• Mandalina Çeşitleri Nelerdir?

    Mandalina Çeşitleri Nelerdir?

  • Mandalina Çeşitleri Nelerdir?

    Mandalina Çeşitleri Nelerdir?

  • Mandalina Çeşitleri Nelerdir?

    Mandalina Çeşitleri Nelerdir?

  • Mandalina Çeşitleri Nelerdir?

    Mandalina Çeşitleri Nelerdir?

  • Mandalina Çeşitleri Nelerdir?

    Mandalina Çeşitleri Nelerdir?

Mandalina Çeşitleri Nelerdir?

Mandalina Nedir? Mandalina'nın özellikleri nelerdir? Türkiyede bulunan mandalina çeşitleri nelerdir? Mandalin türleri içerisinde en sevilen mandalina cinsi hangisidir? Mandalina çeşitleri nelerdir? Tangerina..

 
Mandalina Çeşitleri Nelerdir? Mandalina Nedir? Mandalina'nın özellikleri nelerdir? Türkiyede bulunan mandalina çeşitleri nelerdir? Mandalin türleri içerisinde en sevilen mandalina cinsi hangisidir? Mandalina çeşitleri nelerdir sorusunun cevabını araştırdık...
 
Mandalina (Citrus reticulata), ılıman iklimde yetişmekte olan Turunçgiller (Rutaceae) familyasına ait bir meyve türüdür. Turuncu, sarı renklerde olan mandalina, etli ve sulu bir yapıya sahiptir. Mandalina, portakala nazaran daha yumuşak olan kabuğu soyulduktan sonra yenebildiği gibi suyu sıkılarak da içilebilir.
 
Tangerina, nova, kinnow, fremond, klausellina, robinson, okitsu, satsuma, ankor, klemantin, fortune, yerli, lee, fairchild marisol, minneola, ortanik, kara, ovari gibi çeşitleri vardır.
 
Türkiye'de en çok Akdeniz'de, Ege bölgesinin kıyı kesimlerinde ve kısmen Karadeniz Bölgesinde yetiştirilir. Türkiye’de daha çok Ege ve Akdeniz bölgelerinin kıyı kesimlerinde yetiştirilen mandalinanın pek çok çeşidi olduğunu biliyor muydunuz?
 
Mandalina Çeşitlerinden "Ellendale" Nedir, Dobashi Beni Nedir? Özellikleri Nelerdir?
 
Satsumadan daha koyu kabuk rengine sahiptir. Soğuğa karşı en dayanıklı mandalina çeşitlerindendir. Hasat dönemleri Ekim ayında başlar Aralık sonuna kadar devam eder.
 
Mandalina Çeşitlerinden "Ellendale" Nedir, Özellikleri Nelerdir?
 
Bu çeşidin hasadı Şubat-Mart aylarında yapılır. Hoş kokulu, lezzetli, sulu ve şeker asidi bakımından ideal bir orana sahiptir.
 
En Sevilen Mandalina Çeşitlerinden "Okitsu" Nedir, Özellikleri Nelerdir?
 
Bu çeşidin görünümü yassıdır. Büyük meyveleri vardır. Çekirdeksiz ve oldukça şekerli bir tada sahiptir. Kabuğunu kolaylıkla soyabilirsiniz.
 
Mandalina Çeşitlerinden "Robinson" Nedir, Özellikleri Nelerdir?
 
Yaprakları geniş ve mızrak biçimindedir. Oldukça büyük, lezzetli ve sulu meyveleri vardır. Kabuğu incedir.
 
Mandalina Çeşitlerinden "Orri" Nedir, Özellikleri Nelerdir?
 
Turuncu, sulu ve parlak kabuklu bir mandalina türüdür. Çok tatlıdır. Asit oranı diğer türlere göre azdır.
 
Mandalina Çeşitlerinden "Sanburst" Nedir, Özellikleri Nelerdir?
 
Hasadı erken yapılması gereken bir türdür. Kasım ayı ortalarından Aralık ayı ortasına doğru olgunlaşır. Kabuk rengi turuncudan kırmızıya doğru giden tondadır. Renkli ve sulu meyveleri vardır.
 
Mandalina Çeşitlerinden "Lee" Nedir, Özellikleri Nelerdir?
 
Ağaçları zayıf olan bu türün meyvesinin kabuğu ince, koyu kırmızı, yuvarlağa yakın, kolay soyulabilen, tatlı, lezzetli ve hoş kokuludur.
 
Mandalina Çeşitlerinden "Fremont" Nedir, Özellikleri Nelerdir?
 
Erken yaşta meyve veren bu türün kabuğu koyu kırmızı, pürüzsüz ve parlaktır. Meyveleri çok çekirdeklidir.
 
Mandalina Çeşitlerinden "Satsuma" Nedir, Özellikleri Nelerdir?
 
Bu tür genellikle Rize mandalinası olarak bilinir. Kabuğu ince olmasına rağmen kolay soyulur. Çekirdeksizdir. Tadı ve kokusu yoğundur.
 
Mandalina Çeşitlerinden "W. Murcott" Nedir, Özellikleri Nelerdir?
 
Kabuğu kırmızıya yakın turuncu renktedir, iç kısmı ise parlak turuncu renktedir. Kendine has hoş bir kokusu ve oldukça tatlı bir tadı vardır.
 
Mandalina Çeşitlerinden "Dobashi" Nedir, Özellikleri Nelerdir?
 
Ağaçları kuvvetli olan bu tür, çeşit olarak soğuğa en dayanıklı olandır. Sağlam bir dokusu vardır.
 
Mandalina Çeşitlerinden "Ponkan" Nedir, Özellikleri Nelerdir?
 
Ponkan mandalinaları olarak da bilinen mandalina, başka bir popüler türdür. Çin, Brezilya, İspanya ve Filipinler'in bazı bölgeleri dahil olmak üzere ılıman ve tropik iklimlerde geniş bir alanda yetişir. Portakal büyüklüğünde iri meyvelerdir. 
 
Mandalina Çeşitlerinden "Tangerina" Nedir, Özellikleri Nelerdir?
 
Tangerina daha kırmızımsı-portakal kabuğuna sahip olan mandalina veya narenciye mandalinasıdır. Mandalina ve pomelo meyvesinin hibrit sonucudur.  
 
Mandalina Çeşitlerinden "Clementines" Nedir, Özellikleri Nelerdir?
 
Clementines daha derin turuncu, parlak ve çekirdeksiz iç kısmı ile grubun en küçük üyesidir. Mandalina ile tatlı portakalın hibritlenmesi sonucunda elde edilir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Foto Galeri Haberleri