• En Lezzetli 4 Türk Salatası

    En Lezzetli 4 Türk Salatası

  • En Lezzetli 4 Türk Salatası

    En Lezzetli 4 Türk Salatası

  • En Lezzetli 4 Türk Salatası

    En Lezzetli 4 Türk Salatası

  • En Lezzetli 4 Türk Salatası

    En Lezzetli 4 Türk Salatası

  • En Lezzetli 4 Türk Salatası

    En Lezzetli 4 Türk Salatası

En Lezzetli 4 Türk Salatası

Seyahat rehberi TasteAtlas, dünyanın en iyi salatalarını bir kez daha sıraladı ve Türkiye'den dört geleneksel salata listeye girmeyi başardı. Bu salatalar arasında en iyi salata tarifleri 'nden semizotu salatası..

 
Türk Mutfağı, Dünya Salata Kültürüne de Damgasını Vuruyor: En Lezzetli 4 Türk Salatası...
 
Seyahat rehberi TasteAtlas, yemek incelemeleri ve araştırmalarını birleştirerek dünyanın en iyi salatalarını sıraladı. Listenin içinde yer alan 4 geleneksel Türk salatasıyla da Türkiye adından söz ettirdi.
 
Seyahat rehberi TasteAtlas, dünyanın en iyi salatalarını bir kez daha sıraladı ve Türkiye'den dört geleneksel salata listeye girmeyi başardı. Bu salatalar arasında en iyi salata tariflerinden semizotu salatası, patlıcan salatası, iştah açıcılardan kısır ve piyaz bulunuyor.
 
Semizotu salatası, 36. sırada yer alarak listenin başarılı salataları arasına katıldı. Semizotu, oldukça sağlıklı bir sebze olarak biliniyor. Aynı zamanda lezzetli bir salata malzemesi de olabiliyor. Domates, soğan, salatalık ve çeşitli soslarla birleştirildiğinde ortaya harika bir tat çıkıyor.
 
Patlıcan salatası ise 31. sırada yer alıyor. Közlenmiş patlıcanların ana malzeme olduğu bu salata, yoğun lezzetiyle dikkat çekiyor. Kırmızı biber, domates, soğan gibi malzemelerle zenginleştirilen patlıcan salatası, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir.
 
Listede 22. sırada yer alan kısır, dünyada Türk mutfağının önemli mezelerinden biri olarak kabul ediliyor. Bulgur, maydanoz, domates, soğan, nar ekşisi ve baharatlarla hazırlanan kısır, taze ve baharatlı tadıyla damakta unutulmaz bir tat bırakıyor.
 
Piyaz salatası ise dünyanın en iyi salataları arasında 19. sırada yer almayı başarıyor. Fasulye, soğan, maydanoz gibi malzemelerin özenle hazırlandığı piyaz, et yemeklerinin vazgeçilmez yanına eşlik ediyor. Ekşi sosuyla da tatlandırılan piyaz, Türk mutfağına özgü lezzetleriyle adından söz ettiriyor.
 
Türk mutfağı, dünya üzerinde kendine has bir konuma sahip ve TasteAtlas'ın dünya salata listesindeki yerini de başarılı lezzetleriyle kanıtlamış durumda. Bu salatalar, Türk mutfağından geleneksel lezzetleriyle birlikte dünya mutfağına damgasını vuruyor.
 
***
 
En Lezzetli 4 Türk Salatası
Geleneksel Türk Mutfağından Semizotu Salatası Tarifi "5 kişilik"
Seyahat Rehberi Tasteatlas'ın Seçimlerinde Dünyanın En İyi Salataları Arasında Yer Alan Semizotu Salatası Tarifi'nin Malzemesi:
 
*   1 kg. semizotu (ayıklanıp yıkanmış)
*   tuz
*   1 bağ dereotu ince kıyılmış
*   45 ml. zeytinyağı (3 çorba kş.)
*   1 adet limon (suyu)
 
Yöresel Mutfaklarımızdan Semizotu Salatası' nin Yapılışı Tarifi :
Semiz otunu ince ince doğrayın.
Eğer çiğ yemek istemiyorsanız tencerede su kaynatıp içine atin.
biraz kaynadıktan sonra suyunu süzdürün.
 
Semizotunu bir tabağa  alıp tuzlayın. 
Üzerine  dere otunu  serpin.
Zeytinyağını ve limon suyu nu gezdirip. servis yapın.
 
Semizotu Salatası Tarifi Hakkında Not:
Yalnızca haşlama süresini biraz uzatıp aynı tarifi ve miktarları kullanarak taze fasulye salatası da hazırlaya bilirsiniz.
 
***
 
En Lezzetli 4 Türk Salatası
Seyahat Rehberi Tasteatlas'ın Seçimlerinde Dünyanın En İyi Salataları Arasında Yer Alan Patlıcan Salatası Tarifi
Patlıcan Salatası Tarifi Malzemeler:
 
*  6 patlıcan
*  3 4 domates
*  3 4 sivri biber
*  2 kahve fincanı zeytinyağ
*  1 2limon
*  1 avuç maydanoz yaprağı
*  2 3 diş sarımsaktuz 
 
Patlıcan Salatası Tarifi Yapılışı:
Patlıcanlar ucundan başlayarak ocakta çevire çevire közlenir. Kabukları soyulup incecik kıyılır.
 
Küçük doğranmış sivri biber, tuzla dövülmüş sarımsak, zeytinyağ, limon suyu konup karıştırılır. Servis tabağına yerleştirilip, domates dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süslenir.
 
Patlıcan Salatası Tarifi Kısa Bilgi:
Buz dolabında da sebze ve meyveler vitamin kaybeder. 
 
Patlıcan Salatası Tarifi Örneğin; 
yeşil fasulye buzdolabında 48 saat sonra c vitaminini yarı yarıya kaybeder, diğer vitaminler de buna yakın kayba uğrar.
 
***
En Lezzetli 4 Türk Salatası
 
Seyahat Rehberi Tasteatlas'ın Seçimlerinde Dünyanın En İyi Salataları Arasında Yer Alan Geleneksel Türk Mutfağında Nar Ekşili Kısır Tarifi
Geleneksel Türk Mutfağında Nar Ekşili Kısır Malzemeler 
 
*    200 Gr. İnce Bulgur 
*    1 Tatlı Kaşığı Kimyon 
*    1 Tatlı Kaşığı Karabiber 
*    1 Tatlı Kaşığı Kaşığı Tuz 
*    1⁄2 Adet Limon 
*    200 Gr. Tatlı Biber Salçası 
*    2 Adet Taze Soğan 
*    2 Yeşil Biber 
*    2 Kırmızı Biber 
*    1⁄2 Demet 
*    Maydanoz 
*    3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 
*    3 Çorba Kaşığı Nar Ekşisi 
 
Geleneksel Türk Mutfağında Nar Ekşili Kısır Yapılışı; 
 
Bulguru 1 bardak sıcak suyla ıslatıp kendini çekmesini bekleyin. Daha sonra kimyon, karabiber, limon suyu, salça ve tuzu ekleyerek avuç içiyle iyice ovun.  Taze soğanı, yeşil biberi, kırmızı biberi ve maydanozu ufak ufak doğrayın.
 
Doğradığınız yeşillikleri ve zeytinyağını karışıma ekleyerek yeniden karıştırın. En son nar ekşisini ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Hazırladığınız karışımı servis tabağına alın ve üzerini maydanoz ile süsleyin. Yöresel Mutfaklarımızda Yapılan  Soğuk İştah Açıcılar, Soğuk Mezelerimiz Ve Salata Tarifleri Kategorisindedir.
 
***
 
En Lezzetli 4 Türk Salatası
Geleneksel Türk Mutfağında Antalya Piyazı Tarifi - Antalya
Seyahat Rehberi Tasteatlas'ın Seçimlerinde Dünyanın En İyi Salataları Arasında Yer Alan Antalya Piyazı Malzemeler:
 
*   500 Gr Çandır Fasulyesi
 
Antalya Piyazı Sos Malzemeleri:
 
*   3 Yemek Kaşığı Haşlanmış Kuru Fasulye
*   1 Kahve Fincanı Tahin
*   5-6 Diş Sarımsak (Ezilmiş)
*   2 Kahve Fincanı Zeytinyağı
*   1 Adet Limon Suyu
*   1 Kahve Fincanı Sirke
*   1 Tatlı Kaşığı Tuz
*   2 Çay Bardağı Su
 
Antalya Piyazı Üst Malzemeler:
 
*   4 Adet Haşlanmış Yumurta
*   3 Adet Domates
*   6 Adet Yeşil Sivri Biber
*   4 Adet Taze Soğan
*   Yarım Demet Maydanoz
*   2 Tatlı Kaşığı Kırmızı Pul Biber
*   1 Tatlı Kaşığı Karabiber
*   1 Tatlı Kaşığı Tuz
 
Antalya Piyazı Hazırlanış Tarifi :
 
Antalya Piyazı Fasulye Haşlama:
Fasulyeleri akşamdan sabaha tuzlu su içinde bekletiniz; şişsinler. Fasaryaların uzun süre bekletmeden şişmelerini istiyorsanız, 5 dakika bol tuzlu suda kaynatıp, 1 saat haşlama suyunda bekletiniz.
 
Şişmiş fasulyeleri orta ateşte, tuzlu bol suda yaklaşık 20 – 25 dakika ön haşlamaya tâbi tutunuz. Haşlama suyunu dökünüz. Fasulyeleri yıkayıp tekrar tencereye koyunuz ve tuzlu suda haşlamaya bırakınız.
 
Fasulyeleri, çatlayıp iyice pişinceye, haşlama suyu çekilir gibi oluncaya kadar haşlayınız ve ılımaya bırakınız.
 
Antalya Piyazı Sos Hazırlama:
 
Haşlanmış fasulyelerden 3 yemek kaşığı alınız. Çukur bir kaba koyup çatalla eziniz. Ezilmiş fasulyelere, listede verilmiş diğer sos malzemelerini katıp karıştırınız. Bu işlemi elektrikli mikser ile de yapabilirsiniz.
 
Antalya Piyazı Salata Hazırlama:
 
Haşlanmış fasulyeleri, kayık veya yayvan servis tabağına koyunuz. Üzerine sosu gezdirip karıştırınız.
 
Salataya, kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri, 4’e bölünmüş yumurtaları, ayıklanmış ve yıkanıp ince kıyılmış taze soğanı, yeşil sivri biber ve maydanozları, tuzu, kırmızı pul biberi ve karabiberi katıp kabaca karıştırınız. Servis tabağını sofraya veriniz.
 
Antalya Piyazı Notlar:
Bazı uygulamalarda salata sosuna ilaveten bir yumurtanın sarısı da katılmaktadır. Salataya istiyorsanız siyah zeytin de koyabilirsiniz.
 
Taze soğan yerine ince piyaz doğranmış, tuzlanmış ve ince akan musluk suyu altında mıncıklanmış kuru soğan da kullanabilirsiniz.
 
Yukarıda ev tipi Antalya piyazı tarifi verilmiştir. Çarşı içi köfte-piyazcıların her biri birbirine benzer ama farklı lezzetlerde tahinli sos hazırlamaktadırlar. Kiminde tahin tadı daha baskın, kiminde ekşi tadı hâkim v.s.dir. 
 
Antalya piyazının esas tadı sosundan değil fasulyesinin cinsinden gelmektedir. Çandır’da yetiştirilen Çandır fasulyesi küçük ama çok lezzetlidir. Ege’nin Simav fasulyesi ile eş değerdir.
 
Yöresel Mutfaklardan Antalya Piyazı Açıklama : 
Antalya usulü piyaz, yaklaşık yüz yıla yakın geçmişi ile il sınırlarını aşan bir üne sahip olmuştur. Antalya ilinde geliştirilen ve ünlenen piyaz, yapım tekniği ile kente uğrayan yerli ve yabancı misafirlerin tadına bakmadan gitmediği bir yöresel ürün haline gelmiştir.
 
Antalya piyazı, tarator soslu bir fasulye yemeğidir. Başka yörelerde yapılan piyaz çeşitleri salata olarak tüketilirken, Antalya ve ilçelerinde ana yemek olarak yenilmektedir. 
 
En Lezzetli 4 Türk Salatası


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Foto Galeri Haberleri