Aşçılık Kurumları

Türk Mutfağı aşçılarının son dakika haberleri, aşçılık camiasında neler oluyor? Türk Mutfağını aşçı dernekleri tanıtabiliyor mu? şeflerinin mutfak ve aşçılık federasyonları ile çalışmaları, Türk Mutfağı şeflerinin asci derneklerine olan katkıları, Mutfakta siyaset olmasaydı bu camia da bu kadarpara döner miydi, bu kadar kavga, fikir ayrılığı  olur muydu? 


Güney Ege'de 6. GEMAD Workshop Tadım Günleri

Güney Ege'de 6. GEMAD Workshop Tadım Günleri

GEMAD Başkanı Çetin Deniz'in paylaştığı bilgilere göre, bu özel etkinlik, Türkiye'nin dört bir yanından otel ve restoran yöneticileri, şefler ve sektör profesyonellerini Marm..

Ünlü Mutfak Şeflerinden Uluslararası Açılım

Ünlü Mutfak Şeflerinden Uluslararası Açılım

Türkiye aşçılık kurumlarından ANFED Başkanı Tamer Özkan ve ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Ali Bıdı koordinatörlüğü 'nde gerçekleşen fuarda; 300’den fazla katılımcı..

Şef Fırat Canikli'ye Karadeniz Federasyon Başkanlığı Görevi

Şef Fırat Canikli'ye Karadeniz Federasyon Başkanlığı Görevi

Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu Karadeniz Federasyon Başkanı Fırat Canikli, Giresun Bulancaklı olan TAŞPAKON Genel Başkanı Öner Çulfaz ve yönetimine...

INDUS FOOD Fuarına Bayram ÖZREK Davet Edilmiştir.

INDUS FOOD Fuarına Bayram ÖZREK Davet Edilmiştir.

Fuarda Türk Mutfağını ve Türk Yemek Kültürünü yabancı ülke temsilcilerine tanıtan "Bayram ÖZREK", Türk Mutfağının dünyada hak ettiği değeri görmesi için ellerinden...

Şef Zeki Açıköz Alanya Kitap Fuarında Konuştu

Şef Zeki Açıköz Alanya Kitap Fuarında Konuştu

Sheraton Mutfak Şefi ve Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz oldu. Dünya Liderlerinin Mutfak Hikayeleri söyleşisi gerçekleştiren Açıköz, kendi alanında yılın en iyisi ödülünü alan..

"Taşfed" TAHRAN'da Uluslararası "Jüri Eğitimi"

Kendi alanlarında uzman şeflerden oluşan katılımcılar oldukça başarılı bir şekilde sınavı geçerek, Uluslararası Jürilik Diplomasını almaya hak kazanmışlardır. Eğitim..

"Aşçılık Konfederasyonları"nın Görevleri Nelerdir?

Aşçılık Konfederasyonlarının Önemi ve Özellikleri Nelerdir? Aşçılık Konfederasyonları Aşçılar Ve Mutfak Kültürü İçin Hangi Çalışmaları Yaparlarlar? Aşçılık Konfederasyonlarının Görev..

"Aşçılık Dernekleri"nin Önemi ve Görevleri Nelerdir?

Aşçılık dernekleri, genellikle belirli bir coğrafyada veya belirli bir mutfak kültürüne odaklanan, ama genelde daha küçük ölçekli ve sıklıkla gönüllü temelli olan organizasyonlardır. Aşçılık...

"Aşçılık Federasyonları"nın Görevleri Nelerdir?

Aşçılık federasyonları, aşçılık mesleği ve mutfak kültürü için birçok önemli işlevi yerine getiren organizasyonlardır. Bu federasyonlar, aşçıları bir araya getirerek onların profes..

II. Dr. Nevin Halıcı Yemek ve Mutfak Kültürü Ödülleri

II. Dr. Nevin Halıcı Yemek ve Mutfak Kültürü Ödülleri

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu himayelerinde 2.kez düzenlenen Dr. Nevin Halıcı Yemek ve Mutfak Kültürü Ödülleri sahiplerini buldu. Toplam 10 isim ve kurum..

Taşfed’ten KKTC Ziyareti..

Taşfed’ten KKTC Ziyareti..

Türkiye Aşçılık Kurumlarından 'Taşfed' Başkanı Sayın Bayram Özrek şunları ifade etti ; ‘Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu geleneklerini sürdürmeye devam ederek gastronomi alanında atılacak tüm adımları takip..

Karaman’da Dünyanın En Büyük Buğday Başağı Rekoru

Karaman’da Dünyanın En Büyük Buğday Başağı Rekoru

"Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu" tarafından tescili yapılan 800 metrekare büyüklüğündeki bisküviden yapılan buğday başağı mozaiği için 3 ton bisküvi kullanıldı.

Osman Güldemir; Nevin Halıcı Yemek Kültürü Vakfı

Osman Güldemir; Nevin Halıcı Yemek Kültürü Vakfı

Vakfımızın Türk aşçılığına, gastronomisine; vatana, millete, insanlığa hayırlı, uğurlu ve ölümsüz olmasını diliyorum. Bu güzel haberi sizlerle Nevin HALICI’nın doğum günü olan

Anadolu Aşçılar Federasyonu Başkan Vekili

Anadolu Aşçılar Federasyonu Başkan Vekili "Köksal Sezgin"

On üç aşçılık derneğinin katılımı ile kurulmuş olan Anadolu Aşçılar Federasyonu’nun 1. Olağan Genel Kurulu, Ankara Ticaret Odası Toplantı Salonu ’nda gerçekleştirildi. "Emrah..

Glütensiz Ekmekler Depremzedelere Dağıtıldı

Glütensiz Ekmekler Depremzedelere Dağıtıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, "asrın felaketi" nedeniyle hasarın oluştuğu kentte depremzede çölyak hastalığına sahip olan...

Gastronomi Turizmi Derneği 'nden Yardım Kampanyası

Gastronomi Turizmi Derneği 'nden Yardım Kampanyası

GTD üyelerinden gelen hijyen malzemesinden giysiye kadar olan ürünlerin gönderilmesi yanısıra, yaraların uzun süre boyunca sarılması gerekliliği sebebi ile sürekli bir..

Muhsin Yazıcıoğlu Aşevi'nden Sıcak Yemek Servisi

Muhsin Yazıcıoğlu Aşevi'nden Sıcak Yemek Servisi

Belen Spor Salonu'nda "Muhsin Yazıcıoğlu Aşevi"ni kuran vakıf, hazırlanan 1500 kişilik yemeği günde 3 öğün hem bu alanda hem de çadır kentlerde dağıtıyor. Yemek dağıtımına..

Antikkapı Yemek Tırları Kahramanmaraş ve Hatay’da

Antikkapı Yemek Tırları Kahramanmaraş ve Hatay’da

Deprem bölgesinde 706 personel ile arama-kurtarma, çadır kent ve sahra hastanesi inşası, altyapı ve salgın hastalıkların önlenmesi konularında çalışmalar..

Konya Aşçılar Derneği

Konya Aşçılar Derneği

En iyi fuar ve festivallerden Antalya ANFAŞTA düzenlenen organizasyon kapsamında Türkiye aşçılık kurumlarından KOGAT Konya Aşçılar derneği olarak 25 aşçı, akademisyen ve sektör temsilcisi katılım...

E. Köksal Sezgin, Gastronomi Derneğinde Güven Tazeledi

E. Köksal Sezgin, Gastronomi Derneğinde Güven Tazeledi

Türk gastronomisini dünyada tanıtmak amacıyla 2016 yılında Kuşadası’nda kurulan aşçılık kurumlarından ‘Gastronomi Derneği’nin’ 3. Olağan Genel Kurulu Ankara’da yapıldı..

Türkiye’nin Şefleri Projesinde

Türkiye’nin Şefleri Projesinde "Artan Üretim Maliyetleri"

Türkiye’nin Şefleri projesinin hayata geçiş süreci yaşamış olduğumuz Pandemi sürecinin aslında bize yansımasıdır. Otellerin ve restoranların zorunlu olarak kapanması birtakım..

Mehmet Kaplan 'dan Duyuru;

Mehmet Kaplan 'dan Duyuru;

Gaziantep Dernekleri Konfederasyon Ve Uluslararasi Gastronomi Federasyon Dan 23/11/2022 İtibariyle Yollarımı Ayırmış Bulunmaktayım. Sayın başkan Hasan ozaygut ve ekip arkadaşlarına çalışma..

Gastronomi Yıldızları Alanya 'da Buluştu

Gastronomi Yıldızları Alanya 'da Buluştu "Hidayet Kızıları"

Gastronomi Yıldızları Derneği Başkanı ve Türk mutfağı şeflerinden Hidayet Kızıları, Tafed Akdeniz Bölge Başkanı Şinasi Karanlıkoğlu ve duayen ustalar ve başarılı şefler..

GAÜ ve TAFED Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

GAÜ ve TAFED Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

GAÜ’den verilen bilgiye göre, protokole, GAÜ CEO’su Doç. Dr. Hüda Hüdaverdi ve Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç.Dr. Hüseyin Bozdağlar ile TAFED Genel Başkanı Türk..





 
Federasyon ve Derneklerimizin Çalısmalarını Yargılayınız!!!
 
Son zamanlarda kimisi Osmanlı mutfağı diyor, kimisi Türk mutfağı, kimisi Osmanlı ve Türk mutfağı, bazıları Anadolu mutfağı, küçük bir kısım ise Mezopotamya mutfağı… Tabi bunların yanında birde bölgesel ve yöresel mutfaklarımız var. Esasında bu başlıklar adı altında konuşan kardeşlerimizin de tam olarak ne demek istedikleri belli değil. Belli olan tek şey Türkiye’yi nasıl zamanında ırkçılık bıçakları ile böldülerse şimdi de ayni şeyi farklı mutfak isimleri ile “gastronomide haçlı seferleri” olarak yapmaya çalışıyorlar. Bizim Mutfağımızda “Türk” kelimesinin geçmemesi için ellerinden geleni yapıyorlar anlayacağınız ! 
 
Bir Deniz Mi Daha Büyüktür, Yoksa Dere Mi?
Bizim aşçılarımızı birbirleri ile karşı karşıya getirmek istiyorlar. Gerçek bir Türk mutfağı yada Osmanlı ve Türk mutfağı çatısı altında birleşmelerini istemiyorlar. Füzyon dediler olmadı, moleküler dediler olmadı, dünya mutfağı dediler olmadı, makarnacılar yapmaya çalıştılar italyaya ya götürdüler meslek gönüllüsü kardeşlerimizi başaramadılar. Sandviç ve hot dog yapmak için de amerikaya götürseydiniz bari tam otururdu taşlar yerine. Büyük eksiklik!!!  Tutmadı istedikleri maya… Enterasan olan Kedi bu kadar ciğeri yediyse “gramaj” niye tutmuyor? Ciğeri kedi yemediyse ciğer nerede? Kafama takıldı bir kere bu konu! çözmem lazım…
 
Bizim Dünyadaki Her Ülke Mutfağına Saygımız Var! Biz Medeniyetimiz Gereği İki Tokatla Maydanoz Tarlasını Bozmayız, Ama Karşımızdakiler “İt” Sürüsü;  
Sayın Dernek ve Federasyonlar Baskanları; Bizim coğrafyamızdan çalınmış ürünler içermeyen bir avrupa mutfaklarına yaptırımınız varmı dir? Bizim ürünümüzü bize allanmış pullanmış paketler içerisinde bize satmaya kalkanlara bu gune kadar ne dediniz, diyebildiniz? Bu devran döner!
 
Biz Asil Ve Köklü  Bir Milletiz. Dünyadaki Birçok Coğrafyayı Bizim Satılmış Kurumlarımız veya  Şeflerimiz İle Satın Alıp Kandırabilirler, Onlara bizim Mutfagımızda Kendi Şarkılarını Söyletebilirler, Söyletiyorlarda Zaten;
Ama bu camiayı kandırmaya kalkmasınlar. şahsi  düşüncem saygımızın karşılığını beklerim.Ama ben lafı kime söylüyorum? benim mutfağımın  ürününü yabancı mutfakların hanesine yazdıran yine 30 gr lık teneke parçası madalya uğruna benim federasyon ve derneklerimin hocaları değil mi? Bunlar  “dul” giderek “kız” ım diye geriye gelenlerin ta kendileridir… Üzücü olan bizde bazı dernekler, federasyonlar ve konfederasyonların devletten ciddi ödeneklerinin olmasına rağmen bu konuya aralarında parmak basanınolmamasıdır. Bir dakika siz ne yapıyorsunuz? Nerelerde kutuplaşıyorsunuz? Diyen yok!!! Her biri meşru ve gayri meşru gelirleri ile günü kurtarmak ve koltuklarına kendilerini biraz daha yapıştırma dertlerindeler. 
 
Birinin İslam’ı Dikkate Aldığı Söyleniyor, Biri Mahocu, Diğeri Hem Oğlan Evinde Hem Kız Evinde Oynuyor! Peki Mutfağımızı Tanıtım “Projeleriniz”  Nerede Efendim?
Faaliyetlerine bakınca’ da yeteri derecede ilgisiz, aciz, basiretsiz, çaresiz, oyalama taktikleri ve hadi bir seyler yapalım düşüncesine sahip plasız, programsız!!! Yapmış olmak icin bir şeyler yapmak! Birkaç tane yarışma yapmak, yarışmanın ortasında kural değiştirmek,kazanacakların listesini çıkarıp jürilere vermek, kullanılacak gıda markaları kuralları, vs. vs. bunlar mutfağımızın tanıtımı için yeterlimi size göre? Aynı yüzler, kişiler, aynı markalar, aynı jüriler, aynı projeler ile daha ne kadar devam ettirmeyi düşünüyorsunuz? Geliştireceğiz diyorsunuz! Gerçeğini bilmeden neyi geliştiriyorsunuz? Gerçeğini bilmeden geliştiremezsiniz efendim!!! Bu konularda sizin zaten “başkanlar olarak” mutfak tarihimiz hakkında bildiğiniz çok fazla bir şey oldugunu düşünmüyorum. Bilseydiniz etrafınıza “nur” unuz saçılır yüzünüz parlardı… 
 
Daha Bir Aşçılık Kütüphaneniz Bile Yok! 
Mesleki eğitim, mesleki tarih bilgisi, Akdeniz bölgesinde ve Türkiye’nin bir çok yerindeki aşçıların işletmeleri ile yaşadıkları problemler, yattıkları lojman şartları, fazla çalışmalarına istinaden mesai ücreti alamamaları, sigortasız şartlar dikkate almanız gereken bir kaç husus olabilir mi? “….” Bu güne kadar bir meslektaşımıza yapılan haksızlık karşısında hangi işletmeyi, işletmeciyi, oteli yada grubu“kurum olarak” kınadınızmı? Her birinin farklı bir sloganı olsa da amaçları sonuçta hemen hemen aynı kapıya çıkıyor. Oysa araçları aynı yani “bizim mutfağımız”. Cambaza bak cambaza tabiri ile hepsinde aynı çalışmalar… İzlenecek yol yine düşmandan soruluyor! Bu şekilde de hedefe varabileceklerinin hesabı içerisinde ilgili zatı muhterem büyüklerimiz.
 
Her Biri Farklı Bir Telden Çalmasına Rağmen Bir Tane Yiğit Çıkıp Ta; 
Yahu bir dakika bu sizin bahsettiklerinin tamamı vs. vs. Konulardan dolayı “Osmanlı ve Türk mutfağı” nın çatısı altındadır diyemiyor! Hem akademik açıdan hem de alaylı detaylar ve kaynaklar ile birleştirip tabanı aydınlatamıyor. Sizin devletten aldığınız bu ödenekler, maaşlar “helal” mi size acaba? Gerçi helal ve haram kavramı kurumlar ve yetkilileri için çoktan unutulmuş detaylar. Zor oyunu bozar ve menfaatler her zaman on plana çıkar…
 
Ama Söze Geldiği Ve Zorda Kaldıkları Zaman Bir Anda Tanıtım Projeleri Üretilmesi Gereken Mutfağımız Unutularak; 
En iyi solcu, en iyi sağcı, en iyi Müslüman, en iyi Türk, en iyi komünist, en iyi Atatürkçü olarak kendilerine göre alanlarında en iyileri onlar.  Uluslararası mutfaklara karşı mutfağımızı dünyada ön plana nasıl getirmeyi düşünüyorsunuz? Coğrafyamızdan çalınan ve başka ülkelerinin mutfak hanelerinize yazılan ürünlerimiz hakkında düşünceleriniz nelerdir? Mesleki eğitim alanında ne kadar bütçe ayırdınız? Bu güne kadar yaptıklarınız ve yapacaklarınız nelerdir efendim?  “…Ali … Ayşe’yi … Sevdi… Yobaz, şeriatçı, ben daha laikim, komünist, dinci, gerici, vatan haini, mutfakta siyaset olmaz…. Pardonnn bu takdiklerin tamamı siyasetin ta kendisi değilmidir? Siyasetin kralını yapan sizsiniz ama!!!  Mutfağımız nerede kaldı efenim? Alkışlayınız beyleri. 
 
Hani Diyor Ya Bazı Kardeşlerimiz “Mutfakta Siyaset Yok!” 
Halt etmişsin sen Cahillll !!! Mutfakta siyaset olmasaydı bu kadar dernek, federasyon vekonfederasyonlar kurulumuydu dostum? Mutfakta siyaset olmasaydı bu camia da bu kadarpara döner miydi, bu kadar kavga, fikir ayrılığı  olur muydu? Siyaset olmasaydı bu yabancı markalar bu kadar parayı ortalığa dökerler miydi? Siyaset ve gelir olmasaydı bu kadar çok bilmiş şefler sessiz kalır mıydı? "Bu yanlışlıklara susan herkesin bu pastada payı olduğu acı bir gerçektir! Menfaatler tarih boyunca değerini hiç bir zamankaybetmemiştir" Geçin bu işleri!  Siz ancak yanınızdaki çırakları kandırırsınız 17 sinde boyunlarına 17 adet madalya takarak… 
 
Utanmadan Birde O “Çocuklarımız”Dan Derneklerinize Verdiğiniz Madalyalar Karşılığında “Katkı Payı” Adi Altında %900 Gelir Elde Ettiniz… 
Yakışıyor mu size 10 liraya aldığınız madalyaları o çocuklara 50 ile 100 lira arasında paralar ile satmaya!  O çırakta verdiğiniz o madalyalara istinaden önlüğüne 1 metrelik “chef” yazısı yazdırır bir makarnacıda şef olarak ne de olsa şefim diye mesleki öğrenimini bitirir… ne de olsa o bir şef ve 17 madalyası var… haklıdır kendine göre. Çünkü bu arzuyu ona siz verdiniz. Mutlumususunuz?
 
Bir Çarşafın 4 Köşesinden 4 Kişi Çekerse O Çarşaf Yırtılır! 
Bizim mutfağımızda 4 köşesinden değil en az 10 yerinden çarşaf farklı federasyonlar tarafından çekiliyor. Çarşaf kimilerine göre çoktan yırtılmış vaziyette zaten. Bir tane tutup toparlamaya çalışan kurum varmı? Bir kaç tane de ünlü diye adlandırılan şefimiz  4/4 lük Osmanlı sofrası kurup ortasına da şuruptan şerbetten habersiz  2,5 litrelik cococola şişesi dikerek yazılı ve görsel basına lanse edenlere ve ünlü şef diye adlanrılanlara ne demeliyiz? Bu mutfağı gerçek anlamda bir isim altında lanse edebilen varmı? Her biri mutfağımız adına kurduğu cümlenin içine bir ”puştluk” katarak akılları bulandırıyor, yeni meslek gönüllüsü kardeşlerimizin kafalarında soru işaretleri sokuyorlar.
 
Sevgili Meslektaşlarım Size Bu Kurumlar Tarafından Bu Güne Kadar Nasıl Ve Ne Kadar İmkanlar Verildi? 
YARGILAYIN… YARGILAYIN…YARGILAYIN… Sorun kendinize! Bu kurumların devletten aldıkları para Akdeniz bölgesindeki aşçıların maaşına tekâmüldür neredeyse biliyor musunuz? Siz üye değilmisiniz? Her üyenin harcamaları sorma hakkı yok mu bu kurumlarda? Bu güne kadar kaç tane harcamayı sordunuz dernek yada federasyonunuza? Korkunuz niyedir, nedendir? Size gerekli açıklamayı yapmayan yapamayan bir kuruma üye olsanız ne olur olmasanız ne olur? 
 
3 Liralık İşlere Çıkarılan 3 Bin Liralık Resmi Faturalar İle Biz Nereye Varacağız? 
Duyarsızca birde bunların çoğunluğu devletin parası ile yaptıkları organizasyonlardaİtalyan, Fransız, Amerikan, Alman ve İsrail malı gıda markalarını tanıtıyor ve “tavsiye” ediyorlar. Yahu bu hazır sosları çorbaları tavsiye edeceğinize “kendimiz yapalım arkadaşlar”, mutfağımızın lezzetlerini bu markalara “endekslemeyiniz” diye niye demiyorsunuz? Bir menfaatiniz mi var beyler? Hak ediyorlar, Alkışlayınız başkanlarımızı.
 
Arkadaşlar Sizce Bu Dernek, Federasyon Başkanları Yıllardır Görevlerinden Niye Ayrılmıyorlar? 
Yani bu isi en iyi onlar mı yapıyor? Memleketimizde sizlerin arasında bu kişiler kadar hiç kafası çalışan yok mu? Mevcut kadrolarında bu işi öğrenmiş birileri olamaz mı? Kendi alt kadrolarındaki yöneticilerden Almış olduğum haberlere göre bu işin bilgelikle bir alakası yok. “Mesleki bilgi” ile de alakası yok çünkü aralarında yıllardır aşçılıkla ilgisi olmayan “başkan” da var. Bu işlerin içinde başka bir şeyler var ama ne? Onu da siz çözün artık…
 
Bu Dernek ve Federasyonlar Size Yalan Söylüyorlar! Sizi Kandırıyorlar! 
Devletten aldıkları yetmediği gibi 3- 5 madalya ve başari belgesi, sertifika karşılığında cebinizdekini de alıyorlar, alacaklar. Bunlar rahat, rahatsızlar, bunlar paraya doymazlar, biliyorum sizde şaşırdınız nerede yer alacağınızı. Bunların birde öncü kuvvetleri var her bölgeden seçilmiş aşçılar, restoran sahipleri, şefler bunlara güç devşiren, cahil, ahmak, Man kurt kişilikler. 2+5=11 olacak diye emredilince  “anlaşıldı efendim” diyenler var yönetimlerinde. Zaten bu kişilikler bunun için orada tutulmuyorlarmı? Bu yazıda elbet onlarda kendilerini bulacaklardır. 
 
Özellikle Sevgili Meslek Gönüllüsü Kardeşlerim;
Bunlar sizleri kralın geçidine götürerek oradamadalya, başarı belgeleri, sertifikalar ile sizlerin öğrenme arzusunu şahsi menfaatleri gereğince o geçitte geleceğinizi toprağa gömenlerdir. Dernek ve federasyonlar üye rakamsal çoğunluğunu sağlamak amacı ile giriştiği bu tür yaklaşımlardan uzak durunuz. Düşmeyiniz bu tuzaklara. 
 
Sizlerin 17 Yaşında 17 Basari Belgesi, Sertifika Ve 17 Madalyaya İhtiyacınız Yok! 
Avrupa’da ve Amerika’da madalya, başarı belgesi ve sertifika herhangi bir başarıya dayalıolarak verilir. Derneğe üye olma karşılığında yada toplantılara gelmeniz karşılığında değil. Zaten bunları normal şartlarda hak edemezsiniz. Akıllı olun. Gösteriş sizlerin mesleki öğrenimini yok eder. Her şeyin bir vakti vardır. Mesleki başarınız, mesleki ahlakınız ile birleştiği zaman “zanaatkar” olursunuz. Bu öyle kolay bir mertebe değildir, hak etmelisiniz. Başarılarınızı anlatan bir tane “gazete manşeti” 100 madalyadan evladır.
 
Kısa Mesafede Büyük Ödül Hiç Bir Zaman Yoktur;
Olamazda zaten böyle bir şey. Siz ve mesleğiniz bir milli piyango küresi içindeki şans topları değilsiniz. Kendinize ve geleceğinize kötülük etmeyin. Gerçek bir zanaatkarolunca başkaları sizin başarılarınızı görür. Ama bunu siz göremezsiniz, siz anlatamazsınız.Siz kendi başarılarınızı anlatınca bir değeri olmaz. Başkalarının bunu anlatması gerekir.
 
Bunların Hepsi Rahmetli “Nejat Uygur” Unda Tiyatrosunda Belirttiği Gibi;
“komiser” oldukları karakollarında kendilerinden kültürlü “bekçi” istemezler. Yanlarındaki yaverler bile özellikle seçilmişlerdir. 2*2 kaç eder dendiği zaman “siz bilirsiniz efendim”diyen, akıllarını başkalarının yönetmesine müsaade eden basiretsizlerdir…. 
Ama söz konusu zararı sadece kendilerine değil ülkemizdeki aşçılık camiasına verdiklerini bilmeyen acizlerdir.
 
Gerçek masada dönen hesapları bilmeyenlerdir. Acaba babaları gibi güvendikleri başkanları tarafından “aldatıldıklarını ve kullanıldıklarını” bilseler ne yaparlar?
Ben yurt dışında alacaklarımı dolar ile alırken ülkemde dolar yükselirse üzülüyorum. Oysa sevinmem gerekir. Oysa bunlar benim cebim dolsun ülkemde ne olursa olsun diyen “habis ur” lar dırbunlar ve bu ekipleri. Yani Başlarındakilerinin kopyaları….
 
Savaşta Bile Kılıç Hakki Diye Bir Şey Vardır;
Eğer bir coğrafya varsa o coğrafyanın bir tarihi vardır, o coğrafyanın tarihini yazan devlet ve imparatorluklar o bölgedeki her şeyin sahibidirler.  Bu coğrafya bizim coğrafyamız, bu topraklar bizim topraklarımız, bu tarih bizim tarihimiz.  Biz “elhamdülillah” bu coğrafyanın en son “1000” yıllık sahipleriyiz. Daha öncelere gitmeme gerek yok. Önce Selçuklu, sonra Osmanlı ve Türkiye cumhuriyeti bizim imparatorluklarımız ve bizim devletimizdir.
 
Sonuç Olarak Yazımda Herkes Kendine Ait Olan Bölümden Nasibini Alacaktır;
Biriniz dini öne çıkararak, diğeriniz solculuğu ve Atatürkü öne çıkararak , bir diğerinizsağcılığı öne  çıkararak bir yere varamazsınız. Mutfak tarihimizden bilgiler öne çıkarınız.Meslek gönüllüsü kardeşlerimize kaynakları ile aktarınız. Laf değil icraat yapınız. Etrafınızda sağcı solcu taraflarınız değil mutfak gönüllüsü öğrencileriniz olsun. Siz birsiyasi parti değilsiniz. Bu aşçılık camiasında bir tek siyaset olmalıdır. O da mutfağımızındünya ülkelerine karşı üstün olduğunun siyasetidir. Bunu laf da değil özde bu mesleğin gönüllülerine anlatınız, öğretiniz ve yaşatınız…
 
Bakınız Tamamını Ben 2 Cümle İle Özetliyorum Size!!! 
İsteyen alır beynine koyar, kullanır, anlar, anlatır etrafına. At gözlükleri takanlar ise görmezlikten ve duymazlıktan gelerek cehaletlerine kahvehane köşelerindeki ucuz siyasetleri ile vazgeçemedikleri eleştirme alışkanlıklarına devam ederler. Çünkü onların ekmeği, suyu, gıdası eleştiridir. 
 
Osmanlı Ve Türk Mutfağı Bir “Derya” Dır. 
Bu topraklar medeniyetlerin var olup yine yok oldukları topraklardır. Dini ile irki ile, dili ile bizim zenginliklerimiz ve kültür değerlerimizdir. Bölgesel, yöresel, geleneksel mutfaklarımız ve daha bir çok mesleki alanda farklı kulvarlarımız da bu deryayı yani “Osmanlı ve Türk mutfağı” nı besleyen “nehirler” dir… 
Büyükler Bir Arada Olursa, Birleşirse, Aynı Şeyi Söylerler İse Küçükler De Büyüklerini Örnek Alırlar;
Bunları laf da değil özde ilk önce bu mesleğin gönüllülerine,  daha sonra ülkemizdeki şeflerimize, daha sonra uluslararası çalışan şeflerimize ilgili açıklamalarınız ile anlatınız, öğretiniz ve yaşatınızki kurumlarınızın devletimizden aldığı maddi yardımlar bu devletin evlatlarına manevi açıdan aktarılarak yerini bulsun. 
 
Yahu Siz Daha Bu Camianın Sorumluları Olarak Ayni Seyi Konuşamıyorsunuz Ki!
Biriniz elma diyor diğeriniz armut, biriniz ak diyor diğeriniz kara!!! Bu camiaya gönül vermiş meslektaşlarımız hanginize inanacak? Siz oralarda sağcılık solculukyapacaksınız diye değil, bu memleketin mutfağını lâyıkı ile bu memleketin evlatlarına anlatarak mutfağımıza güç vermeye geldiniz. Mesleki açıdan aşçılarımızı farklı düşünceler ile bölmeye değil “tek bir çatı altında” toplayarak onları daha dabilgilendirmek için geldiniz, kuruldunuz. Devletinize, milletinize ve ülke mutfağınıza olan görevinizi yerine getiriniz!!!
 
Özellikle Aşçılık'ta Yeni Meslek Gönüllüsü Kardeşlerimin Dikkatine; Geleceğin Türk mutfağı şefleri olarak bizden daha profesyonel ve başarılı olmak durumundasınız… Şahsi Aşçılık Kütüphanemi ve web sitemde bulunan diğer faydalı linkleri Lütfen Ziyaret Ediniz;
http://hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/103/Kutuphanem.html 
 
***Bilgi Paylaştıkça Güzeldir Ve Çoğalır. Yönetim Sistemim, Yönetim Sirküleri, Raporlar, Mutfak Yönetimi, Organizasyon Anlaşma Metni, Cost - Maliyet, Anket ve Formlar, Çizelge ve Tutanaklar, Restoran Yönetimi, Mutfak Kültürümüz, Osmanlı Saray Mutfağı....
 
*Otel Mutfağı Organizasyonu
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1305/Otel-Mutfagi-Organizasyonu.html
 
*Mutfak Planlaması Nedir?
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1252/Mutfak-Planlamasi-Nedir-.html
 
*Mutfak Üniteleri Nelerdir?
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1254/Mutfak-Uniteleri-Nelerdir-.html
 
*Mutfak Tasarımı Nasıl Yapılır?
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1263/Mutfak-Tasarimi-Nasil-Yapilir-.html
 
*Pişirme Ekipmanları
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1265/Pisirme-Ekipmanlari.html
 
*Mutfak Organizasyonu
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1253/Mutfak-Organizasyonu.html
 
*Mutfak Çalışanlarının Özellikleri
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1262/Mutfak-Calisanlarinin-Ozellikleri.html
 
*Mutfak Çeşitleri Nelerdir?
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1249/Mutfak-Cesitleri-Nelerdir-.html
 
*Mutfak Yönetiminde Verimlilik Nedir?
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1256/Mutfak-Yonetiminde-Verimlilik-Nedir-.html
 
*Mutfak Eğitimi Nasıl Verilir?
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1269/Mutfak-Egitimi-Nasil-Verilir-.html
 
*Mutfak Bölümleri Nelerdir?
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1255/Mutfak-Bolumleri-Nelerdir-.html
 
*Bıçak Çeşitleri Nelerdir?
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1282/Bicak-Cesitleri-Nelerdir-.html
 
*Endüstriyel Mutfak Planlanması
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1266/Endustriyel-Mutfak-Planlanmasi.html
 
*HACCP Nedir?
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1264/HACCP-Nedir-.html
 
*Yiyecek–İçecek Departmanı Organizasyon Şeması
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1250/Yiyecek-Icecek-Departmani-Organizasyon-Semasi.html
 
*Mutfak Yönetiminde Depolama İşlemleri Nelerdir?
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1300/Mutfak-Yonetiminde-Depolama-Islemleri-Nelerdir-.html
 
*Ana Mutfağın Diğer Bölümlerle İlişkisi Nedir?
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1299/Ana-Mutfagin-Diger-Bolumlerle-Iliskisi-Nedir-.html
 
*Mutfak Yönetiminde Üretim 'de Dikkat Edilecekler
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1301/Mutfak-Yonetiminde-Uretim--de-Dikkat-Edilecekler-.html
 
*Mutfak Yönetiminde Teslim Alma İşlemleri Nedir?
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1298/Mutfak-Yonetiminde-Teslim-Alma-Islemleri-Nedir-.html
 
*Aktivite & Banquet Menüleri
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/57/Aktivite---Banquet-Menuleri.html
 
*Örnek Restoran Menüleri -01-
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/66/Ornek-Restoran-Menuleri--01-.html
 
*Örnek Restoran Menüleri -02-
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/119/Ornek-Restoran-Menuleri--02-.html
 
*Menü Çeşitleri Nelerdir?
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1202/Menu-Cesitleri-Nelerdir-.html
 
*Örnek Otel Menüleri
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1231/Ornek-Otel-Menuleri.html
 
*Menü Planlaması Nedir?
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/110/Menu-Planlamasi-Nedir-.html
 
*Seçenekli Menüler
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/61/Secenekli-Menuler.html
 
*Menü Analizi Nasıl Yapılır?
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1201/Menu-Analizi-Nasil-Yapilir-.html
 
*Düğün Menüleri (Örnek)
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/58/Dugun-Menuleri--Ornek-.html
 
*Menü Yönetimi Nedir
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1204/Menu-Yonetimi-Nedir-.html
 
*Osmanlı Saray Mutfağı
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/83/Osmanli-Saray-Mutfagi.html
 
*Helvaya Statü Veren Tatlandırıcılar
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1206/Helvaya-Statu-Veren-Tatlandiricilar-.html
 
*Türk Mutfak Kültüründe “Aş ve Aşhane” Nedir?
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1239/Turk-Mutfak-Kulturunde--As-ve-Ashane--Nedir-.html
 
*Osmanlıda Şerbetler
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/56/Osmanlida-Serbetler.html
 
*Türk Mutfağının Geleceğine Dair Değerlendirmeler
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1213/Turk-Mutfaginin-Gelecegine-Dair-Degerlendirmeler.html
 
*Sarayda Beslenme
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/108/Sarayda-Beslenme.html
 
*Osmanlı Yemek Kültürü
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/168/-Osmanli-Yemek-Kulturu--.html
 
*Osmanlı Saray Mutfağının Toplumsal Hayatta Konumu
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1219/Osmanli-Saray-Mutfaginin-Toplumsal-Hayatta-Konumu.html
 
*Çorbanın Tarihi
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/133/Corbanin-Tarihi.html
 
*Türk Mutfak Kültüründe Şerbetler
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1257/Turk-Mutfak-Kulturunde-Serbetler.html
 
*Saray Mutfak Kültürü
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/142/Saray-Mutfak-Kulturu.html
 
*Saray Geleneğinde Şerbet Ve Şerbet Kapları
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/106/Saray-Geleneginde-Serbet-Ve-Serbet-Kaplari.html
 
*Müntahâb-ı Şifâ
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1224/Muntah-b-i-Sif-.html
 
*Çadırdan Saraya Türk Mutfağı
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1182/Cadirdan-Saraya-Turk-Mutfagi-.html
 
*Osmanlı Saray Mutfağı ve Günümüz Türk Mutfağı
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1203/Osmanli-Saray-Mutfagi-ve-Gunumuz-Turk-Mutfagi.html
 
*Türk Mutfak Kültüründe Sofra
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/137/Turk-Mutfak-Kulturunde-Sofra.html
 
*Osmanlı Sarayında Mutfak Düzeni ve Teşkilat Yapısı
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1235/Osmanli-Sarayinda-Mutfak-Duzeni-ve-Teskilat-Yapisi.html
 
*Mevlevilikte Mutfak Kültürü
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/150/Mevlevilikte-Mutfak-Kulturu.html
 
*Saray Mutfak Kültüründe Ziyafetler Ve Yemekler
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1225/Saray-Mutfak-Kulturunde-Ziyafetler-Ve-Yemekler.html
 
*Şifâü’l Eskâm ve Devâü’l-Âlâm
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1223/Sif-u--l-Esk-m-ve-Dev-u--l--l-m.html
 
*Evliya Çelebi Özet
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/136/Evliya-Celebi-Ozet.html
 
*Türk Beslenme Kültürü
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/121/Turk-Beslenme-Kulturu.html
 
*Muhsinzade Mehmed Paşanın Konak Mutfağı
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/162/Muhsinzade-Mehmed-Pasanin-Konak-Mutfagi.html
 
*Keşkek Nedir?
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/166/Keskek-Nedir-.html
 
*Mutfağımıza Tarihsel Bakış
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/67/Mutfagimiza-Tarihsel-Bakis.html
 
*Osmanlı Kültüründe Öğün Zamanları ve Kahvaltı
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1178/Osmanli-Kulturunde-Ogun-Zamanlari-ve-Kahvalti.html
 
*Osmanlı Narh Listeleri
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/143/Osmanli-Narh-Listeleri.html
 
*Tarçının Osmanlı Mutfağındaki Yeri
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1268/Tarcinin-Osmanli-Mutfagindaki-Yeri.html
 
*Osmanlılarda Sağlık
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1207/Osmanlilarda-Saglik.html
 
*Türkiye’de Kahve ve Mutfak Kültürü
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/175/Turkiye-de-Kahve-ve-Mutfak-Kulturu.html
 
*Yemek, Kültür Ve Kimlik
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1186/Yemek,-Kultur-Ve-Kimlik-.html
 
*Dünyada Aşçılık Tarihi Nedir?
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1233/Dunyada-Ascilik-Tarihi-Nedir--.html
 
*Osmanlı Mutfak Tarihinden Dipnotlar
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/24/Osmanli-Mutfak-Tarihinden-Dipnotlar.html
 
*Yemek Destanları
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/109/Yemek-Destanlari.html
 
*Gastronomi Ve Yemek Tarihi
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1271/Gastronomi-Ve-Yemek-Tarihi.html
 
*Evliya Çelebi'de Yemeğin Manevi Boyutu
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/174/Evliya-Celebi-de-Yemegin-Manevi-Boyutu.html
 
*Türk Mutfak Kültüründe İslamın Etkisi
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/176/Turk-Mutfak-Kulturunde-Islamin-Etkisi.html
 
*Füzyon Mutfağı ve Gastronomi Turizmi
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1197/Fuzyon-Mutfagi-ve-Gastronomi-Turizmi.html
 
*Gastronomi Sektöründe Kadınların Durumu
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1246/Gastronomi-Sektorunde-Kadinlarin-Durumu.html
 
*Moleküler Gastronomi Nedir?
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1191/Molekuler-Gastronomi-Nedir-.html
 
*Yemeğin Dini Simgesel Anlamları Nelerdir?
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/167/Yemegin-Dini-Simgesel-Anlamlari-Nelerdir-.html
 
*Osmanlı Mutfak Terimleri Sözlüğü
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/96/Osmanli-Mutfak-Terimleri-Sozlugu.html
 
*Kuşhane Mutfağı
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1287/Kushane-Mutfagi.html
 
*Has Mutfak Nedir?
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1290/Has-Mutfak-Nedir-.html
 
*Helvahane Mutfağı
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1292/Helvahane-Mutfagi.html
 
*Valide Sultan Mutfağı Nedir?
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1289/Valide-Sultan-Mutfagi-Nedir-.html
 
*Matbah-ı Âmire Emini
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1286/Matbah-i--mire-Emini.html
 
*Kilercibaşı Ne Demek?
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1294/Kilercibasi-Ne-Demek-.html
 
*Habbazin-i Hassa Ne Demek?
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1296/Habbazin-i-Hassa-Ne-Demek-.html
 
*Helvacıyan-ı Hassa
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1293/Helvaciyan-i-Hassa.html
 
*Çaşnigîrbaşı Ne Demek?
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1295/Casnig-rbasi-Ne-Demek-.html
 
*Üstüdan-ı Matbah-ı Has Ne Demek?
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1288/Ustudan-i-Matbah-i-Has-Ne-Demek-.html
 
*Yenilebilir Çiçekler Nelerdir?
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1240/Yenilebilir-Cicekler-Nelerdir-.html
 
*Osmanlı Saray Mutfağında “Çıkma" Sistemi
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1285/Osmanli-Saray-Mutfaginda--Cikma--Sistemi.html
 
*Türkiye’de Restorancılığın Gelişimi
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/173/Turkiye-de-Restoranciligin-Gelisimi-.html
 
*Yemek Stilistliği Nedir?
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1272/Yemek-Stilistligi-Nedir-.html
 
*Osmanlıda Mutfak Teşkilatı
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/120/Osmanlida-Mutfak-Teskilati.html
 
*Mutfak Tarihimizden Videolar
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/129/-Mutfak-Tarihimizden-Videolar.html
 
*Osmanlı Konağının Giderleri
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1270/Osmanli-Konaginin-Giderleri.html
 
*Gıda Tüketiminde Yerel, Millî ve İthal Ürünler
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1205/Gida-Tuketiminde-Yerel,-Mill--ve-Ithal-Urunler.html
 
*Surname-i Hümayun
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/81/Surname-i-Humayun.html
 
*Moleküler Gastronomi Konusundaki Görüşler
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1245/Molekuler-Gastronomi-Konusundaki-Gorusler.html
 
*Osmanlıda Dondurmacılık
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/149/Osmanlida-Dondurmacilik-.html
 
*Kimlik Bağlamında Yemek Kültürü
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1189/Kimlik-Baglaminda-Yemek-Kulturu-.html
 
*Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemlerinde Yemek Kitapları
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1181/Osmanli-ve-Cumhuriyet-Donemlerinde-Yemek-Kitaplari.html
 
*Alakart restoran Nedir?
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1304/Alakart-restoran-Nedir-.html
 
*Aşçılık Mesleğinin Değişimi
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/153/Ascilik-Mesleginin-Degisimi.html
 
*Rafine Mutfak Nedir?
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/158/Rafine-Mutfak-Nedir-.html
 
*Avrupada Aşçılık Nasıl başladı?
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/157/Avrupada-Ascilik-Nasil-basladi-.html
 
*Yabancı Seyyahların Gözünde Türk Yemek Kültürü
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/159/Yabanci-Seyyahlarin-Gozunde-Turk-Yemek-Kulturu.html
 
*Âteşbâz-ı Velî Kimdir?
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1227/-tesb-z-i-Vel--Kimdir-.html
 
*İmparator Sofraları
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1188/Imparator-Sofralari-.html
 
*Osmanlıda Ahilik
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1277/Osmanlida-Ahilik.html
 
*Anadolu Mutfak Kültürünün Gelişimi
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/160/Anadolu-Mutfak-Kulturunun-Gelisimi-.html
 
*Osmanlı Sarayında Şekerleme Ve Şekerlemeciler
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/165/Osmanli-Sarayinda-Sekerleme-Ve-Sekerlemeciler.html
 
*İstanbul Mutfak Kültürü
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/164/Istanbul-Mutfak-Kulturu-.html
 
*Eski Anadolu Türkçesi İle Yazılmış Tıp Eserleri
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/163/Eski-Anadolu-Turkcesi-Ile-Yazilmis-Tip-Eserleri.html
 
*Osmanlıdan Günümüze Helvalar
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1274/Osmanlidan-Gunumuze-Helvalar.html
 
*Antik Roma Yemek Kültürü
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1200/Antik-Roma-Yemek-Kulturu.html
 
*Turizm Ve Ahilik İlişkisi
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/122/Turizm-Ve-Ahilik-Iliskisi.html
 
*Yabancı Mutfak Şefleri Gözüyle Türk Mutfağı
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1273/Yabanci-Mutfak-Sefleri-Gozuyle-Turk-Mutfagi.html
 
*Gastrodiplomasi Uygulamaları
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1276/Gastrodiplomasi-Uygulamalari.html
 
*Mutfak Bilimi Nedir?
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1260/Mutfak-Bilimi-Nedir-.html
 
*Mutfağın Tarihsel Gelişimi
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1251/Mutfagin-Tarihsel-Gelisimi.html
 
*Sous Vide Pişirme Yöntemi
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1278/Sous-Vide-Pisirme-Yontemi.html
 
*Pişirme Teknikleri Nelerdir?
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1310/Pisirme-Teknikleri-Nelerdir-.html
 
*Doğrama Teknikleri Nelerdir?
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1311/Dograma-Teknikleri-Nelerdir-.html
 
*Çiğ Beslenme "Raw Food"
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1279/Cig-Beslenme--Raw-Food-.html
 
*Yavaş Yemek "Slow Food"
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1280/Yavas-Yemek--Slow-Food-.html
 
*Türk Mutfağı Tanıtım Faaliyetleri
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1275/Turk-Mutfagi-Tanitim-Faaliyetleri.html
 
*Gastronomi Kavramları
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1281/Gastronomi-Kavramlari.html
 
*Gastronomi Turizmi
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1283/Gastronomi-Turizmi.html
 
*Fine Dining Restoranlarda Türk Mutfağının Yeri
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1313/Fine-Dining-Restoranlarda-Turk-Mutfaginin-Yeri.html
 
***Ve Çok Daha Fazlası İçin Linkleri İnceleyerek Bilgi ve Kaynaklardan Faydalanabilirsiniz… 
 
Kaynak:
Osmanlı ve Türk Mutfağı Dünya Gönül Elçisi Koord. Has Aşçıbaşı  Ahmet Özdemir 'in şahsi aşçılık kütüphanesi
 
DOSTLARINIZ İLE PAYLAŞMAYI UNUTMAYINIZ...