• Dünyanın En Büyük Gemisi

    Dünyanın En Büyük Gemisi "Icon of the Seas" ın Özellileri

  • Dünyanın En Büyük Gemisi

    Dünyanın En Büyük Gemisi "Icon of the Seas" ın Özellileri

  • Dünyanın En Büyük Gemisi

    Dünyanın En Büyük Gemisi "Icon of the Seas" ın Özellileri

  • Dünyanın En Büyük Gemisi

    Dünyanın En Büyük Gemisi "Icon of the Seas" ın Özellileri

  • Dünyanın En Büyük Gemisi

    Dünyanın En Büyük Gemisi "Icon of the Seas" ın Özellileri

  • Dünyanın En Büyük Gemisi

    Dünyanın En Büyük Gemisi "Icon of the Seas" ın Özellileri

  • Dünyanın En Büyük Gemisi

    Dünyanın En Büyük Gemisi "Icon of the Seas" ın Özellileri

Dünyanın En Büyük Gemisi "Icon of the Seas" ın Özellileri

Icon of the Seas, 365 metre uzunluğunda, 250 bin ton ağırlığında ve 8 bin kişi kapasiteli bir yolcu gemisi. Gemi, sıvılaştırılmış doğal gazla çalışan motorlarıyla çevre dostu..

 
Dünyanın En Büyük Gemisi "Icon of the Seas" ın özellileri nelerdir? Müthiş Gemi "Icon of the Seas" hangi ülkeye aittir? Dünyanın En Büyük Gemisi "Icon of the Seas" kaç kişiliktir? Efsane gemi "Icon of the Seas" ın kaç kamarası vardır?
 
Icon of the Seas gemisinin toplam uzunluğu nedir? Gemide kaç adet yolcu konaklama birimi bulunmaktadır? Hangi tarih ve hangi tersanede inşa edilmiştir? Icon of the Seas'te hangi tür aktiviteler ve eğlenceler bulunmaktadır? Geminin en üst düzeydeki konaklama birimleri nelerdir ve özellikleri nedir?
 
Hangi destinasyonlara seyahat etmek üzere tasarlanmıştır? Gemiye özgü teknolojik yenilikler ve özellikler nelerdir? Icon of the Seas'in güvenlik ve çevresel sürdürülebilirlik özellikleri nelerdir?
 
Geminin iç tasarımı ve dekorasyonunda hangi temalar kullanılmıştır? Icon of the Seas gemisi, yolculara hangi benzersiz deneyimleri sunmaktadır ve bu deneyimler neleri içermektedir?
 
Dünyanın en büyük gemisi unvanını taşıyan Icon of the Seas, 2024 yılında denize açıldı. Bu devasa yolcu gemisi, hem çevreci hem de lüks özellikleriyle dikkat çekiyor. Peki, Icon of the Seas nasıl bir gemi? İşte merak edilenler…
 
Türkiye turizm haberlerinde de yer alan ve deniz turizminin en popüler seçeneklerinden biri olan kruvaziyer gemiler, her yıl milyonlarca insanı ağırlıyor. Bu gemiler, konforlu ve eğlenceli bir tatil deneyimi sunuyor. Ancak kruvaziyer gemilerin boyutları ve kapasiteleri de giderek artıyor. Dünyanın en büyük gemisi unvanını taşıyan Icon of the Seas, bu alanda yeni bir rekora imza attı. 
 
2024 yılının Ocak ayında ABD’nin Miami kentinden Karayipler’e gitmek üzere denize açılan Icon of the Seas, hem çevreci hem de lüks özellikleriyle dikkat çekiyor. Peki, Icon of the Seas nasıl bir gemi? İşte merak edilenler…
 
Icon of the Seas, 365 metre uzunluğunda, 250 bin ton ağırlığında ve 8 bin kişi kapasiteli bir yolcu gemisi.
Gemi, sıvılaştırılmış doğal gazla çalışan motorlarıyla çevre dostu olduğunu iddia ediyor. Ancak çevreci gruplar, geminin metan sızıntısı nedeniyle iklim için zararlı olduğunu savunuyor.
 
Gemi, 22 restoran, 4 havuz, su parkı, tiyatro, basketbol sahası, zip line, kaya tırmanma duvarı gibi pek çok aktivite ve eğlence seçeneği sunuyor.
Gemi, Royal Caribbean International’a ait Oasis sınıfı yolcu gemilerinin dördüncüsü. Bu sınıfın diğer gemileri de dünyanın en büyük gemileri arasında yer alıyor.
 
Dünyanın En Büyük Gemisi: Icon of the Seas
Dünyanın en büyük gemisi unvanını taşıyan Icon of the Seas, Royal Caribbean International’a ait Oasis sınıfı yolcu gemilerinin dördüncüsü. Bu sınıfın diğer gemileri olan Oasis of the Seas, Allure of the Seas ve Symphony of the Seas de dünyanın en büyük gemileri arasında yer alıyor. Icon of the Seas, bu sınıfın en yeni ve en gelişmiş gemisi olarak öne çıkıyor.
 
Icon of the Seas, 365 metre uzunluğunda, 47.5 metre genişliğinde ve 250 bin ton ağırlığında bir dev. Gemi, 20 güvertede 7 bin 600 yolcu ve 2 bin 350 mürettebat taşıma kapasitesine sahip. Geminin yapımı, Fransa’nın Saint-Nazaire kentindeki Chantiers de l’Atlantique tersanesinde gerçekleştirildi. Geminin inşası, 1.5 milyar sterline (yaklaşık 20 milyar TL) mal oldu.
 
Gemi, 2024 yılının Ocak ayında ABD’nin Miami kentinden Karayipler’e gitmek üzere denize açıldı. Gemi, Miami çıkışlı 7 gecelik Batı Karayip turu için 3 bin 100 dolar, 7 gece Doğu Karayip turu için 2 bin dolar gibi fiyatlarla yolcu kabul ediyor. Gemi, Karayipler’in yanı sıra Bahamalar, Meksika, Küba, Jamaika, Porto Riko gibi destinasyonlara da seferler düzenliyor.
 
Icon of the Seas’in Özellikleri
Icon of the Seas, yolcularına hem çevreci hem de lüks bir tatil deneyimi sunmayı hedefliyor. Gemi, sıvılaştırılmış doğal gazla (LNG) çalışan motorlarıyla çevre dostu olduğunu iddia ediyor. LNG, geleneksel deniz yakıtına göre daha temiz yanan bir yakıt olarak biliniyor. Gemi, ayrıca güneş panelleri, enerji tasarruflu aydınlatma, atık yönetimi gibi çevre dostu uygulamalara da sahip.
 
Ancak geminin çevreciliği konusunda herkes hemfikir değil. Çevreci gruplar, geminin motorlarından metan sızıntısının, kısa vadeli zararlı etkileri nedeniyle iklim için kabul edilemez bir risk olduğu görüşünde. Metan, karbondioksitten 80 kat daha kötü bir sera gazı olarak biliniyor. Çevre politikası düşünce kuruluşu olan Uluslararası Temiz Ulaşım Konseyi’nin (ICCT) Denizcilik Programı Direktörü Bryan Comer, “Bu, yanlış yönde atılmış bir adım. LNG’yi deniz yakıtı olarak kullanmanın, deniz gaz yağından toplamda yüzde 120 daha fazla sera gazı emisyonuna yol açtığını tahmin ediyoruz” dedi.,
 
Gemi, çevreciliği tartışmalı olsa da, lüksü konusunda hiçbir şüphe bırakmıyor. Gemi, 22 restoran, 4 havuz, su parkı, tiyatro, basketbol sahası, zip line, kaya tırmanma duvarı gibi pek çok aktivite ve eğlence seçeneği sunuyor. Geminin içinde 20 bin’den fazla tropikal bitkiyle doldurulmuş, oldukça büyük bir park da yer alıyor. Gemi, ayrıca olimpik yükseklikte açık hava olarak bilinen su tiyatrosu, 13 metre uzunluğunda tırmanış için kaya tırmanma duvarları ve 25 metrelik bir zip line bulunuyor. Geminin içinde çok sayıda mağaza, spa ve spor salonu da hizmet veriyor.
 
Gemi, misafirler için 16 güverte ile birlikte 2 bin 759 kabin sunuyor. Bu kabinlerin bazıları balkonlu, bazıları ise sanal balkonlu. Sanal balkonlu kabinler, gerçek bir balkon yerine geminin dışını gösteren büyük bir ekranla donatılmış. Geminin en lüks kabinleri ise Royal Suite Class olarak adlandırılan kabinler. Bu kabinler, özel bir restoran, lounge, concierge ve butler hizmeti gibi ayrıcalıklara sahip.
 
Dünyanın en büyük gemisi unvanını taşıyan Icon of the Seas, deniz turizminde yeni bir çığır açıyor. Gemi, hem çevreci hem de lüks özellikleriyle yolcularına unutulmaz bir tatil deneyimi sunuyor. Ancak geminin çevreciliği konusunda çeşitli eleştiriler de var. Gemi, metan sızıntısı nedeniyle iklim için zararlı olduğu iddia ediliyor. Gemi, ayrıca deniz trafiğini ve kıyı bölgelerini de olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle, geminin çevresel etkileri konusunda daha fazla araştırma ve denetim yapılması gerekiyor.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Foto Galeri Haberleri