• Bahçeden sofraya Modern sunumlar- Şef Ramazan Ertürk

    Bahçeden sofraya Modern sunumlar- Şef Ramazan Ertürk

  • Bahçeden sofraya Modern sunumlar- Şef Ramazan Ertürk

    Bahçeden sofraya Modern sunumlar- Şef Ramazan Ertürk

  • Bahçeden sofraya Modern sunumlar- Şef Ramazan Ertürk

    Bahçeden sofraya Modern sunumlar- Şef Ramazan Ertürk

  • Bahçeden sofraya Modern sunumlar- Şef Ramazan Ertürk

    Bahçeden sofraya Modern sunumlar- Şef Ramazan Ertürk

Bahçeden sofraya Modern sunumlar- Şef Ramazan Ertürk

Amacım yıllardır farklı kültür ve mutfaklarda edindiğim bilgi ve becerilerimi, yanımda çalışanlara aktarmak ve aynı zamanda da Çanakkale bölgesine Carne, ile birlikte modernize edilmiş..

Şef Ramazan Ertürk ; Bahçeden sofraya Modern sunumlar ile alışılmadık lezzetler,
 
Carne Restaurant Çanakkale de Paşalı Grup çatısı altında ilk Restaurant ve Otel halkasını 2021 yılında faaliyete geçirdi.  Restoranın mutfağın ise; başarılı Şef Ramazan Ertürk’ün ellerinde. İtalyan  dokunuşlarıyla modern Avrupa mutfağının temsilcisi olan mekân, Bir Şef restaurantı olarak yeniliği ve yenilenmeyi her zaman kendine misyon ediniyor. 
 
Carne; Misafirlerini Konsept ve sunumları ile Çanakkale’nin hiç alışık olmadı bir gastronomi yolculuğuna çıkarıyor. Carne; farklı dekorasyonu ve kendine öz lezzetleriyle kısa zamanda kendinden söz ettirmeyi başardı. Ramazan Ertürk Mutfağında Tamamı Gastronomi okulu mezunu olan aşçılarıyla birlikte, bahçesinde yetiştirilen sebzeler ile ve yörede bulunan Et çeşitlerini harmanlayarak lezzetlerini ve sunumlarını hazırlıyor. 
 
Şef Ramazan Ertürk ; Bahçeden sofraya Modern sunumlar ile alışılmadık lezzetler,Amacım yıllardır farklı kültür ve mutfaklarda edindiğim bilgi ve becerilerimi, yanımda çalışanlara aktarmak ve aynı zamanda da Çanakkale bölgesine Carne, ile birlikte modernize edilmiş gastronomiyi tanıtmak. Mutfaktaki sloganım ise her zaman ‘’disiplin’’
 
"Reçetelerle yemek yapan değil kendi reçetelerini yapan şefler yetişmeli" Türk mutfağı şeflerinden Ramazan Ertürk kimdir.
 
Kısaca Çalışma tecrübelerim ve kariyerim şu şekilde ilerledi.
 
1986 Ankara doğumluyum , Aslen Bolu Mengenliyim. İlk ve orta okul yıllarını Ankara’da geçirdim. Gastronomi hayatı ise 2000 yılında Mengen Anadolu Aşçılık Meslek Lisesi ile başladım. Okul yıllarımda almış olduğum eğitimlerle 2004 yılında mezun oldum. Profesyonel Çalışma hayatının ilk basamağı dönemin Türkiye Aşçılar Milli Takımı üyeleri ile Dünyaca ünlü otellerin mutfaklarında çalışmak oldu. Bu başlangıç benim için inanılmaz heyecan vericiydi. 2008 yılında İzmir Ege Ordu Komutanlığında Baş aşçı olarak askerlik hizmetimi  tamamladım. 
 
Kariyerimi ilerletirken Sadece Uyumak için mutfaktan çıkardım ve sürekli kendimi geliştirmek için çaba sarf ederdim. 2010 yılında Hilton Oteline Executive Chef olarak göreve başladım. O zamandan bu zamana kadar Yurtiçi ve yurtdışında Lüks otel ve restaurantların Şeflik görevini yapmaktayım. Bunların yanı sıra 2010 da Yılın Altın Şefi ödülünü aldım. 
 
Bahçeden sofraya Modern sunumlar- Şef Ramazan Ertürk2013 yılında Türkiye Aşçılar milli Takımına seçildim ve  Yurtiçi ve Yurtdışında dereceler elde ettim. Seminerler vererek workshoplar düzenledim, üniversitelerde genç şef adaylarımızla Gastronomi sohbetleri gerçekleştirdim. Chine Des Rotisseurs (Uluslararası gurme topluluğu) yemeği servis ettim. Yurtdışında Türk mutfağının tanıtımı üzerine ünlü Michelin yıldızı sahibi Şefler ile aynı mutfaklara girerek servis ve sunumlar hazırladım.
 
Carne ’nin menüsü Klasik Fransız pişirme tekniklerinin uygulandığı, İtalyan mutfak dokunuşlarıyla Bahçeden Tarlaya olarak mevsimsel yapılıyor. Etler yöreden özenle seçiliyor, Sebzeler ve yörenin yenilebilir otlarıyla birleştirilerek farklı bir konsept oluşturuluyor.
 
Bahçeden sofraya Modern sunumlar- Şef Ramazan ErtürkAyrıca Restaurantımızın altında 25000 şişeden oluşan ve sayılı şarapların saklandığı bir mahzenimiz mevcut. Mahzende ve restaurantımızda yemek- şarap tadımlarıda yapıyoruz.
 
Ramazan Ertürk’ün yemek yaparken en önemli motivasyonu, Reçetelere uyarak yemek yapmak değil yaratıcılığın ön planda olduğu yemekler yapmaktır , Bu nedenle çalışacağım arkadaşların Birbirine uyumlu ekip ruhu ile disiplinli bir çalışma şeklinde yetişmelerini sağlarım. Çünkü disiplinli ve özverili yapılan her yemek bir imza niteliği taşır ve ona göre sunulur.
 
Katıldığım Konferanslarda dinleyici genç meslektaşlara her zaman şunları söylerim. Klasik reçeteleri yapılan yemekler ezberdir ve sizi yansıtmaz. Her zaman araştırın ve kendinizi yansıtan reçeteler oluşturun ve bunları sunun. işte o zaman şef olmanın tadını çıkaracak ve imzanızı oluşturacaksınız ve size Lezzetli bir şeften lezzetli bir yemek yediklerini söyleyecekler.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Foto Galeri Haberleri