Mengen Aşçılık ve Turizm Derneği Neden Yok Sayıldı?

Mengen Aşçılık ve Turizm Derneği Neden Yok Sayıldı?

2024 yılı yerel seçimlerinde Vural Turan’ın Mengen Belediye Başkanı seçilmesinin ardından, Mengen Aşçılık ve Turizm Derneği'nin, 43 yıldır sahibi olduğu bu festivale bu yıl..

 
Mengen Aşçılık ve Turizm Derneğinin Emekleri Görmezden Gelindi
Mengen Aşçılık ve Turizm Derneği’nin 43 Yıllık Emeği Görmezden Gelindi
Türk Aşçı Haberleri olarak, Türk mutfağının örgütlenmesinde ve dünya çapında tanıtılmasında büyük katkıları olan Mengen Aşçılık ve Turizm Derneği'nin, bu yıl 37.si düzenlenecek olan fuar ve festivallerden olan “Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali” öncesinde yaşadığı haksızlığı üzülerek paylaşmak istiyoruz. Bolu'nun Mengen ilçesinde 1981 yılında kurulan ve 43 yıldır bu festivale emek veren dernek, bu yılki etkinliklerde yok sayıldı.
 
Mengen Aşçılık ve Turizm Derneği’nin Tarihi
 
1981 yılında rahmetli Aydın Yılmaz ustamızın öncülüğünde kurulan Mengen Aşçılık ve Turizm Derneği, Türkiye'deki aşçılık camiasının ilk sivil toplum örgütü olarak önemli bir rol üstlendi. Dernek, 1982 yılında düzenlenen ilk festivalde belediye işbirliği ve destekçi kuruluşlarla birlikte yola çıktı. O günden bu yana, dernek ve federasyon gözetmeksizin tüm kesimleri kucaklayan bir anlayışla hareket ederek, nice festivallerin altına imza attı. Türk Aşçı Haberleri olarak, bu köklü derneğin Türk mutfağının tanıtımına yaptığı katkıları her zaman takdirle karşılıyoruz.
 
Bu Yılki Festivalde Derneğe Yer Verilmedi
 
2024 yılı yerel seçimlerinde Vural Turan’ın Mengen Belediye Başkanı seçilmesinin ardından, Mengen Aşçılık ve Turizm Derneği'nin, 43 yıldır sahibi olduğu bu festivale bu yıl davet edilmemesi ve etkinlik dışı bırakılması, aşçılık camiasında büyük bir şaşkınlık ve üzüntü yarattı. Dernek Başkanı Hasan Doğan, bu durumu "nankörlük ve vefasızlık" olarak nitelendirerek, Türk mutfağının tanıtımı ve turizm sektörü için büyük bir haksızlık yapıldığını vurguladı.
 
TAFED ile Ortaklaşa Yapılan Festival Tepki Çekti
 
Mengen Aşçılık kurumlarından ve Turizm Derneği'nin görmezden gelinmesiyle, festivalin Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ile yapılma kararı da tepkilere yol açtı. ANFED Kurucu Üyesi ve Dernek Başkanı Hasan Doğan, TAFED Başkanı Zeki Açıkgöz’ün bu duruma destek vererek, aşçılık mesleğine ve turizm sektörüne büyük bir haksızlık yaptığını belirtti. Doğan, bu durumun tarihe haksızlık olarak geçeceğini ifade etti.
 
Mengen Aşçılık ve Turizm Derneği Neden Yok Sayıldı?
Aşçılık Camiası ve Turizm Sektörü İçin Bir Kayıp
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, Mengen Aşçılık ve Turizm Derneği'nin, yıllardır sürdürdüğü emeğin bu şekilde görmezden gelinmesinin aşçılık camiası için büyük bir kayıp olduğunu düşünüyoruz. Derneğin Türk mutfağının tanıtımına yaptığı katkılar ve yıllardır sürdürdüğü çalışmaları görmezden gelmek, Türk aşçılığının tarihine karşı yapılan bir haksızlık olarak değerlendirilmelidir.
 
Sonuç: Derneklerin Katkıları Unutulmamalı
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, Mengen Aşçılık ve Turizm Derneği’nin 43 yıllık emeklerinin yok sayılmasını büyük bir üzüntüyle karşılıyoruz. Türk mutfağının tanıtımı ve aşçılık mesleğinin gelişimi için yıllardır çalışan bu tür derneklerin katkıları asla unutulmamalıdır. Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali’nin bu yıl yaşadığı bu durum, aşçılık camiasının bir arada hareket etmesinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermektedir. Ne mutfağımız ne de aşçılarımız, bu tür haksızlıkları hak etmiyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler