Bu makalede, dondurulmuş balıkların nasıl..

Türk Mutfağı Dendiği Zaman Akla Gelen 15 Yemek Çeşidi <

Türk Mutfağı Dendiği Zaman Akla Gelen 15 Yemek Çeşidi

Türk mutfağı, zengin tarihi ve coğrafi çeşitliliği ile dünyanın en ünlü mutfaklarından biridir. Türk mutfağı dendiğinde akla gelen 15 yemek çeşidi ve özellikleri şunlardır. Etin, özellikle kuzu..

Dünyada Bulunan Fıstık Çeşitleri ve Özellikleri Nedir?<

Dünyada Bulunan Fıstık Çeşitleri ve Özellikleri Nedir?

Fıstık, birçok çeşidi bulunan ve dünya genelinde tüketilen besin maddelerindendir. En sevilen meyve çeşitlerinden Fıstık denilince akla ilk gelen, genellik 'le yer fıstığı ve antep fıs..

En Ünlü Pancar Çeşitleri Ve Özellikleri Nelerdir?<

En Ünlü Pancar Çeşitleri Ve Özellikleri Nelerdir?

Pancar, kök sebze olarak bilinen ve genellikle yer altındaki kök kısmı tüketilen bir bitkidir. Pancarın kökleri genellikle yuvarlak veya oval şekildedir ve farklı renklerde olabilir. Ayrı...

2. Alanya Tropikal Meyve Festivali Sona Erdi<

2. Alanya Tropikal Meyve Festivali Sona Erdi

Bu yıl ‘Avokado ve Mango’ teması ile düzenlenen festivalin ikinci günü de ilk gün olduğu gibi dolu dolu geçti. Alanyalı tropikal meyve yetiştiricileri ikinci günde de stantlarını açarken..

Geleneksel Türk Mutfağında Ispanakla Yapılan Yemekler <

Geleneksel Türk Mutfağında Ispanakla Yapılan Yemekler

Geleneksel Türk mutfağında sebze çeşitlerinden ıspanaklı yemek tarifleri, birçok yemekte ana malzeme olarak kullanılır. İşte ıspanakla yapılan 20 çeşit geleneksel Türk yemeği..

Dünyanın En İyi 50 Oteli Hangileridir?<

Dünyanın En İyi 50 Oteli Hangileridir?

Dünyanın en iyi otelleri genellikle benzersiz özelliklere, mükemmel hizmetlere ve sıra dışı konakla 'ma deneyimlerine sahiptir. İşte bu otellerin bazı ortak özellikleri. Otel personeli, misafirlerin..

Türkiye Gezilecek En Önemli Tarihi Şehirler Hangileridir?<

Türkiye Gezilecek En Önemli Tarihi Şehirler Hangileridir?

Türkiye, tarih boyunca birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış, bu nedenle ülkenin dört bir yanı tarihi ve kültürel zenginliklerle doludur. İşte Türkiye'de gezilecek en..

2024 Dünya Restoran Trendleri ve Otel Trendleri Nelerdir?<

2024 Dünya Restoran Trendleri ve Otel Trendleri Nelerdir?

2024 Restoran Trendleri Neler? 2024 Mutfak Trendleri Nelerdir? Yemek Trendleri Nelerdir? Yiyecek, İçecek, Konaklama, Restoran Ve Profesyonel Mutfaklarda Yeni Trendler..

En Ünlü Yemek Çeşitleri Nelerdir? En Meşhur Yemekler <

En Ünlü Yemek Çeşitleri Nelerdir? En Meşhur Yemekler

Türk mutfağı, zengin ve çeşitli bir mutfak kültürüne sahiptir. Birçok yemek gastronomi haritamızda Türkiye'nin dört bir yanında ünlüdür ve farklı yörelerin kendine özgü..

Yeni Açılan Bir Restoran İçin Gereken Demirbaş Listesi<

Yeni Açılan Bir Restoran İçin Gereken Demirbaş Listesi

Aşağıdaki listeler 3 restoran ve bir kahve dükkanı içeren ve Ortalama 100 çalışanı bulunan bir grup'ta gerekli olan mutfak ve restoran malzemeleridir. Burada şunu da özellikle..

Dünya Mutfaklarında Çiğ Etle Yapılan Yemekler Nelerdir? <

Dünya Mutfaklarında Çiğ Etle Yapılan Yemekler Nelerdir?

Dünya mutfaklarında, çiğ etle yapılan pek çok yemek bulunmaktadır. Belirtilen en farklı yemek tariflerinde yemekler, bölgenin geleneklerine, damak zevkine ve etin elde edilm..

Yaz Aylarında Formda Kalmak İçin 5 Doğal Enerji İçeceği...<

Yaz Aylarında Formda Kalmak İçin 5 Doğal Enerji İçeceği...

Yaz aylarında formda kalmak ve enerjinizi yükseltmek için tüketebileceğiniz bağışıklık sistemine de faydalı doğal enerji içecekleri genellikle taze meyve ve sebzelerden..

Badem Nedir? Badem Çeşitleri Nelerdir?<

Badem Nedir? Badem Çeşitleri Nelerdir?

Badem Nedir? Badem Çeşitleri Nelerdir? Bademin Özellikleri Nelerdir? Bademin besin değeri nedir? Ancak, badem çeşitleri genellikle iki ana kategoriye ayrılır: tatlı badem ve acı ba..

Palamut Balığı Nedir? Nasıl Beslenirler? Çeşitleri Nelerdir?<

Palamut Balığı Nedir? Nasıl Beslenirler? Çeşitleri Nelerdir?

Palamut balığı, Atlantik'te, Akdeniz'de ve Karadeniz'de yaygın olarak bulunan, ticari açıdan değerli bir balık türüdür. Genellikle soğuk denizlerde yaşarlar ama üreme dönem..

Türkiye'de Yetişen En Meşhur Sebze Çeşitleri Nelerdir?<

Türkiye'de Yetişen En Meşhur Sebze Çeşitleri Nelerdir?

Türkiye'nin zengin toprak yapısı ve farklı iklim koşulları, birçok sebzenin yetişmesi için elverişlidir. İşte Türkiye coğrafyasında yetişen 40 meşhur sebze ve onlar..

Dere Balıkları Nelerdir? Dere Balıklarının Çeşitleri<

Dere Balıkları Nelerdir? Dere Balıklarının Çeşitleri

Dere Balıklarının Özellikleri Nelerdir? Dere Balıkları Nasıl Beslenir? Dere Balığı Çeşitleri Nelerdir? Dere balıkları, tatlı su ekosistemlerinde, özellikle akarsu, dere ve ırmaklar..

Sürdürülebilir Restoran Nedir?<

Sürdürülebilir Restoran Nedir?

Sürdürülebilirlik Gıda Açısından Nedir? Sürdürülebilir Restoran Menüsü Nasıl Hazırlanır? Atıksız Restoran Nedir? Nasıl Atıksız Restoran Olunur? Atıksız Restoran Olmanın Şartları Nelerdir? Yeşil restoran...

Şef Murat Bozok Kimdir?<

Şef Murat Bozok Kimdir?

Şef Murat Bozok aşçılık eğitimlerini nerede almıştır? Şef Murat Bozok nerelidir? Bilinen Türk mutfağı şeflerinden Şef Murat Bozok hangi mutfak konseptleri üzerine çalışmakta 'dır? En başarılı şeflerden..

Şef Görkem Özkan Kimdir?<

Şef Görkem Özkan Kimdir?

Şef Görkem Özkan aşçılık mesleğine ne zaman başladı? En başarılı şeflerden Görkem Özkan nerelerde çalıştı? Biline Türk mutfağı şeflerinden Görkem Özkan aşçılık eğitimlerini nerede aldı? Restoran konseptleri..

Şef Veysel Eren Kimdir?<

Şef Veysel Eren Kimdir?

Şef Veysel Eren nerelerde çalışmıştır? En şarılı Türk şeflerinden Veysel Eren aşçılık mesleğine nasıl başladı? Şef Veysel Eren nerelidir? Geleceğin menü trendlerinde Şef Veysel Erenin menü konseptleri..

Maria Ekmekçioğlu Kimdir?<

Maria Ekmekçioğlu Kimdir?

Bilinen Türk Mutfağı Şeflerinden ve kadın şeflerimizden Maria Ekmekçioğlu aşçılık eğitimlerini nerede aldı? En başarılı şeflerden Maria Ekmekçioğlu nereli? Şef Maria Ekmekçioğlu nerelerde çalıştı? Aranılan..

Şef

Şef "Zeki Kara" Kimdir?

Şef Zeki Kara aşçılık mesleğine nasıl başladı? Bilinen Türk Mutfağı Şeflerinden Şef Zeki Kara aşçılık eğitimlerini nerede aldı? En başarılı şeflerden ve Aranılan mutfak şeflerinden Zeki Kara nerede çalışmaktadır?

Şef Doğan Anapa Kimdir?<

Şef Doğan Anapa Kimdir?

Şef Doğan Anapa aşçılık mesleğine nasıl başladı? Doğan şefin restoran menüsünde hangi yemekler var? Şef Doğan Anapa nereli, aşçılık eğitimlerini nerede aldı? Şef Doğan Anapa için mutfak ve yemek yap...

Şef Tolga Hellaç ve Şef Selen Mağzalcıoğlu İle

Şef Tolga Hellaç ve Şef Selen Mağzalcıoğlu İle "7MİLA"

Mardinli bir ailenin üyesi olan Selen Mağzalcıoğlu, eğitimlerinin ardından kurduğu 7MİLA restoranda konuklarına Mezopotamya mutfağının özel tatlarını sunuyor. İmza lezze...

Kiraz Çeşitleri Nelerdir?<

Kiraz Çeşitleri Nelerdir?

Kiraz Nedir? Kaç Çeşittir? Kiraz Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır? Kiraz'ın Faydaları Nelerdir, İnsan Beslemesinde Önemi Nedir? Kiraz Çeşitleri Nelerdir? Erkenci Kiraz Çeşitleri Nelerdir? Orta Dönem Kiraz Çeşitleri Ne..

Kıbrıs’ta Harika Bir Tatil Yapabileceğiniz 5 Otel Önerisi<

Kıbrıs’ta Harika Bir Tatil Yapabileceğiniz 5 Otel Önerisi

Havalar ısındıkça Akdeniz’in sahilleri canlanıyor, bulutların çekilmesiyle gökyüzünde rakipsiz kalan güneş hem kumsalları hem de denizi ışınlarıyla selamlıyor...

Yeni Nesil Türk Restoranları<

Yeni Nesil Türk Restoranları

Londra, anıtları, müzeleri, sergileri, tiyatro oyunları ve müzikalleri, mutfak çeşitliliği, gastronomik zenginliği, tasarım alışveriş mağazaları ve parklar 'ıyla seyahat düşkünleri için ideal bir kent. Her mevsimi, semti..

En Lezzetli 4 Türk Salatası<

En Lezzetli 4 Türk Salatası

Seyahat rehberi TasteAtlas, dünyanın en iyi salatalarını bir kez daha sıraladı ve Türkiye'den dört geleneksel salata listeye girmeyi başardı. Bu salatalar arasında en iyi salata tarifleri 'nden semizotu salatası..

Geleceğin

Geleceğin "Menü Trendleri" Nelerdir?

Modern gastronomi ve yenilikçi lezzetler ile birlikte dünya menü trendleri'ni uygulayabilecek gastronomi işletmeleri ve restoran konseptleri benim tecrübelerime göre aşağıdaki gibidir. Yazlık ve kışlık..

Mandalina Çeşitleri Nelerdir?<

Mandalina Çeşitleri Nelerdir?

Mandalina Nedir? Mandalina'nın özellikleri nelerdir? Türkiyede bulunan mandalina çeşitleri nelerdir? Mandalin türleri içerisinde en sevilen mandalina cinsi hangisidir? Mandalina çeşitleri nelerdir? Tangerina..

Kahve Çeşitleri Nelerdir?<

Kahve Çeşitleri Nelerdir?

En iyi kahve nasıl anlaşılır? En kaliteli kahve hangi ülke? En meşhur kahve nerenin? En ağır kahve nedir? En pahalı kahve nedir? En yumuşak kahve hangisi? Hayvan dışkısından yapılan kahve hangisi?

Şef Birkan Erköylü Kimdir?<

Şef Birkan Erköylü Kimdir?

En başarılı şeflerimizden Birkan Erköylü hangi mutfak konsept 'lerini uygulamaktadır? Bilinen Türk mutfağı şeflerinden Birkan Erköylü nerede çalışmaktadır? Aşçılık mesleğindeki yeni şeflere tavsiyeleri nelerdir?

Ramazan Ayında Hangi Sebzeli Yemekler Yapılır? <

Ramazan Ayında Hangi Sebzeli Yemekler Yapılır?

Ramazan Ayında Hangi Sebzeli Yemekler Yapılır? En beğenilen Sebzeli Yemekler hangileridir? Eski ramazanlarda iftar ve sahur menülerinde hangi sebzeli yemekler yapılırdı? ....

Eski Ramazanlarda Hangi Helvalar Yapılırdı?<

Eski Ramazanlarda Hangi Helvalar Yapılırdı?

En meşhur ramazan helvaları hangileridir? En meşhur helva tariflerinden hangileridir? Geleneksel Türk mutfağı yemek arşivinde sevilen osmanlı ve Türk tatlılarından hangile...

Kilo Vermek İçin En Hızlı Yağ Yakan Besinler Nelerdir?<

Kilo Vermek İçin En Hızlı Yağ Yakan Besinler Nelerdir?

Peki kilo vermek için hangi besinler tüketilmeli? sağlıkı beslenmede hangi takviyeler alınmalı? Vücudumuzda en çok yağ yakan besinler nelerdir? Doğal beslenmede kalori..

En Ünlü Muğla Yemekleri<

En Ünlü Muğla Yemekleri

En Ünlü Muğla Yemekleri nelerdir? Muğla mutfağında en çok hangi yemekler yapılır? En sevilen yöresel mutfaklarımızdan Muğla yemeklerini yapmanın püf noktaları nelerdir? Türk aşçı haberleri ve mutfak haber..

Acı Nedir? İnsanlar

Acı Nedir? İnsanlar "Acı Biber" Yemekten Neden Hoşlanıyor?

Acı yerken vücutta neler oluyor, Peki acıdan neden zevk alıyoruz, Acı ve zevk nedir, Acı Yemek İnsanı neden Mutlu ediyor, Acı Yemek Statü sembolümü, Acı Yemek Ömrü uzatıyormu?

Şef Hüseyin Şipal'dan Sosyal Sorumluluk Projesi...<

Şef Hüseyin Şipal'dan Sosyal Sorumluluk Projesi...

Özel eğitim okulu mutfak öğrencilerine aynı mutfak atölyesinde alaylı okullu akademisyen şefler ile birlikte uygulamalı bir çok Türk mutfağı ürünleri eğitimi verdiler. ..

"Herşey Dahil" Sistemi ve Gastronomi Turizmi...

Her şey dahil sisteminde turistler tüm yiyeceklerini otelden karşı 'ladığı için otel dışına çıkmıyor. Buda yöresel yemeklerin , Osmanlı Saray Mutfağı ve marka olmuş Türk yemekleri damak

Kışın İçilmesi Gereken En Sağlıklı Çay Çeşitleri Nelerdir?<

Kışın İçilmesi Gereken En Sağlıklı Çay Çeşitleri Nelerdir?

Kış çayları nasıl yapılır? Kış aylarında hangi çaylar içilir. Soğuk kış aylarında bağışıklık sistemimizi hangi şifalı çaylar korur. En şifalı kış çaylarını araştırdık ve evlerini..

Ortadoğu Mutfağının En İyi Lezzetleri Nelerdir? <

Ortadoğu Mutfağının En İyi Lezzetleri Nelerdir?

Ortadoğu Mutfağın da en çok yapılan yemekler nelerdir? Ortadoğu Mutfağının en sevilen lezzetleri nasıl yapılır? En meşhur mutfaklardan Ortadoğu Mutfağının en ünlü yeme..

Şeflerin En İyi Yemek Tarifleri<

Şeflerin En İyi Yemek Tarifleri

Türk mutfağı şeflerinin özel yemek tariflerini dünyaca ünlü tv. Kanallarında ve farklı ülkelerin gastronomi haberlerinde görmeye başladık. En başarılı şeflerimizin birbirinden lezzetle yemek tarifleri, pilav tarifleri..

En Şifalı Osmanlı Macunları<

En Şifalı Osmanlı Macunları

En iyi osmanlı kuvvet macunları hangileridir? Osmanlı kuvvet macunları nasıl yapılır? Saray mutfağında macun yapılırmıydı? Osmanlı macunlarının özellikleri nelerdir? Kuvvet macunlarının özellikleri nelerdir? Nasıl..

İşte En Meşhur Osmanlı Saray Mutfağı Yemek Tarifleri...<

İşte En Meşhur Osmanlı Saray Mutfağı Yemek Tarifleri...

Saray Mutfağı yemekleri nelerdir? Osmanlı saray mutfağı yemek tarifleri yapılırken nelere dikkat edilir? Saray mutfağı yemeklerinin özellikleri nelerdir? Bu güne kadar evinizde...

Şef Umut Karakuş; İspanyollar Anatolian Tapas 'ı Çok Sevdi<

Şef Umut Karakuş; İspanyollar Anatolian Tapas 'ı Çok Sevdi

Dünya'nın en önemli gastronomi merkezlerinden biri olan İspanya'nın Bilboa şehrinde Dünya Mutfakları etkinlikleri çerçevesinde 12 Kasım'da Türkiye Cumhuriyeti Büyükel..

En Meşhur Börek Çeşitleri<

En Meşhur Börek Çeşitleri

Geleneksel Anadolu mutfağında en iyi börek çeşitleri nelerdir? Yöresel mutfaklarımızda tercih edilen en iyi börek tarifleri hangileridir? Evde börek yaparken nelere dikkat edilir? Börek yapmanın püf nokta..

What are the 2023 World Gastronomy Trends?<

What are the 2023 World Gastronomy Trends?

What are the 2023 World Gastronomy, Restaurant, Hotel and Food Trends? What are the 2023 World Gastronomy Trends in the Field of Kitch.....

 Denizli Genç Aşçılar Derneği Ünlü Şefleri Ağırladı<

Denizli Genç Aşçılar Derneği Ünlü Şefleri Ağırladı

Euro Toques ve İtalya Federasyon Temsilcisi Andrea Basilico’nun da yer aldığı ünlü ve başarılı şefler, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte balon turuna katıldı. UNESCO Dünya...

Seramik Sanatçısı Ferizat Durmaçalış ile Şeflerin Tuvali<

Seramik Sanatçısı Ferizat Durmaçalış ile Şeflerin Tuvali

El yapımı özel tabak tasarımları 'nda modern, yenilikçi ve klasik modellerin yanı sıra doğadan incir ve zeytin yaprakları gibi baskılarda kullanan "Ferarts" yerli ve yabacı şeflerin vazg..

En Başarılı Gastroafyon Festivalinde Lezzet Coşkusu...<

En Başarılı Gastroafyon Festivalinde Lezzet Coşkusu...

Başkan Hamza Kalkan'nın koordine ettiği en iyi fuar ve festivallerden GastroAfyon aşçılık kurumlarımızdan Afyon Profesyonel Aşçılar Dernegi (AFPAD) üyelerinin de büyük...

En İyi Yoğurt Nasıl Yapılır?<

En İyi Yoğurt Nasıl Yapılır?

Mayalanan yoğurt neden çok sulu olur? Yoğurt Neden Sulanır Ve Süner? Sulu olan ev yoğurt nasıl koyulaştırılır? Yoğurdun katı olması için ne yapmak lazım? Yoğurdun Sulanmaması Ve Sünmemesi İçin Ne Yapılma..

Buzdolabına Neler Konur?<

Buzdolabına Neler Konur?

Buzdolabında saklanması gereken yiyecekler nelerdir? Hangi yiyecekler buzdolabında saklanır? Yiyeceklerin buzdolabında saklanma koşulları nelerdir? Yiyecekler saklanırken nelere dikkat edilir?

Roka Çeşitleri Nelerdir?<

Roka Çeşitleri Nelerdir?

Roka nedir? en sevilen Roka çeşitleri nelerdir? Roka hangi mevsimde yetişir? Roka çeşitlerinin özellikleri nelerdir? Roka ne zaman yetişir? Bu tür salata yeşillerinin sapları 30 cm yüksekliğe kadar, düz ve...

İncir Çeşitleri Nelerdir?<

İncir Çeşitleri Nelerdir?

Toplamda 800’den fazla türe sahip olan incir çeşitleri, kuru incir yapımında ve sofralık tüketimde severek kullanılmak tadır. Yaş İncirin Faydaları Nelerdir? Türkiyede kaç çeşit incir var? İncirin ana vata..

Meyve Çeşitleri Nelerdir?<

Meyve Çeşitleri Nelerdir?

Meyve Nedir? Sarı Renkli Meyveler Nelerdir? Kırmızı Meyveler Nelerdir? Yaz Meyveleri Nelerdir? Berry Meyveleri Nelerdir? Sarı Ve Turuncu Meyve Lerin İsimleri Nedir? Türkiyede Bulunan..

Mezopotamya ’nın Bereketini Dünyaya Tanıtacağız...<

Mezopotamya ’nın Bereketini Dünyaya Tanıtacağız...

Dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefler, gurmeler, yaşam koçları, diyetisyenler, gıda üreticileri, gastronomi öğrencileri, tarım üreticileri, tedarikçiler, akademisyenler ve sektör..

Şef Mehmet Kaplan; Aşçılar Meclise Ne Zaman Girecek?<

Şef Mehmet Kaplan; Aşçılar Meclise Ne Zaman Girecek?

Türkiye genelinde bir çok aşçının sıkıntıları ve sorunları bulunduğunu, özellikle pandemi döneminde bu durumun daha çok farkına varıldığını ifade eden Türk mutfağı şeflerin..

Nusret 'in Londra Restoranı Ne Kadar Ciro Yaptı?<

Nusret 'in Londra Restoranı Ne Kadar Ciro Yaptı?

Londra aşçı haberleri ve mutfak haberlerinde de yer alan bilgilere göre, restoran Menüsünde 35 sterlinlik carpaccio ve 180 sterlin ile 270 sterlin arasında değişen sırt veya mermer wagyu...

Şeftali Çeşitleri Nelerdir?<

Şeftali Çeşitleri Nelerdir?

Şeftali nedir? En sevilen meyve çeşitlerinden Şeftali çeşitleri nelerdir? Türkiyede kaç çeşit şeftali yetişmektedir? Şeftali çeşitlerinin özellikleri nelerdir? Şeftalinin anavatanı neresisidir? Şeftali nereden geldi?

"Nefais Restaurant" Kayseri

"Nefais" menüsünde sunulan, Dünyada Türk Mutfağı lezzetlerinden Tarhana, Beypazarı’nda, Kadayıf Dolması Erzurum’da, Tepsi Mantısı Kayseri’de , ev hanımları tarafından Nefais için özel..

Mehmet Aygün'den Golf Oteli

Mehmet Aygün'den Golf Oteli "Cullinan Belek" Açıklaması

Bir tarafı deniz bir tarafı nehir olan otelde, 36 delikli golf sahasından, 600 metrelik özel plaja, ala carte restoranlardan lisanslı çocuk showlarına, özel tasarım güneşlenme alanla..

Turizm ve Otelcilik'te 2022 Gastronomi Taban Puanları<

Turizm ve Otelcilik'te 2022 Gastronomi Taban Puanları

Turizm ve Otel İşletmeciliği, Gastronomi 2022 TABAN PUANLARI! 2,4 yıllık Turizm Otelcilik ve Gastronomi bölümü başarı sıralaması! ÖSYM'nin sınav sonuçlarını açıkla..

Şef Murat İlke Özipek Kimdir?<

Şef Murat İlke Özipek Kimdir?

Başarılı Türk mutfağı şeflerinden Murat Şef anlattığına göre, Tekirdağ Turizm ve Otelcilik Lisesi’nde öyle başarılı bir grafik sergiliyor ki, hocaları tarafından zamanın en iyi otellerinden biri olan Iberotel Sarıgerme

Şef İsmet Saz; Mutfak Kültür 'lerinden En Özel Lezzetler<

Şef İsmet Saz; Mutfak Kültür 'lerinden En Özel Lezzetler

Farklı mutfak kültürlerinden en özel lezzetler nelerdir? Şef İsmet Saz en başarılı yemek menüleri 'nde hangi yemekleri yer veriyor? İsmet şefin en beğendiği uluslararası..

Selçuklu ve Mevlevi Mutfağı<

Selçuklu ve Mevlevi Mutfağı

Konya Aşçılar Derneği Başkanı Yılmaz Seçim, gazetecilere Selçuklu ve Mevlevi mutfağının, dünyanın en zenginlerinden olduğunu söyledi. Konya'nın tarihi Sille Mahallesi'ne özgü "gıliç" yemeği dikkati çeken..

Klasik Dönem Osmanlı Saray Mutfağı Nedir?<

Klasik Dönem Osmanlı Saray Mutfağı Nedir?

Sarayın nüfusu 16.yy başlarında 4-5 bin iken 17.yy’da10 bin kişiden fazladır. Bu sebepten sarayın gıda ihtiyacı için bir iaşe ağı kurulmuştu. Öncelik hakkı ve kaliteli ürünlerin seçilmesi..

Otel Mutfağı Nasıl Yapılır?<

Otel Mutfağı Nasıl Yapılır?

Otel mutfağı proje kontrol takımı’nın en önemli görevleri ilgili mimarı ve mühendisi en doğru veriler ile donatmasıdır. Çünkü projeyi çizecek olan onlardır. Otel mutfağı yaparken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Türk Mutfağı Şeflerinden Abdullah Avni Kayahan<

Türk Mutfağı Şeflerinden Abdullah Avni Kayahan

Aşçılık hayallerinde pastaneye dair ne bir heves ne bir iştah yok o vakitler. Asıl gönlünde yatan aslan soğuk bölümü idiyse de, ne diyelim; soğuğa niyet pastaneye kısmet! Peki..

Turizmde Antalya'mızı Gastronomi İle Öne Çıkaralım<

Turizmde Antalya'mızı Gastronomi İle Öne Çıkaralım

Vali Ersin Yazıcı, Antalya Gastronomi Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (AGYİD) öncülüğünde Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Ticaret ve Sanayi..

2022 Yılının İlk Kahve Festivali Bodrum’da Başladı...<

2022 Yılının İlk Kahve Festivali Bodrum’da Başladı...

Nitelikli kahve etrafındaki marka 'ları ve katılımcıları ağırlayacak olan Zai Bodrum Coffee Festival ’de kahve severler 3 gün boyunca, birbirinden kaliteli kahveleri deneyimleme..

Erguvan Çiçeği Şerbeti Tarifi<

Erguvan Çiçeği Şerbeti Tarifi

Bu güne kadar evinizde Erguvan Çiçeği Şerbeti yaptını mı? Erguvan Çiçeğinin rengi nedir? En beğenilen osmanlı şerbetlerinden Erguvan Çiçeği başka nerelerde kullanılır? Mor renk tarihte neyi temsil eder?

Abdullah Kök: Şeflikte Başarı İçin Diploma Yetmez<

Abdullah Kök: Şeflikte Başarı İçin Diploma Yetmez

Mutfakta yüzlerce yıl iyi yemek yapmanın tek yolu, ustanın hareketlerini dikkatle izlemekten geçerdi. Bugün de Alain Ducasse ya da Heston Blumenthal gibi ustaların..

Ö. Akkor'dan D-Resort Ayvalık Murat Reis' İmza Tarifler...<

Ö. Akkor'dan D-Resort Ayvalık Murat Reis' İmza Tarifler...

Türkiye gastronomi haberlerinde yer alan bilgilere göre, Bu sezon artizan mutfağıyla öne çıkan Resort Ayvalık Murat Reis Kitchen Ege mutfağı ve Türk mutfağı üzerine çalışma..

Nijeryalı Aşçı Geleneksel Türk Yemeklerini Öğreniyor...<

Nijeryalı Aşçı Geleneksel Türk Yemeklerini Öğreniyor...

Yaklaşık 4 yıl önce üniversite eğitimi için Nijerya'dan Bursa'ya gelen 25 yaşındaki Ruth, Türk yemeklerini çok beğendi ve kendisi de pişirme denemelerine başladı. Mutfak Sanatları...

Yap, İşlet, Devret Modeli İle İzmir Körfezine Marina<

Yap, İşlet, Devret Modeli İle İzmir Körfezine Marina

Türkiye turizm haberlerinde de yer alan bilgilere göre, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, bir süredir çalışmalarını sürdürdük leri Sahilevleri Marina projesi hakkında değerlendirme..

En İyi Köfte Çeşitleri<

En İyi Köfte Çeşitleri

eleneksel Türk mutfağında En iyi köfteler nasıl yapılır? Evde en farklı köfteleri yapmak için nelere dikkat edilir? Türk mutfağının çokça sevilen köfte tariflerini sizlerle paylaşacağız. Üstelik bu köfte tarifleri herkesin çok..

Muğla’nın Zengin Ve Köklü Mutfak Mirasını Yaşatmalıyız<

Muğla’nın Zengin Ve Köklü Mutfak Mirasını Yaşatmalıyız

Her bölgesi buram buram tarih kokan, antik çağlardan bu yana Leleg, Karia, Likya, Roma, Selçuklu, Menteşe Beyliği ve Osmanlı’ya kadar bir çok kadim medeniyetin izlerini taşıyan..

Zeferan Restoran Damaklarda ve gönüllerde İz Bırakıyor<

Zeferan Restoran Damaklarda ve gönüllerde İz Bırakıyor

Azerbaycan ve Anadolu’nun zengin coğrafyasından beslenen Zeferan Restaurant’ta yemek lerin hazırlanışında kullanılan tüm ürünler tesis bünyesindeki Yaşayan Mutfak..

Euro Toques Türkiye; Ticaret Yapmıyoruz, Hizmet Ediyoruz<

Euro Toques Türkiye; Ticaret Yapmıyoruz, Hizmet Ediyoruz

Ego, nefis, şow, farklı amaçlar, insanları kullanmak, koltuk sevdalısı olmak ve bu işin ticaretini yapmaktan öteye geçmedi, geçemezde. Ne aldık ne verdik. Sizlere soru..

Gastronomi Sektöründe Sorun Çözen Projeler Çok Az<

Gastronomi Sektöründe Sorun Çözen Projeler Çok Az

2020 öncesi dönemde Türk mutfağını, pidesini, lahmacunu avam olarak görenler çoğunluk taydı, pek çok gastronomi bölümü uygulama derslerinde ağırlıkla Fransız, İtalyan ve...

Bahçeden sofraya Modern sunumlar- Şef Ramazan Ertürk<

Bahçeden sofraya Modern sunumlar- Şef Ramazan Ertürk

Amacım yıllardır farklı kültür ve mutfaklarda edindiğim bilgi ve becerilerimi, yanımda çalışanlara aktarmak ve aynı zamanda da Çanakkale bölgesine Carne, ile birlikte modernize edilmiş..

Gurur Kaynağı Türk Mutfağı Milli Takım Şefleri Buluştu<

Gurur Kaynağı Türk Mutfağı Milli Takım Şefleri Buluştu

"Türk mutfağı dünyanın en zengin mutfaklarından biridir" Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan söyleşi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr..

Türkiye'nin En İyi Kadın Şefleri<

Türkiye'nin En İyi Kadın Şefleri

Türkiye'nin En Başarılı Kadın Şefleri 'nden "Ebru Baybara Demir", Şef Refika Birgül, Aylin Yazıcıoğlu, Şemsa Denizsel, Aydan Üstkanat, Müge Ergül Karaca, Bengi Kurtcebe, Zeynep Pınar Taşdemir, Didem Şenol..

"Atölye" Anadolu Mutfağı...

Türk mutfağı şeflerinden Selami Güleryüz ve deneyimli mutfak ekibinin imzasının bulunduğu Atölye menüsü, Anadolu mutfağının en güzel örneklerini hem lokal hem de dünyanın birçok ülkesinden..

Binlerce Yıla Dayanan Benzersiz Lezzetler...<

Binlerce Yıla Dayanan Benzersiz Lezzetler...

‘Nefais Restaurant’, binlerce yıllık geçmişe sahip lezzetlerimizi misafirlerinin sofralarına taşıya -bilmek için marifetli şeflerin ve yöre insanlarının orijinal reçetelerini araştırarak..

Şef Feray Aydoğdu Kimdir?<

Şef Feray Aydoğdu Kimdir?

Pasta şefi Feray Aydoğdu mesleki eğitimlerini nerede aldı? Şef Feray Aydoğdu pastacılık mesleğine ne zaman başladı? Bilinen Türk mutfağı şeflerinden Feray Aydoğdu nerelerde çalıştı? Pastacılık mesleği..

Restoran Konsept Çeşitleri Nelerdir?

Restoran Konsept Çeşitleri Nelerdir? "Konsept Örnekleri"

Restoran Menüsü tasarımı ve Restoran Menüsü içerikleri’ ni oluşturma tamamen restoranın hizmet konsepti, yemek konsepti, konsept tasarımı ile direk bağlantılıdır. Yeni resto..

Steakhouse Restoranı Nasıl Açılır? Steakhouse Özellikleri<

Steakhouse Restoranı Nasıl Açılır? Steakhouse Özellikleri

Steak restoranı iş merkezinde mi açılacak? Steakhouse daha büyük bir mall'da mı açılacak? Steak restoranı şehir merkezi -ndemi yoksa şehre yakın bir yerde mi olacak?

Flame Cuisine

Flame Cuisine "Bennu"

Tarihi Ateş Kültüründen Gelen Lezzet Dünyası. İncelikli Detaylar, Şömine Ateşi, Sanata Değer Veren Ambiyans. İyi Lezzet, İyi Müzik Anlayışı ile Şehrin Yeni Sosyalleşme Adresi. Yeni restoran ve restoran menü..

Alakart Restoran Nasıl Açılır? Alakart Aşçılarının Özellikleri...<

Alakart Restoran Nasıl Açılır? Alakart Aşçılarının Özellikleri...

Alakart Mutfak Nedir? Alakart Mutfakların Özellikleri Nelerdir? Alakart Mutfaklarda Hangi Pişirme Ekipmanları Bulunur? Alakart Mutfaklarda Mutfak Planlaması Nasıl Yapılır?

New York

New York "Türkevinde" Türk Mutfağı Gastro Show

New York Başkonsolosluğunun ev sahipliğinde Türkevi'nde düzenleneceğini belirten Boztepe, "Hedefimiz; dünyada Türk mutfağının, Türk ürünlerinin dünyada markalaşması..

Restoran İşletmeciliği Ve Mutfak Kültürü Programı<

Restoran İşletmeciliği Ve Mutfak Kültürü Programı

Temel Pişirme Teknikleri, Mizanplas ve Ön Hazırlıklar, Temel Mutfak Teknikleri (Kesme, Parçalama), Temel Mutfak Teknikleri (Pişirmeler), Temel Mutfak Teknikleri, Tabak Sun..

Şeflerin Özel Çorba Tarifleri <

Şeflerin Özel Çorba Tarifleri

Şeflerin Özel Çorba Tarifleri nelerdir? En iyi çorbaları yaparken nelere dikkate dilir? Lezzetli çorba yapmanın püf noktası nelerdir? Geleneksel Türk mutfağında en farklı çorbaları yapmak..

Avokado Soruları Ve Avokado Cevapları

Avokado Soruları Ve Avokado Cevapları "Avokado Nedir"

Avokado'nun tarihçesi nedir? Avokado nasıl yenir? Avakado ne gibi faydaları var? Avokado ne zaman yenmeli? Avokado nasıl lezzetli olur? Avokado zararlı mi? Her gün avoka..

Erik Çeşitleri Nelerdir? <

Erik Çeşitleri Nelerdir?

Mürdüm eriği nereye ait? Mor erik ismi ne? Mürdüm eriği ismi nereden gelir? Papaz eriği ne demek? Erik Nedir? Eriğin Faydaları Nelerdir? Can Eriği Çeşitlerinden "Papaz Eriği" nedir? Erik türleri hangileri...

En Meşhur Kocaeli Yemekleri<

En Meşhur Kocaeli Yemekleri

En sevilen Kocaeli Yemekleri nasıl yapılır? Bu güne kadar evinizde bilinen kocaeli yemeklerinden bu güne kadar evinizde yaptını mı? Türk mutfağı şeflerinin özel kocaeli yemekleri tarifleri..

Dünya Helal Ekonomisi Ve Dünya Helal Zirvesi ...<

Dünya Helal Ekonomisi Ve Dünya Helal Zirvesi ...

Taşpakon ve Discover Events tarafından tertip edilen Dünya Helal Zirvesi Uluslararası Aşçılar Şampiyonasına 13 ayrı kategoride 10 Ülke’den 379 Yarışmacı ve Kurucusu...

En İyi Çanakkale Yemekleri<

En İyi Çanakkale Yemekleri

Çanakkale yemekleri nelerdir? Çanakkale yemekleri nasıl hazırlanır? Çanakkale sofralarının en sevilen yemekleri hangileridir? Bu güne kadar evinizde en meşhur yemekler 'den hangilerini yaptınız?

İftara Saatler Kala Bugün Ne Pişirsem İftar Yemekleri<

İftara Saatler Kala Bugün Ne Pişirsem İftar Yemekleri

En sevilen iftar yemekleri nelerdir? En iyi iftar menüleri nasıl yapılır? En zengin iftar sofraları nasıl hazırlanır? İftar yemekleri hazırlanırken nelere dikkat edilir? Ramazan...

Şef Hüseyin Şipal; Yöresel Yahşihan Lezzetleri Yarıştı...<

Şef Hüseyin Şipal; Yöresel Yahşihan Lezzetleri Yarıştı...

Yahşihan Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, alışveriş merkezinde düzenlenen final yarışmasında, Türk Mutfağı Şeflerinden Hüseyin Şipal, Türkiye Aşçılar Pastacılar...

Avakado Çeşitleri Nelerdir?<

Avakado Çeşitleri Nelerdir?

Avakado Çeşitleri Nelerdir? Avokado nerede yetişir? Avokadoların özellikleri nelerdir? Dünyada kaç çeşit Avokado vardır? Türkiyede bulunan Avokadolar hangileridir? En iyi Avokado çeşitleri hangileridir?

600 Yıllık Köklü Mutfak Mirasının Sahipleriyiz...<

600 Yıllık Köklü Mutfak Mirasının Sahipleriyiz...

Osmanlı Mutfağı’nın ince detaylarını, Osmanlı Mutfağı’nda uzaman Dr. Öğretim Üyesi Emrah Köksal Sezgin’den öğrendi. Okulun 12’nci sınıf öğrencilerine verilen eğitim..

Gastromasa Dünya'yı İstanbul'da Buluştuşturdu...<

Gastromasa Dünya'yı İstanbul'da Buluştuşturdu...

Her yıl farklı temalarla gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikle gastro-diplomasi ağları kuruyor, Türk gastronomisinin global entegrasyonunu artırıyor ve gastronomi turizminin gelişi..

"Türk Mutfağı Şefi" Mehmet Gökhan Özkol Kimdir?

Şef Mehmet Gökhan Özkol bu güne kadar nerelerde çalıştı? Mehmet şef Aşçılık mesleği hakkında neler düşünüyor? Şef Mehmet Gökhan Özkol aşçılık eğitimlerini nerede aldı?

Balık Pişirme Teknikleri<

Balık Pişirme Teknikleri

Balık nasıl pişirilir? Balık pişirme yöntemleri nelerdir? Hangi balık hangi pişirme tekniği ile pişirilir? Balık pişirmenin püf noktaları nelerdir? Balık pişirirken nelere dikkat edilir? Kış aylarının gelmesiyle balık menü..

Muğla İli ve İlçeleri Festivaller Ve Sanatsal Etkinlikler Listesi<

Muğla İli ve İlçeleri Festivaller Ve Sanatsal Etkinlikler Listesi

Muğla'da geçekleşecek olan Muğla Festival Ve Etkinlik Takvimi nedir? Muğla ilinde hangi fuar ve festivaller yapılacak? Muğla Festival Ve Etkinlik Takviminde yaplacak..

Gastronomide Yöresel Ürünler Ve Engelsiz Yemek Yarışmaları<

Gastronomide Yöresel Ürünler Ve Engelsiz Yemek Yarışmaları

Şef Ramazan Doruklu da festivalde yöresel ürünler ve engelsiz yemek yarışmalarının yapıldığını anlattı. Yarışmalarda heyecanın dorukta olduğu..

Lokantanın Adı

Lokantanın Adı "TURK" Ve Bu Bir Tesadüf Değil...

Uluslararası gastronomi dünyasında Türk mutfağı şeflerinin başarıları yerli ve yabancı yazarlar tarafından dikkate alındığı gibi gurme..

Özlem Mekik'ten Gastronomi Dünyasında Yeni Bir Sayfa...<

Özlem Mekik'ten Gastronomi Dünyasında Yeni Bir Sayfa...

Sektörde 20’inci yılını kutlayan Türk mutfağı şeflerinden Özlem Mekik, “Her yaptığım reçete uzun süreçler alabiliyor. Çünkü özel baharatlar, soslar kullanıyorum. Özel formüllerimi...

Șef Arif Aktürk Kimdir?<

Șef Arif Aktürk Kimdir?

Șef Arif Aktürk nerelerde çalıştı? Arif şef aşçılık mesleğinde neler yaşadı? Arif Aktürk yeni şef adaylarına hangi tavsiyelerde bulundu? 33 yılını mutfak sektörüne adayan Şef Arif..

En İyi Restoranlar<

En İyi Restoranlar

Yeni açılan restoranlarda kayıtsız ve şartsız denenmesi gereken en önemli sistem ve başarı kontrolü ekip zihniyetinin tüm departmanlar arasında farklı yöntemler ile aşılanmasıdır.

Opah Balığı Nedir?<

Opah Balığı Nedir?

Tek Sıcakkanlı Balık olan opah balığının bilinmeyenleri nelerdir? Opah balığı kaç lira, nasıl yakalınır? eti nasıl yenir? bu balıkların çok lezzetli olduğunu söylüyor. Göğüs kasları..

Sessiz Cennet

Sessiz Cennet "Gazipaşa" Yatırımcılarını Arıyor...

Gazipaşa’da Neler Yapılabilir? Gazipaşada yatırım için kimden hizmet alabilirim diyenler için Uluslararası bir yatırımcının karşılaşabileceği risklerin..

Türk Mutfağında Kış Hazırlıkları Nelerdir?<

Türk Mutfağında Kış Hazırlıkları Nelerdir?

Türk mutfağında ve Anadolu mutfağında kış hızarlıkları listesi nedir? Her yörede farklı kültür birikimleriyle hazırlanan Türk mutfağı yemek arşivinden...

Mezopotamya<

Mezopotamya

Açıkhava müzesi görünümüyle sadece Türkiye'nin değil, tüm dünyanın en büyük turizm destinasyonlarından biri olacak Mezopotamya'nın tanıtım stratejisi ve eylem planı...

"Ferida" İstanbul

Şef Murat Bozok, Ferida’yı özgün kılan olguları şöyle özetledi: “El yapımı malzemeler 'den ortaya çıkan imza tabaklar, mutluluk hissi yaratan ambiyans ve dünya mutfağının yanın..

Has Mutfağın Özel Baharat Çeşitleri Nelerdir?<

Has Mutfağın Özel Baharat Çeşitleri Nelerdir?

saray mutfağında çok tüketilen En eski baharatlardan 10 baharatın faydalarını bir araya getirdik. Lezzetiyle ve yemek kültürüyle nam salan Osmanlı mutfağı her döneme damga...

Dünyada Türk Mutfağı...<

Dünyada Türk Mutfağı...

Dünyada Türk mutfağını tanıta -bilmemiz için unutmamanız ve kendinizi ona göre Hazırlama -nız gereken en önemli kural: Bir ülkenin mutfağı olmaz!!! O coğrafyanın mutfağı olur...

Şef

Şef "Turgut Ay" Kimdir?

Turgut Şef’in bir sonraki adresi, bu defa Türkiye’de dönemin en iyi mekanlarından Changa Restaurant oluyor. Halihazırda bir şubesi de Londra’da yer alan mekanın 2 Michelin Yıldızlı...

Yap ve Paylaş...<

Yap ve Paylaş...

Yemek denilince akla gelen bütün detaylarına emek veren, ahlaklı tüketim felsefesini benimsemiş bir yemek filozofu. Şef, yemek fotoğrafçısı, yemek stilisti, yemek yazarı, yemek yazılarında pek de bilinmeyen

Turquality Projesi...<

Turquality Projesi...

Gastronomi ve Mutfak Sanatlarında ABD'li şefler yönelik yapılan etkinlikte, hububat, yağlı tohumlar, bakliyat ve mamulleri tanıtılırken yapılan son çalışmada Türkiye...

"Hakkasan" Bodrum'a Geliyor

Türkiye’ye 2008’de gelen ve 2010’da Türkiye’den çıkan dünyaca ünlü lüks restoran Hakkasan, bu kez Katar-Türk ortaklığıyla dönüyor. Önce size Hakkasan’ın iki yıllık kısa...

Hatay Mutfağı Nedir?<

Hatay Mutfağı Nedir?

Hatay Mutfağının Özellikleri nelerdir? Hangi yemekler yapılır? Yöresel mutfaklarımızdan Hatay Mutfağında kış hazılıkları nasıl yapılır? En sevilen yemekleri nelerdir? Kullanılan baharat..

En Kolay Sahur Yemekleri<

En Kolay Sahur Yemekleri

En Kolay Sahur Yemekleri nasıl hazırlanır? Özellikle bekar kalanlar için En Kolay Sahur Yemekleri hazırlayabilmek için neler gereklidir? Uyuyakalmışım son dakika sahur yapabil..

Restoran Konsepti Nedir? Konsept Nasıl Oluşturulur?<

Restoran Konsepti Nedir? Konsept Nasıl Oluşturulur?

Yeni açacağım restoranın konsepti ne olmalı? Yeni restoranımın şehrin en iyileri arasında olabilmesi için hangi konsepti kullanmalıyım? Yemek konsepti ile mimari konsepti...

Bilmediğin Bir Kültürü Reyting İçin Eleştirmek Saygısızlıktır<

Bilmediğin Bir Kültürü Reyting İçin Eleştirmek Saygısızlıktır

Herkesin damak lezzeti kendine göre güzeldir, iyidir, doğrudur. Bu nedenle gastronomi ile ilgili eleştiride bulunacak kişilerin hangi bölgede yetiştiği...

Kilis Cennet Çamuru...<

Kilis Cennet Çamuru...

Türk mutfağında coğrafi işaretli ürünler çoğalıyor. Peki bu güne kadar profesyonel mutfaklar 'ınızda Kilis Cennet Çamuru yaptınız mı? Örnek menüleriniz 'de En özel tatlılarınız...

Türk Mutfağı Sevdalısı

Türk Mutfağı Sevdalısı "Ayla" Yemek Yarışmasında Finalde

Finale kalan 9 kişiden biri olduğu için mutlu olduğunu belirten Canpunar, annesinden öğrendiği Türk mutfağını aşçılık mesleği ile İsveç'te tanıtmak olduğu..

Örnek

Örnek "Türk Mutfağı" Şefi Zübeyir Ekicibaşı Kimdir?

Genç yaşta yakaladığı mesleki başarısı, araştırmacı ve öğrenmeye odaklanmış kişiliği, yönetici karakteri ve kendi öz mutfağını bir çok alanda...

Aşçılık Ciddi Bir İş Ve Son Yıllarda Oldukça Moda...<

Aşçılık Ciddi Bir İş Ve Son Yıllarda Oldukça Moda...

Kadın aşçılarımızın ortak şikayet ettikleri en önemli sıkıntı mutfaklarda kullanılan argo ve kaba konuşma tarzı. Teşekkür etmeyi, rica etmeyi sözlüğü...

Yaşayan Mutfağın Reçetesi...<

Yaşayan Mutfağın Reçetesi...

Asıl mutluluk tarifi ise babasının pişirdiği menemende gizli. Geçmişten bugüne iz bırakan, hatta yaşama amacını bulduğu anlamı benzersiz reçetesi. Yağın iştah açan kokusu...

En İyi

En İyi "Topraktan Tabağa" Ürünler Nerede Bulunur?

En İyi Bal Nerede? Baharat Ve Kuruluklar, Çıtır Kabak Tatlısı, Ceviz Reçeli, Kars Peynirleri Ve Karakovan Bal, Siyez Ürünleri Ve Bakliyat Çeşitleri ve Tarhana...

Bağışıklık Sistemi İçin Tahinli Baklavayı Geliştirdik...<

Bağışıklık Sistemi İçin Tahinli Baklavayı Geliştirdik...

Kaymağın üzerine eklenen tahinle hazırlanan baklavaya talep, son dönemde arttı. Alışılmış baklavaya farklılık getirmek için üretilen...

Beş Bin Yıllık Hatay Lezzeti Sasiço Nedir? Nasıl yapılır?<

Beş Bin Yıllık Hatay Lezzeti Sasiço Nedir? Nasıl yapılır?

En iyi kebab tariflerinden Sasiço yemeğinin, Orta Asya Türk devletlerinin beş bin yıl önce yaptıkları bir yemek olduğunu belirten Celil Erkan, nene...

Pöç Nedir? Nasıl Yapılır?<

Pöç Nedir? Nasıl Yapılır?

Gastronomi kentlerden Kayseri'de mantı, pastırma, sucuk ve çeşit çeşit hamur işlerinin yanında unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerden olan ve sığırın kuyruğu...

Japon Mutfağının Türk Şefi Ve Suşi Ustası Hasan Karabazar<

Japon Mutfağının Türk Şefi Ve Suşi Ustası Hasan Karabazar

Hep uzak doğu mutfağında çalıştım. Japon, Chinese, Tay Mutfağı. İtalyan, Türk ya da Osmanlı Saray Mutfağında çalışmadım hiç...

En Büyük Hayalim Dünyaca Tanınan Bir Tatlıcı Olmak...<

En Büyük Hayalim Dünyaca Tanınan Bir Tatlıcı Olmak...

Hep kendi markamı kurma hayalim vardı. Kurduğum bu markayla Gaziantep’ten ve Antep mutfağında Dünya’ya lezzet köprüsü kurmak...

Tempura Ne Demektir? Tempura Nasıl Pişirilir?<

Tempura Ne Demektir? Tempura Nasıl Pişirilir?

Tempura çok hafif bir kızartma tekniği. Tempura tekniğinin Özellikleri Nelerdir? Tempura Pişirme Tekniğinin Püf Noktası Nelerdir? Tempura Nasıl...

Türk Mutfağı Şeflerinin Başarısı Dünyanın Her Yerinde<

Türk Mutfağı Şeflerinin Başarısı Dünyanın Her Yerinde

Aşçılık mesleğini seçmek gibi bir seçeneğim olmadı, bu da beni en çok mutlu eden nokta… Çünkü ailem 3 kuşaktır aşçılık mesleğini en iyi düzeyde...

Türk Mutfağını Geleceğe Taşıyacak Genç Türk Şefleri...<

Türk Mutfağını Geleceğe Taşıyacak Genç Türk Şefleri...

Dünyanın farklı noktalarından adaya gelen lüks segment tatilcilere Türk Mutfağının en nadide örneklerini sunan Genç şef ülkemiz yemek kültü...

Yöresel Lezzet Muğla Mayalı Ekmeği Nasıl Yapılır?<

Yöresel Lezzet Muğla Mayalı Ekmeği Nasıl Yapılır?

Yöresel mutfaklarımızdan Muğla mutfağında Muğla Mayalı Ekmeği nasıl yapılır? Sofralarımızın vazgeçilmezi lezzetli ekmek çeşitleri...

En İyi Füzyon Lezzetlerinden “Pastırmalı Suşi”<

En İyi Füzyon Lezzetlerinden “Pastırmalı Suşi”

Son yıllarda modern Türk mutfağının en iyi örneklerinden biri “Pastırmalı suşi” Dünya gastronomisinde Füzyon mutfağının en iyi örnek...

Gastronomi şehri Gaziantep mutfağında Dolma Çeşitleri…<

Gastronomi şehri Gaziantep mutfağında Dolma Çeşitleri…

Gastronomi şehri Gaziantep mutfağında dolma ve sarma tarifleri oldukça zengindir. Kültür ve medeniyet zenginliklerinin birbirine karıştığı Antep...

İnsanlığın Anavatanı Mezopotamya'da Gastronomi Çalıştayı Yapıldı...<

İnsanlığın Anavatanı Mezopotamya'da Gastronomi Çalıştayı Yapıldı...

Türkiye ve Anadolu bir açık hava müzesi. İnsanlık tarihi bu topraklarda başladı. Bu toprak 'larda çok çeşitli medeniyet

Bağışıklık Sisteminin Koruyan Tarhana Nasıl Yapılır?<

Bağışıklık Sisteminin Koruyan Tarhana Nasıl Yapılır?

Muğla Yemek Kültüründe Tarhana Yapabilmek İçin Kullanı 'lan Malzemeler Nelerdir? Türk Mutfağının Kış Hazırlıklarından Ve Türk Mutfağı Yemek Arşivi..

Ebru Barbara Demirden Mangal Başında

Ebru Barbara Demirden Mangal Başında "Gastro Şov"

4. Uluslararası Adana Lezzet Festivali en güncel aşçı baberleri, popüler mutfak haberleri ve gastronomi haberlerinde yer aldı. Dijital...

Ebru Baybara Demir Mutfakta Umut Var Projesi Başarılı <

Ebru Baybara Demir Mutfakta Umut Var Projesi Başarılı

Aşçılık mesleği hakkında aşçılık eğitimlerinde Aşçı Çıraklığı Sertifikalarını alarak uygulamalı eğitim programına başlamaya hak kazandı. Sertifika...

Amerikada Türk Mutfağı Restoranları Çoğalıyor... <

Amerikada Türk Mutfağı Restoranları Çoğalıyor...

Değerli Türk Mutfağı şeflerimiz 'den Murat Bulut uzun zaman 'dan beri üzerinde çalışmakta olduğu Akdeniz konseptli restoranın açılışını dünya...

Türk Mutfağı Diriliş Hareketi Nedir?

Türk Mutfağı Diriliş Hareketi Nedir? "TMDH"

Dünya Türk mutfağı akademimiz Türk mutfağına çok farklı bir alandan bakmakta olan bir akademidir. Maddi kazançtan ziyade WTCA, daha çok...

Gastroantep Festivali Başladı<

Gastroantep Festivali Başladı

Gastroantep Hasat Günleri bu yıl 11 Eylül’de rengi ve lezzetiyle marka haline gelen Antepfıstığı hasatı, Şire yapımı ve Kadın girişimciliğiyle ilgili bir panelle başladı. şef ve gurmelerin...

Türkiyede Yetişen Karpuz Çeşitleri Nelerdir? <

Türkiyede Yetişen Karpuz Çeşitleri Nelerdir?

Karpuz nedir? Karpuz çeşitleri nelerdir? Karpuz çeşitlerinin özellikleri, Karpuzun yetiştirilmesi, Karpuzun faydaları, Karpuz Nereden Geldi? Karpuzun Tarihi...

Fileto Nedir?<

Fileto Nedir?

Mutfaklarda kullanılan bir kelime Fileto nedir? Tavuk filetosu nedir? Balık filetosu nedir? Çıraklığa ilk başlayanların kafasına takılan soru Fileto nedir? Fileto nasıl çıkartılır?

Gaziantep Pekmezi Coğrafi İşaretle Tescillendi...<

Gaziantep Pekmezi Coğrafi İşaretle Tescillendi...

Antep mutfağında pekmez çeşitlerinden Mahsere Pekmezi, Damızlıklı Pekmez, pekmez çeşitleri nasıl yapılır? pekmez yapma yöntemleri?

Üzümün Faydaları Nelerdir<

Üzümün Faydaları Nelerdir

Üzüm Nedir? Üzümdeki Vitaminler Nelerdir? Üzümün Faydalarında Kansere Karşı Koruyor. Hayatımızda sağlık ve yaşam açısından Üzümün Faydalarında Saçları Güçlen...

Sarıgerme Rehberi...<

Sarıgerme Rehberi...

Sarıgerme Nerededir?Sarıgerme Gezilecek Yerler, Adı Nereden Geliyor? Sarıgermeye Nasıl Gidilir? Sarıgerme Hakkında Bilinmesi Gerekenler, Sarıgerme ’ye havayolu Nasıl Gidilir?...

Kelle Paça Çorbası Tarihte Nasıl Pişirilirdi?<

Kelle Paça Çorbası Tarihte Nasıl Pişirilirdi?

Güney Asya ülkelerinde pişirme yöntemi olarak dağlama yöntemine ilave olarak kapalı kaplarda çok az su ile tandır usulü pişirilmesi ve kendi has suyu ile tüketilmesidir...

Kelle Paça Çorbası Nedir? Kelle Ve Ayaklar Nasıl Ütülür? <

Kelle Paça Çorbası Nedir? Kelle Ve Ayaklar Nasıl Ütülür?

Kelle Paça nedir? Türkiye'de özellikle bazı bölgelerimizde haşlanarak kellenin söğüş (soğuk) olarak ta tüketildiği bilinir. Ama çorba olarak...

Yabancı Seyyahların Gözünden Türk Yemek Kültürü<

Yabancı Seyyahların Gözünden Türk Yemek Kültürü

Türk mutfak kültürünü oluşturan yiyeceklerin neler olduğunun belirlenmesi amaçlanmaktadır. Çalışmada yabancı seyyahların anlatılarında törensel yemek..

Türk Mutfagı ve Anadolu Mutfağı Bereketin Zirvesinde...<

Türk Mutfagı ve Anadolu Mutfağı Bereketin Zirvesinde...

Anadolu’daki bir kadın 100 yabancı şefi cebinden çıkarır. Biz yemek yaparken, bir zahmet yabancılar bir adım geride dursunlar. Anadolu mutfağı...

Doğa Çitçiyi Doğa Şef yapan Gaziantep Mutfağıdır...<

Doğa Çitçiyi Doğa Şef yapan Gaziantep Mutfağıdır...

Elazığ'dan Gaziantep mutfağına uzanan aşçılık yolculuğunu anlatmaya koyulan Mutfaklar Koordinatörü ve MSM (Mutfak Sanatları Merkezi) Başkanı..

Muğla Mutfağında Kefal Dolması Nasıl Yapılır?<

Muğla Mutfağında Kefal Dolması Nasıl Yapılır?

Muğla mutfağında da bir çok balık ve deniz ürünlü yemeği var. Kefal balığı, çipura, levrek, lapa, lahos gibi bir çok balık türünden sadece biri. En iyi balık...

Mantar Çeşitleri Nelerdir? <

Mantar Çeşitleri Nelerdir?

Türkiye de Bulunan Mantar Çeşitleri Nelerdir? Türkiye de Yetişen Mantar Çeşitleri Nelerdir? Sığır Dili Mantarı, Kıvırcık Mantarı, Kaypak Mantarı, Dede Sakalı...

Aşçı Bacaksız Nedir?<

Aşçı Bacaksız Nedir?

Şefleri Bırakın, Ustalara Yol Verin! Aşçı Bacaksız’ın Kıymeti Ustalıkta… Afyon’a Yolculuk Etmek İçin Bir Sebep: Aşçı Bacaksız’ın kurucusu Yağcıoğlu Mustafa kabul ediliyor...

Şah Dut Nedir?<

Şah Dut Nedir?

Şah dut'un Özellikleri Nelerdir? Şah dut nasıl yetişir? Şahdut Hangi İklimde Yetişir? Şah dut Nereden Geldi? Şah dut Nasıl budanır? Şah dut Nerelerde Yetişir? Şahdut'a Gübre...

Biz'mi Yanlış Meslek Seçtik Yoksa Onlar'mı?

Biz'mi Yanlış Meslek Seçtik Yoksa Onlar'mı? "Son Dönem Sosyal Medya Aşçılığı"

Sosyal Medya Aşçılığı Ne Kadar İşe Yarıyor? Aşçılık Sanatı Beceriksizler İçin Bir Sınıf Atla 'ma Mesleği Haline'mi Geldi...

En İyi Helva Tarifleri...<

En İyi Helva Tarifleri...

Helva nedir? Osmanlı ve Türk mutfağında helva çeşitleri nasıl yapılır? En İyi Helva Tarifleri, En Meşhur Bayram Helvaları ve En İyi Saray Helvalarından Osmanlı mutfağına özel tarifler...

En İyi Antep Mutfağı Yemekleri<

En İyi Antep Mutfağı Yemekleri

Antep Mutfağının En Ünlü Yemekleri nelerdir? Antep Mutfağında hangi kebablar yapılır? Antep Mutfağının en iyi özelliklerini biliyor musunuz? Evinizde Antep Mutfağından..

En İyi Türk Kebapları...<

En İyi Türk Kebapları...

En lezzetli kebaplar nasıl yapılır? Kebab yapmanın püf noktaları nelerdir? Anadolu mutfağında kebab yaparken nelere dikkat edilir? Kebap çeşitlerinde kullanılan baharatlar...

Şef Uğur Alparslan; Tek Bir Hayalim Kaldı, O Da…<

Şef Uğur Alparslan; Tek Bir Hayalim Kaldı, O Da…

Meslekte gözümü açanlardan biri, şeflerin şefi Hüseyin Arslan olmuştur. Hüseyin ağabeyimin bende emeği çoktur. Benim aşçılıkta olma sebebimdir...

Muğla Mutfağı Nedir? Önemi Ve Özellikleri Nelerdir?<

Muğla Mutfağı Nedir? Önemi Ve Özellikleri Nelerdir?

Muğla yemek kültüründe baklagiller ve sebze çeşitleri Muğla mutfağının en sık rastlanan yemeklerini oluşturur. Muğla'da Patlıcan en yaygın kullanılan sebzedir...

Şef Zeynep Pınar Taşdemir; Aşçının

Şef Zeynep Pınar Taşdemir; Aşçının "Cinsiyeti" Olmamalı

Çeşitli gastronomi okullarından mezun olan adayların iyi mutfaklarda yer edinebilmeleri ve sonrasında bir mutfakta yönetici konumuna geçe...

Sumak Nedir? Sumak Nasıl Üretilir? Faydaları Nelerdir?<

Sumak Nedir? Sumak Nasıl Üretilir? Faydaları Nelerdir?

Sumağın Faydaları Nelerdir? Sumak Zayıflamak İçin Kullanı 'lıyor mu? Sumak Kolesterolü Düşürüyor'mu? Sumak Ekşisi Baharat Beslenme..

Zeytin Çeşitleri Nelerdir? Zeytin Ağacı Nasıl Yetiştirilir?<

Zeytin Çeşitleri Nelerdir? Zeytin Ağacı Nasıl Yetiştirilir?

Zeytin Ağacı Nasıl Budanır, Türkiyede Yetişen Zeytin Çeşit 'leri nelerdir, Zeytin Ağacı nasıl dikilir, Dikim Mesafeleri ne kadar olmalıdır, nasıl gübrelenir?

Evde Yöresel Ve Zengin İftar Menüsü Paketini Deneyiniz..<

Evde Yöresel Ve Zengin İftar Menüsü Paketini Deneyiniz..

Evde İftar Ve Sahur Menüleri 'nden "Şişperek Çorbası, Mamzana, Tas Kebabı, Meyhane Pilavı ve Kemalpaşa Tatlısı" Nasıl Yapılır? Lezzetli iftar...

 Şef M. Deniz Temel; Restoran 'cılık Hikayesi Zormuş...<

Şef M. Deniz Temel; Restoran 'cılık Hikayesi Zormuş...

15 yaşından bu yana çok şey pişirmeye ve tatmaya çalıştım ve benim için hayatın böyle geçeceğini düşünüyorum. Kendi yediğim yemeği yapıyorum...

Evde Ekmek Mayası Nasıl Yapılır? Mutlaka Denemelisiniz<

Evde Ekmek Mayası Nasıl Yapılır? Mutlaka Denemelisiniz

Ekmeklerimi kendim yaptığım 'dan işinize yarayabilecek bir maya tarifi vereceğim. En erken kırk günde oluşan 200 yıla kadar yaşatılabilen canlı hamur..

Dünya Mutfaklarında Aşçılar 'dan Koronavirüs Esintisi...<

Dünya Mutfaklarında Aşçılar 'dan Koronavirüs Esintisi...

Bazı ülkerde pastacı, fırıncı ve aşçılar virüse karşı mücadeleye destek amacıyla sıradışı yemek 'ler pişirmeye başladı. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19)...

Kaymak Ağacı Meyvesi nedir? Feijoa 'nın Faydaları...<

Kaymak Ağacı Meyvesi nedir? Feijoa 'nın Faydaları...

Kaymak Ağacı Meyvesi nedir? Kaymak Ağacı Nasıl bir Meyvedir? Feijoa' nın Faydaları Nelerdir? Kaymak Ağacı nasıl yetiştirilir? Faydaları nelerdir? Feijoa Nerede Satılır? Feijoa...

Kuzu Göbeği Mantarı Nedir? Faydaları Nelerdir?<

Kuzu Göbeği Mantarı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Kuzu Göbeği Mantarı Nerelerde Bulunur? Ne Zaman Toplanır? Nerelerde Yetişir? Kuzu Göbeği Mantarı 'nın Faydaları Nelerdir? Kuzu Göbeği Mantarının Üretim Aşamaları Nelerdir...

Corona Virüsüne Sebep Olan İğrenç Çin Yemekleri<

Corona Virüsüne Sebep Olan İğrenç Çin Yemekleri

Corona Virüsüne Sebep Olan İğrenç Çin Yemeklerinden olan; Canlı bebek fareler, Eşek Penisi, geyik Penisi, koyun Penisi, öküz Penisi, Horoz testisleri ve Yılan safra kesesi ve yılan çorbası, Tavşan kafası...

Salatalık Nedir? Salatalık Çeşitleri Nelerdir? Salatalığın Faydaları...<

Salatalık Nedir? Salatalık Çeşitleri Nelerdir? Salatalığın Faydaları...

Salatalık Çeşitleri Nelerdir? Salatalık İsimleri, Salatalığın Mevsimi, Salatalık Hakkında Bilinmesi Gerekenler, Salatalığın tarihi, Salatalık nereden...

Ünlü Şeflerden Aşçılık Eğitimleri Başarıyı Getiriyor<

Ünlü Şeflerden Aşçılık Eğitimleri Başarıyı Getiriyor

Mutfakta çeşitli kültürlere ait yemek yapımı, süsleme ve hazırlama sanatı başta olmak üzere çeşitli pratik eğitimler alan öğrenciler, gelecekte başarılı birer aşçı olabilmek için...

Türkiyede Bulunan Biber Çeşitleri Nelerdir?<

Türkiyede Bulunan Biber Çeşitleri Nelerdir?

Biber Yetiştiriciliği nedir? Biber Dünyadaki bir çok mutfağın olduğu gibi Osmanlı ve Türk Mutfağı, Geleneksel Türk Mutfağı ve Yöresel Mutfaklar -ımızın vazgeçilmez ürünleri...

Kış Aylarında Hangi Meyve ve Sebzeler Tüketilmeli...<

Kış Aylarında Hangi Meyve ve Sebzeler Tüketilmeli...

Kış ayları çoğu insanı hasta ediyor ve enerjisini düşürüyor. Kış aylarında genellikle, eklem iltihabı ve solunum yolu enfeksiyonları baş gösterir. Bu hastalıkların çoğunun seb...

Sosyal Sorumluluk Projesi

Sosyal Sorumluluk Projesi "UMED"

Uluslararası meslekî ve eğitim derneği 'nin kurulum amaçları arasında devantajlı tüm insanlara yardım etmek tüzüğümüzün en başında yer almaktadır. Bu amaçla...

Afyon Mutfağının Özellikleri Nelerdir?<

Afyon Mutfağının Özellikleri Nelerdir?

Afyonkarahisar Mutfağı ve Gastronomisi... Afyon Mutfağı geleneksel lezzetleriyle zengin bir çeşitliliğe sahiptir. Özellikle hamur işlerinde haşhaş ve haşhaş yağı kullanımı yay...

Anadolu'dan Yemek Hikayeleri Malezya'da <

Anadolu'dan Yemek Hikayeleri Malezya'da

Anadolu'daki Hititlerin yemek ve mutfak konusunda çok zengin olduğunu belirterek, "Hitit tabletlerini incelediğimizde 100'ün üzerinde hamur işi yemeğinin kayıtlı oldu...

Kayseri Mutfağı Lezzetleri Ülke Sınırlarını Aştı...<

Kayseri Mutfağı Lezzetleri Ülke Sınırlarını Aştı...

Kayseri Mutfağının Mantısı, pastırma ve sucuğuyla ünlü Kayseri mutfağı, bilinmeyen ya da unutulmaya yüz tutmuş lezzetleriyle dünyaya açılacak. Bir kaşığa 40 tane sığan...

Bu Yılbaşı Hangi Nefis ve Lezzetli Soğuk Mezeleri Yapsam Acaba...<

Bu Yılbaşı Hangi Nefis ve Lezzetli Soğuk Mezeleri Yapsam Acaba...

Nefis ve lezzetli yılbaşı sofralarını hangi mezeler ile süsleyeceğinizi biliyormusunuz? Bu yılbaşında hangi rakı mezelerini yapmayı düşünüyorsunuz...

Taşfed'ten Özbekistan Çıkarması...<

Taşfed'ten Özbekistan Çıkarması...

Özbekistan'ın başkenti Taşkent 'te 1.uluslararası yemek yarışmasına wacs'ın kriterlerinde gerçekleşen programa Türkiye 'den wacs'ın tek temsilcisi olan türkiye aşçılar ve şefler fede...

Kış Ayları Sokak Lezzetleri 'nden

Kış Ayları Sokak Lezzetleri 'nden "Kestane Kebap"

Kestaneler Hazır'mı? Kestane pişirmenin en önemli püf noktası kestanenin üzerine çizik atmaktır. Kestanenin faydaları nelerdir? Kestane Fırında Nasıl Pişirilir? Tavada Kestane...

Diplomatik Misyon

Diplomatik Misyon "Tafed" Organizasyonunda...

Türkiye'nin, Türk mutfağının Dünya'da ki hakettiği yeri alabil -mesi için bu organizasyonu Uluslararası Sağlık Derneği Genel Başkanı Fulya Sağlık, "Tafed" Türkiye Aşçılar...

Geleceğin Şeflerinden 33 Metrelik Tantuni<

Geleceğin Şeflerinden 33 Metrelik Tantuni

Osmanlı ve Türk Mutfağında Aşçılık bölümü öğrencilerinden 33 metrelik tantuniFestival kapsamında Toros Üniversitesi aşçılık bölümü öğrencileri kentin yöresel lezzeti tantuni...

Peynirin Tarihi Nedir? Türkiyede Peynir Çeşitleri ve Beslenmedeki Önemi ...<

Peynirin Tarihi Nedir? Türkiyede Peynir Çeşitleri ve Beslenmedeki Önemi ...

Peynirin besin özellikleri ve beslenmedeki yeri, Peynir Nedir? Peynir Nereden Geldi? Peyniri Kim İcat Etti? Peynir Tipleri Nelerdir? Peynirler...

Şef Fatih Tutak Gastronominin Sınırlarını Yeniden Çizmekte İddialı...<

Şef Fatih Tutak Gastronominin Sınırlarını Yeniden Çizmekte İddialı...

Dünyadaki en başarılı şeflerden olan Fatih Tutak, gastronomi -nin sınırlarını yeniden çizecek TÜRK Fatih Tutak’ı yakında İstanbul..

"Karboğazı" Baskını Nedir?

Toros Dağları’nın dik yamaçları ve geçiş alanlarının çoğuna Kuvâ-yi Milliyecilerin hakim olması Fransa’nın bölgeye hakim olmasını zorlaştırdı. Bölgeye bir an önce hakim olmak isteyen Fransızlar...

Mustafa Kemal Atatürk 'ün Yeme İçme Alışkanlıkları...<

Mustafa Kemal Atatürk 'ün Yeme İçme Alışkanlıkları...

Atatürk'ün En Sevdiği Yemekler; Prof. Dr. Mahmut Tezcan'ın 2000 yılında düzenlenen I. Uluslararası Atatürk ve Türk Halk Kültürü Sempozyumu'nda sunulan "Atatürk'ün Beslenme Alı...

Kahvaltı Neden Önemlidir?<

Kahvaltı Neden Önemlidir?

Neden kahvaltı etmeliyiz? Kahvaltı ve kilo... Kahvaltı öğününde tüketilmesi gereken besinler nelerdir? Sağlıklı bir kahvaltının sağlığımıza etkileri nelerdir? Günlük enerji gereksi -nimi yaş gruplarına göre fark...

Türkiyenin En İyi Ve En Şişman Festivalleri...<

Türkiyenin En İyi Ve En Şişman Festivalleri...

Geleneksel Türk Mutfağınında sergilendiği bu festivaller acıktırı -yor! karnınız şu an aç ise bu içerik sizi yemeğe davet edebilir. Bizden söylemesi... Damak tadına düşkünlerin...

Türk Aşçı Haberleri Yönetim Kurulu Hizmetinizdedir...<

Türk Aşçı Haberleri Yönetim Kurulu Hizmetinizdedir...

Gerçek mesleki zenginliğimiz ile Anadolu kimliğimizi her zaman hak etmiş olduğu bir şekilde ön planda tutuyoruz. Bu anlamda ilkelerimiz gereği hedefimiz geleneksel...

Birileri İnanarak Yapar Birileride Yalandan Ve Menfaati Uğruna…<

Birileri İnanarak Yapar Birileride Yalandan Ve Menfaati Uğruna…

Türk mutfak kültürünü ve Türk bayrağını hep ön plana çıkarıyor sunuz, bunları yaparken içiniz den ne gibi duygular geçiriyor sunuz. Ben yurt dışında....

Dünyanın En İlginç Meyveleri...<

Dünyanın En İlginç Meyveleri...

Dünya üzerindeki çoğu ülkede yetişmeyen ve muhtemelen adını bile hiç duymadığımız bazı nefis ve lezzetli Tropikal meyveleri sizler için araştırdık. Mangostan, Goya (Bitter Melon), Rambutan, Akebi, Durian, Buda...

İncir Nedir? Nerede Yetişir? Faydaları Nelerdir?<

İncir Nedir? Nerede Yetişir? Faydaları Nelerdir?

İncir Ağacının Tarihi Nedir? İncirin Anavatanı Neresidir? İncirin Faydaları Nelerdir? İncirin Besin Değerleri Ve Vücuda Yarar ları, İncir Ağacı Nasıl Yetiştirilir? Zehre Bile Şifa Olan İncir...

Mukarnas Resort Spa Hotelde Şef Adayları Belgelerini Aldı <

Mukarnas Resort Spa Hotelde Şef Adayları Belgelerini Aldı

Bizlere bu yoğun ve yorucu turizm sezonunda ellerinden geldiğince öz veriyle çalışan ögrencilerime sonsuz teşekkürler ederken Türk Aşçı Haberleri aracılığıyla başta...

Yumurtanın Türk Mutfağındaki Yeri ve Önemi...<

Yumurtanın Türk Mutfağındaki Yeri ve Önemi...

Geleneksel Türk Mutfağı ve Osmanlı Saray Mutfağında Yumurta. Soğanlı yumurta mutfak kültürümüzde öyle bir yere sahiptir ki Osmanlı sarayının mutfağına aşçıların...

Türk Mutfağında Dolma ve Sarmaların Yeri ve Önemi...<

Türk Mutfağında Dolma ve Sarmaların Yeri ve Önemi...

Geleneksel Türk Mutfağı, Osmanlı ve Türk Mutfağı ve Yöresel Mutfaklarda Dolma ve Sarmaların Yeri ve Önemi Nedir? İçi pirinç, bulgur, et, fındık, fıstık ve baharatla doldurulmuş...

Şef Aşçılar Derneği Festival Başarısı İle İnegöl Köftesinin Marka Değerini Arttırdı <

Şef Aşçılar Derneği Festival Başarısı İle İnegöl Köftesinin Marka Değerini Arttırdı

İnegöl'de 126 yıl önce ilk köfteci dükkanının açılmasıyla başlayan serüvende bugün yurt içi ve yurt dışından müdavimleri bulunan...

En sağlıklı Pişirme Yöntemleri Nelerdir?<

En sağlıklı Pişirme Yöntemleri Nelerdir?

Bir yemeği hazırlama ve pişirme şekliniz, yiyeceğin sunabileceği antioksidanların, vitaminlerin, minerallerin ve liflerin sayısı gibi besinlerin yoğunluğunda önemli bir rol oynar. en iyi sebze...

Gazyağcı Furun Kebapçısı 'ndan Türkiye'ye Teşekkür... <

Gazyağcı Furun Kebapçısı 'ndan Türkiye'ye Teşekkür...

Şehrimiz ve Konya Mutfağımızın Tanıtımı Açısından, Konya'da Bir İlki Gerçekleştirdiğimiz Yemek Festivali Çok Yoğun Bir İlgi ile Sona Erdi. Açıkçası Bu Kadar Yoğun Olacağı, İzdiham...

Havucun Tarihi Nedir? Havuç  Nereden Geldi? Faydaları Nelerdir? <

Havucun Tarihi Nedir? Havuç Nereden Geldi? Faydaları Nelerdir?

Bugünkü havucun tarif olarak benzeri 10.yy’da Anadoludan yayılmıştır. 12. yy’da yaşamış Arap yazar İBN-AL AVAM’ın kitabında 2 havuç çeşidi..

Kızılcahamamda Anadolunun Lezzetleri Yarıştı<

Kızılcahamamda Anadolunun Lezzetleri Yarıştı

Aşader Kızılcahamam Ulusal Yemek Yarışmasında jürilik görevimizi hakkaniyetli bir şekilde tamamlayarak teşekkür plaketimizi de aldık ve görevimizi tamamladık. AŞADER..

Balkabağının Tarihini Ve Faydalarını Biliyormusunuz?<

Balkabağının Tarihini Ve Faydalarını Biliyormusunuz?

Osmanlı Saray mutfağında Balkabağı Nedir? Balkabağı Nereden Geldi? Balkabağının Tarihi Nedir? Geleneksel Türk Mutfağında Balkabağı Sebze Midir Meyve Mi? Faydaları...

Zeki Açıköz

Zeki Açıköz "Tafed" Başkanlığına Yeniden Seçildi...

Türkiye Aşçılar Federasyonu'nun (TAFED) 6'ncı Olağan Genel Kurulu'nda Zeki Açıköz, başkanlığa yeniden seçildi. Aşçılar, başkanlarını seçerken yöresel lezzetleri unutmadı...

Osmanlı Saray Mutfağından Günümüze Muhteşem Lezzetler...<

Osmanlı Saray Mutfağından Günümüze Muhteşem Lezzetler...

Osmanlı ve Türk Mutfağından Ezogelin Çorbası, Geleneksel Türk Mutfağından Kuzu Kapama, Yöresel Mutfaklardan Zeytinyağlı Yaprak Sarması..

Modern Türk Mutfağında Nefis ve Lezzetli Yemeklerin Mikro Filizleri...<

Modern Türk Mutfağında Nefis ve Lezzetli Yemeklerin Mikro Filizleri...

Modern Türk Mutfağında kullanılan Mikro filizler yaklaşık 2,5-7,5 cm boyunda olan genç sebze yeşillikleridir. Nefis ve Lezzetli Yemeklerde aroma..

Sous Vide Pişirme ve Et Teknolojisinde Uygulama Olanakları...<

Sous Vide Pişirme ve Et Teknolojisinde Uygulama Olanakları...

Modern Türk Mutfağında Sous Vide pişirme ile etler vakum ambalaj içerisinde pişirildiğinden pişme esnasında buharla nemini ve aroma bileşenlerini kay...

Rekortmen Şef Mahmut Dolmacı'dan  Kamuoyuna Duyurulur...<

Rekortmen Şef Mahmut Dolmacı'dan Kamuoyuna Duyurulur...

Sponsorlar rekor kırdım diye iddia edemez. Sevgili arkadaş larım, sevgili meslektaşlarım, bir konuyu açığa kavuşturup kapatmak...

Nusr-et Steakhouse 'un Yeni Fiyat Listesi Müdavimlerini Şasırttı...<

Nusr-et Steakhouse 'un Yeni Fiyat Listesi Müdavimlerini Şasırttı...

Et Severler İçin Pek Çok Özgün Seçenek Yaratan, Kısa Süre İçinde Steakhouse Kültürüne Keyifli Ve Lezzetli Yeni Bir Yorum Getiren Nusr-Et, Et Müda...

Şef Rafet İnce; Yaratıcı Şeflerimiz Yeme İçme Kültürüne Sahip Çıkmalı...<

Şef Rafet İnce; Yaratıcı Şeflerimiz Yeme İçme Kültürüne Sahip Çıkmalı...

Belçika bu konuda dünyanın en iyi ekmek üreten ülkesi. Restoranlarında yemek şovu başlamadan önce masaya ekmek ve tereyağı servisi..

Kırgızistan Mutfağının Özellikleri ve En Meşhur Kırgız Yemekleri Nelerdir?<

Kırgızistan Mutfağının Özellikleri ve En Meşhur Kırgız Yemekleri Nelerdir?

Kırgızistan yemek kültüründe Etli yemeklerin dışında hamur işleri de beğenilerek tüketilen ve damakları şenlendiren yemek türleri arasındadırki bunlar..

Dondurmanın Tarihi Nedir? Osmanlı Mutfak Kültüründe Dondurma Nasıl Yapılırdı?<

Dondurmanın Tarihi Nedir? Osmanlı Mutfak Kültüründe Dondurma Nasıl Yapılırdı?

1856 Tarihli Ali Eşref Dede'nin Yemek Risalesi'nden Osmanlıda Dondurma Tarifi: Bir kıyye halis sütü süzüp pişireler. Bir yumurtanın akını dört beş..

Evde Tarhana Nasıl Yapılır? Tarhana’nın  Hikayesi Nedir?<

Evde Tarhana Nasıl Yapılır? Tarhana’nın Hikayesi Nedir?

Geleneksel Türk Mutfağında Tarhana’nın Hikayesi; Yavuz Sultan Selim Han ezan okununca bir evin önünden geçiyordu o sırada evde yaşlı bir nene seslenmiş hemen...

Şef Tolgar Mireli; En iyi Yemek, En İyi Sunum ve En İyi Servis İçin…<

Şef Tolgar Mireli; En iyi Yemek, En İyi Sunum ve En İyi Servis İçin…

Klasik Fransız pişirme teknikleri nin uygulanacağı, Uzak Doğu dokunuşlarıyla modern Avrupa mutfağı çerçeveli olacak. Para ile yollarının nasıl kesiştiği..

Kurban Eti Nasıl Saklanır ve Kullanılır? Taze Kurban Eti Hakkında Yapılması Gerekenler Nelerdir?<

Kurban Eti Nasıl Saklanır ve Kullanılır? Taze Kurban Eti Hakkında Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Geleneksel Türk Mutfağında Bayram yemeklerinde kullanıla cak Kurbanlık hayvanın kesilip parçalanmasından sonra...

Mutlaka Gitmelisiniz! Salda Gölü Nerede, Salda Gölü'ne Nasıl Gidilir? İşte Detaylar<

Mutlaka Gitmelisiniz! Salda Gölü Nerede, Salda Gölü'ne Nasıl Gidilir? İşte Detaylar

Göl, barındırdığı endemik türler ile aynı zamanda uluslararası bir öneme de sahip. Kuş Önemli bir kuş, doğa ve bitki alanı. Sığır kuyruğunun 2 türü yalnızca..

Genç Asçılardan  Kurban Bayramına Özel Sağlıklı, Nefis ve Pratik Yemekler <

Genç Asçılardan Kurban Bayramına Özel Sağlıklı, Nefis ve Pratik Yemekler

sağlıklı beslenme alışkanlığı geliştirmeleri amacıyla yapıyoruz. Kaliteli, sağlıklı ve uzun bir yaşam sürmek için yeterli ve dengeli..

Geleneksel Turk Mutfağında Patlıcan Yemekleri...<

Geleneksel Turk Mutfağında Patlıcan Yemekleri...

Patlıcanın anavatanının 1492 yılında keşfedilen Amerika kıtası değil, Ege olduğunun ortaya çıktı. Muğla'nın Yatağan İlçe..

34. Mengen Uluslararası Aşçılık Ve Turizm Festivali Sona Erdi<

34. Mengen Uluslararası Aşçılık Ve Turizm Festivali Sona Erdi

Bolu'nun Mengen ilçesinde düzenlenen "Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali" kapsamında Onur Akın ve Ziynet Sali konser verdi. Mengen Belediye Başkanı...

En Ünlü Dünya Mutfakları Hangileridir? İşte Dünya Mutfakları Hakkında Bilmeniz Gerekenler...<

En Ünlü Dünya Mutfakları Hangileridir? İşte Dünya Mutfakları Hakkında Bilmeniz Gerekenler...

Mutfak yemek pişirilen yer ola rak tanımlıyor. Türk Mutfağı..

Geleneksel Türk Mutfağı, Osmanlı Saray Mutfağı Ve Yöresel Mutfak lardan En İyi 7 Nefis Kebab Tarifi… <

Geleneksel Türk Mutfağı, Osmanlı Saray Mutfağı Ve Yöresel Mutfak lardan En İyi 7 Nefis Kebab Tarifi…

Yöresel Mutfaklardan Tepsi kebabı, Osmanlı Yemek Kültüründen Oruk Kebabı, Osmanlı ve Türk Mutfağından...

Taşpakon Genel Başkanı Sn. Gökhan Tufan; Çalısmamız Tüm Dünyadaki Seyahat Eden Müslümanları İlgilendirecek…<

Taşpakon Genel Başkanı Sn. Gökhan Tufan; Çalısmamız Tüm Dünyadaki Seyahat Eden Müslümanları İlgilendirecek…

Dünya genelinde seyahat eden tüm Müslümanlarında kulla..

Anadolu’nun Saklı Kalmış Zengin Peynir Çeşitleri Ve Mağaradan Gelen Nefis Obruk Lezzetleri… <

Anadolu’nun Saklı Kalmış Zengin Peynir Çeşitleri Ve Mağaradan Gelen Nefis Obruk Lezzetleri…

Geleneksel Türk Mutfağının obruk lezzeti Coğrafi işaret

Şef Emre İnanır; Geleneksel Yemeklerimiz İle Bakü'de

Şef Emre İnanır; Geleneksel Yemeklerimiz İle Bakü'de "İstanbul Tadı" Haftası

Türk mutfağının geleneksel yemekleri, Türkiye'den gelen şeflerin farklı sunumlarıyla..

Safranbolu Yöresel Yemekler Ve Geleneksel Lezzetler İle Şenlendi<

Safranbolu Yöresel Yemekler Ve Geleneksel Lezzetler İle Şenlendi

Geleneksel Lezzet Şenliği Yemek Yarışması düzenlendi. Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi Aslanlar Şubesi..

Gastronomi Kariyer Semineri “Antalya”<

Gastronomi Kariyer Semineri “Antalya”

Mutfak geleceğimizi inşaa etmek ve mesleği daha yukarıya taşım ak davası uğruna Şef *Rüştü Ekmen ve Şef Kerem Yahya..

Yalvaç Meslek Yüksekokulundan Teşekkür<

Yalvaç Meslek Yüksekokulundan Teşekkür

Uygulamalı eğitimler arasında Yemek Stilistliği, Çikolata ve Tart, Sütlü Tatlılar, Ekmek Yapımı, Baklava, Makarna...

Taşpakon Türkiye Kupası Ön Elemeleri Devam Ediyor<

Taşpakon Türkiye Kupası Ön Elemeleri Devam Ediyor

Taşpakon Türkiye Kupası Ön Elemeleri bağlı federasyonumuz Egapafed üyesi İzmir Aşçılar ve Pastacılar Derneği

"Geleneksel Tatlar" Taraklıda Buluştu

Türkiye’de ilk defa yapılan liseler arası yemek yarışması Taraklı’da gerçekleş tirildi. Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Sakarya Aş..

Geleceğin  Has Türk Şefleri Akademik Yetişiyor<

Geleceğin Has Türk Şefleri Akademik Yetişiyor

Balıkesir Üniversitesinin Gastro nomi ve Mutfak Sanatları Bölü münde okuyan öğrenciler, beş yıldızlı otellerin mutfakları..

Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği 12 Yaşında<

Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği 12 Yaşında

"AKTAD" 12. kuruluş yıl dönümü nü muhteşem bir geceyle kutla dı. Park Alanya'da gerçekleşti rilen geceye, protokol üyeler..

Gastro Afyon Lezzet Festivali Kapılarını Açtı<

Gastro Afyon Lezzet Festivali Kapılarını Açtı

Gastro Afyon Lezzet Festivali, kapılarını açtı. Türkiye ve dünya nın en önemli gastronomi şeflerinin buluştuğu festivalde...

Şef Tevfik Alparslan; En İyi Lezzet Ve Sıfır Hata<

Şef Tevfik Alparslan; En İyi Lezzet Ve Sıfır Hata

Bolu Mengen’in sektöre kazandırdığı isimlerden biri de Tevfik Alparslan. Beş kuşaktır aile mesleği olan aşçılığa...

Taşpakon’a Bağlı Dernekler *Hizmet Üretiyor <

Taşpakon’a Bağlı Dernekler *Hizmet Üretiyor

mutfağımız adına yapılan "Lafta değil icraat’ ta, sözde değil özde" gerçek Kültür değerlerimize dayalı samimi...

Matbah Restoran Osmanlı Saray Mutfağını Japonyada Tanıtacak<

Matbah Restoran Osmanlı Saray Mutfağını Japonyada Tanıtacak

Osmanlı Saray Mutfağı’nda Türk gastronomisi ve yemek kültürü temalı bir program çekti. Pro.

Urla Gastronomi Şehri Haline Geldi...<

Urla Gastronomi Şehri Haline Geldi...

gastronomi öğrencileri birbirinden farklı menü ler pişirerek kıyasıya mücadele etti. Yarışmada dereceye girecek okulların, İstanbul..

Gaziantep Mutfağının Muhteşem Tanıtımı<

Gaziantep Mutfağının Muhteşem Tanıtımı

Gaziantep Mutfağını geniş kitlelere ulaştırmayı başaran Şef Battal Yıldırım moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte; İbrahim Hali..

Lezzetli Et Nasıl Pişirilir?<

Lezzetli Et Nasıl Pişirilir?

Lezzetli et pişirmenin en önemli sırrı Terbiyesidir. Ancak yanlış uygulanan teknikler eti lezzetlendirmek yerine tersi etki gösterebilir. Bazı etler marinasyona kesin olarak ihtiyaç duyarken...

Öğretmenlerin Eğitimleri Bartın'da Devam Etti<

Öğretmenlerin Eğitimleri Bartın'da Devam Etti

Üyemiz Karadeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu'na bağlı Bartın Profesyonel Aşçılar ve Pastacılar Derneği...

Mart Ve Nisan Aylarının Vazgeçilmezi Keme Kebabı <

Mart Ve Nisan Aylarının Vazgeçilmezi Keme Kebabı

Yer altında yetişen ve görüntüsü patatese benzeyen keme, dağlık bölgelerde yağışlara bağlı olarak ortaya çıkıyor. Köylüler tarafından toplanan mantarı, kebap ustaları etle karıştırıp...

2019 'Göbeklitepe' Turizm Yılı <

2019 'Göbeklitepe' Turizm Yılı

"Göbeklitepe nerede? 'Göbeklitepe' nin Önemi nedir?" Örencik köyü yakınlarında bulunuyor. Neolitik döneme ait olan Göbeklitepe, tarihte bilinen ilk tapınak olma özelliğini taşıyor...

Osmanlı Mutfağı Hakkında Bilinmesi Gerekenler<

Osmanlı Mutfağı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Osmanlı Saray Mutfağından çıkan yemeklerin yanında ekmek olmadan asla servis yapılmazdı. Saray ekmekleri has maya ve beyaz undan üretilirken halka dağıtmak üzere ise yufka...

Türk Kültüründe Pilav <

Türk Kültüründe Pilav

Sultan Fatih Mehmet Han ‘nın sofralarında sade pilavın dışında sebzelisi, etlisi ve tavuklusunun yer aldığı kayıtlardan anlaşılıyor. Ancak pirinç nadir bir malzeme olduğu için çok uzun bir dönem...

Yoğurdun Tarihi Nedir? Yoğurt Kimin  İcadı?<

Yoğurdun Tarihi Nedir? Yoğurt Kimin İcadı?

Yoğurdu İlk Kim Buldu? Geleneksel Lezzetimizin Macera Dolu Yoğurdun Hikayesi. Geleneksel Türk mutfağının başat gıdalarından biri olan yoğurt aynı zamanda tüm dünyada da sağlıklı...

Kilis Mutfağının Özellikleri Nelerdir?<

Kilis Mutfağının Özellikleri Nelerdir?

Kilis’in kendine has zengin bir mutfağı vardır. Geleneksel kültürü yansıtan yemeklerinin tadı kadar görüntüsü de etkileyicidir. Yemekler, ‘’günlük pişen yemekler’’...

Kaya Koruğu Hakkında Bilmek İstedikleriniz<

Kaya Koruğu Hakkında Bilmek İstedikleriniz

Kaya koruğu geleneksel Türk mutfağında özellikle sahil bölgelerinde deniz ürünleri ile tüketilen bir sebze çeşiti dir. Yöresel mutfaklarımızda sofralarımızı...

Kestaneli Yemek Tarifleri<

Kestaneli Yemek Tarifleri

Kestanenin faydaları ve zararları nelerdir? Kış aylarında Türkiye'nin en popüler sokak yiyeceklerinden biri haline gelir kestane. Sokakta satılan çıtır çıtır mangalda pişmiş halinin...

Bu Yiyeceklere Dikkat !!!<

Bu Yiyeceklere Dikkat !!!

Dikkatli Tüketilmezlerse Öldürücü Olabilecek Yiyecekler Bazı Yiyecekler Çok Fazla Tüketildiğinde Ya Da Doğru Şekilde Hazırlanmadığında Yiyen Kişinin Aniden Ölümüne Neden...

Bir Kalıp Yargı Olarak Türk Lokumu <

Bir Kalıp Yargı Olarak Türk Lokumu

Türk lokumu, geleneksel bir Türk tatlısı olmasına rağmen, yabancı kitle iletişim araçlarında Türk futbol takımlarından Türk kadın modellere kadar bir dizi kültürel...

Azerbaycan ve Türkiye Mutfak Kültürü<

Azerbaycan ve Türkiye Mutfak Kültürü

insanoğlu avcılık, toplayıcılık döneminde hayvanları avlayarak, bitkileri toplayarak beslenme ihtiyaçlarını...

Anadolu’da Bulgur<

Anadolu’da Bulgur

Anadolu topraklarında icad edilen bulguru üretip satıyorlar. Fakat muhakkak ki asıl ustalık, bu topraklardadır. Geçtiğimiz yıllarda Gaziantep’te bir bulgur festivali düzenlenmişti...

Osmanlı’da Kenevir Üretimi<

Osmanlı’da Kenevir Üretimi

Kenevir, Osmanlı döneminde "kendir, kettan, kendir lifi, kendir teli, tel kendir" ismiyle anılırdı. Kenevirin lifleri...

Coğrafi İşarette Lider Şehirler<

Coğrafi İşarette Lider Şehirler

Coğrafi işarette lider Ankara Coğrafi işaretli ürün yarışında 33 ürünle başkent Ankara ilk sırada bulunuyor. Ankara'yı ikinci sırada 26 ürünle Şanlıurfa, 3. sırada 22 ürünle Gaziantep...

Pirincin Tarihi Ve Tarihçesi Nedir?<

Pirincin Tarihi Ve Tarihçesi Nedir?

Pirincin Tarihi, Tarihçesi, Pirinci Kim Buldu? Pirinç İlk Olarak 9400 Yıl Önce Çinde Evcilleştirildi. Pirinç tarımı ilk olarak İ.Ö 3.000ˊ lerde Hindistanˊda başlamış, daha sonra Batıˊya doğru yayılmıştır...

Sakatat Tüketmenin Faydaları Nelerdir<

Sakatat Tüketmenin Faydaları Nelerdir

Osmanlı saray mutfağında ve geleneksel Türk mutfak kültüründe sakatat yemekleri hatırı sayılır derecede fazladır. Özellikle yöresel mutfaklarımızda ve bölgesel mutfaklarımızda ciddi anlamda...

En Ünlü 10 Kırgız Et Yemeği<

En Ünlü 10 Kırgız Et Yemeği

Kırgız Mutfağı Hakkında, Her millet atalarının ona bıraktıklarının en iyilerini saklayıp geliştirmek peşindedir. Kültür, sanat, gelenek, el işlerinin sırları ve milli yemeklerinin pişirme yöntemlerinden..

Nefis Oğlak Kebabı Tarifi <

Nefis Oğlak Kebabı Tarifi

15. yy. Osmanlı’sının önde gelen tabiplerinden olan ve Hacı Paşa adıyla tanınan Celalettin Hızır, “Müntahab-ı Şifa adlı tıbbi eserinde oğlak etinin sağlık verici özelliğinden bu şekilde bahseder...

Fatih Demir İle Uşak Lezzetleri<

Fatih Demir İle Uşak Lezzetleri

Uşak mutfağının önemli damak tatları arasında bulunan "gümlü kebabı", "zini hamursuzu" ve "demir tatlısı" farklı lezzet arayanlara alternatif sunuyor...

İmparator Sofraları <

İmparator Sofraları

Konuyla ilgili bilgiler Caesaribus adlı biyografik eserinde, Cassius Dio’nun Rhomaika, Tacitus’un Histories ve Annales adlı yapıtlarında bulunabilir. Suetonius’un eseri Caesar’da..

En Ünlü 10 Azerbaycan Yemeği<

En Ünlü 10 Azerbaycan Yemeği

Çok çeşitli olan Azerbaycan yemekleri genellikle etli, sebzeli, sütlü, hamur işli yemekler, pilavlar ve çorbalardan oluşur. Zeytinyağlı yemekleri yoktur. Azeri mutfağında dikkat..

Antik Çağ’da Mutfak Kültürü “Prof. Dr. Harun AKSU” <

Antik Çağ’da Mutfak Kültürü “Prof. Dr. Harun AKSU”

İnsanların yaşaması için hava ve sudan başka yiyecek de çok önemli bir gereksinimdir. Yiyeceğe ulaşmak hayli zordu Antik Çağ’da. İlk evrelerde bitkisel besinini ...

Gaziantep’in Bazı Geleneksel Lezzetlerinin Tarihsel Gelişimi <

Gaziantep’in Bazı Geleneksel Lezzetlerinin Tarihsel Gelişimi

Gaziantep ilk geniş çaplı tarımın yapıldığı, birçok ticaret yolunun geçtiği ve birçok medeniyetin...

Döner Kebabının Geçmişi<

Döner Kebabının Geçmişi

Osmanlı dönemine ait yazılı ve görsel kaynaklara da- yanarak, döner kebabın ortaya çıkması, gelişmesi ve hangi ortamlar- da pişirildiği konularına ışık tutulmaya çalışılmıştır...

Dünyadan Farklı Lezzetler<

Dünyadan Farklı Lezzetler

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Bosna Hersek'in kültürel yaşamı da çok çeşitli olmuştur. Bu çeşitlilik...

Köylü Kadınlar 'Çeçil Peyniri' Üretimine Başladı<

Köylü Kadınlar 'Çeçil Peyniri' Üretimine Başladı

Anadolu'nun vazgeçilmez lezzetlerinden çeçil peyniri, Kars'ta geleneksel yöntemlerle üretiliyor. Anadolu'nun...

Köyde Yaşamak İsteyenlere Duyurulur <

Köyde Yaşamak İsteyenlere Duyurulur

Şehir hayatından çıkmak istiyorsunuz ama bunu nasıl yapabilirim diyorsanız bu yazı tam size göre! Öncesinde...

İşte Bu Mağara Köylülerin Buzdolabı<

İşte Bu Mağara Köylülerin Buzdolabı

Hakkari Şemdinli Derecik beldesinde köylüler tarafından içme suyu aranırken keşfedilen mağara, çok serin...

Geleceğin Şefleri<

Geleceğin Şefleri

Günümüzde gastronomi alanında hızla değişen trendler ve artan rekabet, geleceğin Türk mutfağı şeflerinin eğitimlerine yeni bir boyut kazandırmaktadır. Bu makalede, Türk mutfağı..

Kanlıca Mantarının Bilinmeyen Sırları<

Kanlıca Mantarının Bilinmeyen Sırları

Prof. Dr. Ahmet Maranki, yaptığı araştırmalar sonucunda "Kanlıca Mantarı" Ölümsüzlük mantarı olarak bilinen Reishi'nin, ülkemizdeki versiyonunun Kanlıca Mantar...

Jüriden Yöresel Lezzetlere Tam Puan<

Jüriden Yöresel Lezzetlere Tam Puan

6. Alanya Belediyesi Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması’nın, “Yöresel Ev Yemekleri” kategorisinde...

Eski Türklerin Yemek Kültürüne Dair Bilgiler<

Eski Türklerin Yemek Kültürüne Dair Bilgiler

Göçebe bir yaşam süren Eski Türkler özellikle etle besleniyorlardı...

Dünyanın Farklı Yerlerinden Şaşırtan Yemek Menüleri!<

Dünyanın Farklı Yerlerinden Şaşırtan Yemek Menüleri!

Elalem neler yiyor yahu: Dünyanın farklı yerlerinden şaşırtan yemek menüleri! ...

Ne Varsa ANADOLU ‘da Var !!!<

Ne Varsa ANADOLU ‘da Var !!!

– Köylülerden 70 yaşındaki Bayır: “Bazı köylerde pekmez kazanlarda kaynatılır fakat bizim köyümüzde...

Nobel Ödüllü Aung Arakan’da Tecavüzcülere Ve Katillere Sahip Çıkıyor !!!<

Nobel Ödüllü Aung Arakan’da Tecavüzcülere Ve Katillere Sahip Çıkıyor !!!

Aynı şeyi benim gibi Nobel ödülü sahibi olan Aung San Suu Kyi'nin...

Osmanlı Sarayında Beslenme Alışkanlıkları

Osmanlı Sarayında Beslenme Alışkanlıkları "15. - 17. Yüzyıl"

Emânete bağlı diğer birimler; tedarik edilen erzâkın konulduğu kiler (Kilâr-ı Âmire) ekmek ve unluların pişirildiği fırınlar (Fırın-ı Has ve Fırın-ı Harcî), saraya alınan koyun ve tavukların..

18 Yıldır Tarihimizin Kültürel Ve Yöresel Yemeklerini  Tanıttılar<

18 Yıldır Tarihimizin Kültürel Ve Yöresel Yemeklerini Tanıttılar

Yerli ve yabancı Turistlerin ilgi odağı olan Tepe Mountana Restaurant Adeta Tarih kokuyor Alanya'nın...

Alanya Belediyesi Mutfak Mirası<

Alanya Belediyesi Mutfak Mirası

Amacı ise; katılan şehrin mutfak kültürünü ve yöresel gıda ürünlerini, seçilmiş işletmeler...

Bitlis'teki Mağara Evler Turizme Kazandırılıyor<

Bitlis'teki Mağara Evler Turizme Kazandırılıyor

Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, Madavans ve Harabeşehir kanyonlarındaki yaklaşık 600 mağara...

Mezenin Tarihi ve Kültürü<

Mezenin Tarihi ve Kültürü

Geleneksel Türk mutfağında En İyi mezeler hangileridir. Meze nasıl yapılır? Ege mezeleri nelerdir? Meze ne demektir? Mezenin tarihi geçmişini biliyor musunuz?

Mesleki Problemlerimiz Her Yerde iken Acaba Çözüm Nerede ?<

Mesleki Problemlerimiz Her Yerde iken Acaba Çözüm Nerede ?

Fabrikasyon çorbalar, tatlı çeşitleri yoktu o zamanlar, hepsi el emeği göz nuru bire bir ustaların elinden ...

Türk Kebab Tarihi Nedir? “Berfend BER”<

Türk Kebab Tarihi Nedir? “Berfend BER”

Tarihte geçen binlerce yıl, ilk kültürden bu yana, elbette bir birikime sahip olmuştur. Bu birikim hem milletlerin kendine has milli mutfakları oluşturmuş ayrıca uluslar arası mutfak...

Türkiye'nin 17 Eseri Dünya Mirası Listesinde<

Türkiye'nin 17 Eseri Dünya Mirası Listesinde

Türkiye’nin, 2018'de düzenlenecek UNESCO 42. Dünya Miras Komitesi Toplantısı'nda, dünyanın...

Geçmişten Günümüze Geleneksel Anadolu Mutfak Kültürünün Gelişimi<

Geçmişten Günümüze Geleneksel Anadolu Mutfak Kültürünün Gelişimi

hazır yemeklerin, gıda katkı maddelerinin ve tatlandırıcıların mutfağa girmesi, yemek pişirme araçlarının değişmesi, GDO’lu ürünlerin piyasaya girmesi gibi nedenler Geleneksel Mutfak...

Halk Edebiyatında Yemek Destanları<

Halk Edebiyatında Yemek Destanları

Halk Edebiyatında önemli yere sahip olan destanların oldukça çeşitli konuları vardır. Hata diyebilir ki, âşıklarımız, hemen her konuda destan söylemiştir. Yemek destanları da bunlardan..

Sûrnâmelerde

Sûrnâmelerde "1582" Şenliği Bölüm “01”

Gisela Prochazka-Eisl tarafından 1992 yılında Viyana Üniversitesi’nde doktora tezi olarak hazırlanan ve 1995’te yayımlanan Das Sûrnâme-i Hümâyûn: die Wiener...

Turkish Cuisine Chefs; Türk Mutfağının Başarılı Şefleri İşini Şansa Bırakmaz...<

Turkish Cuisine Chefs; Türk Mutfağının Başarılı Şefleri İşini Şansa Bırakmaz...

Yeni Restoran Açarken Nelere Dikkat Etmeliyim? Yiyecek Ve İçecek Danışmanlığı, İşletmeci Körlüğü, Yönetim Sirküleri, Mutfak Yönetimi, Çizelge ve Tutanaklar, Restoran Yönetimi...

Osmanlı ve Türk Mutfağından<

Osmanlı ve Türk Mutfağından

4 çeşit makarnaları ile, bir hayvandan çıkan 7 çeşit steak le, patates kızartması ile dünyada statü kazanan mutfaklar varken ve dünya kamuoyunda bizden daha ciddi anlamda da anılırken..

Osmanlı Sarayında Beslenme Alışkanlıkları <

Osmanlı Sarayında Beslenme Alışkanlıkları

Osmanlı Saray Mutfağında ikinci avlunun sağ bölümünü tamamen kaplayacak şekilde kurulan mutfak binaları, on ayrı gözden oluşmaktaydı. Bunların sekizi, hizmet ettiği sınıflara..