• Şah Dut Nedir?

    Şah Dut Nedir?

  • Şah Dut Nedir?

    Şah Dut Nedir?

  • Şah Dut Nedir?

    Şah Dut Nedir?

  • Şah Dut Nedir?

    Şah Dut Nedir?

  • Şah Dut Nedir?

    Şah Dut Nedir?

  • Şah Dut Nedir?

    Şah Dut Nedir?

  • Şah Dut Nedir?

    Şah Dut Nedir?

  • Şah Dut Nedir?

    Şah Dut Nedir?

  • Şah Dut Nedir?

    Şah Dut Nedir?

  • Şah Dut Nedir?

    Şah Dut Nedir?

Şah Dut Nedir?

Şah dut'un Özellikleri Nelerdir? Şah dut nasıl yetişir? Şahdut Hangi İklimde Yetişir? Şah dut Nereden Geldi? Şah dut Nasıl budanır? Şah dut Nerelerde Yetişir? Şahdut'a Gübre...

Şah Dut Nedir?
Şahdutun Özellikleri Nelerdir? Şahdut nasıl yetişir? Şahdut Hangi İklimde Yetişir? Şahdut Nereden Geldi? Şahdut Nasıl budanır? Şahdut Nerelerde Yetişir? Şahdut'a Gübre Verilir mi? Şahdut Ne Zaman Meyve Verir?
 
En iyi dutlardan Dutların kralı Şahdut olarak bilinen Şahdut yada diğer isimleriyle Himalayan Mulberry-Morus macroura-Shahtoot..
 
Şahdut Nedir?
8-12 cm uzunluğunda meyveleri ile gerçekten de bu ismi hak etmektedir.
 
Bir süredir süren çalışmalarımız neticesinde hem siyah hem de beyaz Şahdut’ u başarılı bir şekilde çoğaltmış bulunmaktayız.
 
Bu mükemmel dut çeşidi ile ilgili yazımı ilgi ile okuyacağınıza eminim.
 
Şahdut Nedir?
Şahdut gayet tatlı ve ahududuyu andıran bir lezzete sahiptir. Ekşi Kara Dut ile birlikte en lezzetli Siyah Dut türüdür.
 
Meyveler İlkbahar sonları ile yaz mevsiminin ortalarına kadar olgunlaşır.
 
Şahdut ağacı dikildiği ilk yıldan itibaren meyve vermeye başlar. Toprak ve kuraklığa karşı toleranslı bir ağaçtır. USDA standartlarına göre Zone 7 hatta 6 olan bölgelerde bile yetişebilir. 
 
Şahdut Nedir?
Şahdut Fidanı Hangi İklimde Yetişir? Şahdut Fidanı nasıl alınır?
Her türlü iklime dayanıklılığı ile meşhur bir türdür. Orijini , isminden de anlaşıldığı gibi Himalaya dağları, Pakistan ve Çin’ dir. Şahdut Pakistan’da genellikle kurutularak tüketilir ve insanlar tarafından bir şeker kaynağı olarak görülür.
 
Şahdut Nedir?
Şahdut'un Özellikleri Nelerdir?
Şahdut, kışın yapraklarını döken bir ağaçtır ve boyu 6-10 m yüksekliğe ulaşabilir, çok güçlü gelişir. Dalları sarkık görünümlüdür ve sıktır. Gölge amaçlı kullanıldığında ve gerekli form verildiğinde çok çekici bir görünüme sahiptir. 
 
Şahdut Nedir?
Şahdut Nerelerde Yetişir?
Yol üzerlerine dikildiğinde, meyvelerin yere düşeceğinin de dikkate alınması gerekir. Ama tavuklar için mükemmel bir besin kaynağıdır! Birçok Anadolu köyünde büyük avlularda gölgesi ve mükemmel görüntüsü için yetiştirildiğini görebilirsiniz. 
 
Şahdut Nedir?
Şahdut'a Gübre Verilirmi?
Gübreleme çok da gerekli değildir ama sulama ve gübreleme meyve verimini çok olumlu etkiler ve ağaç çok hızlı gelişir.  Şahdut yaprakları yarı yuvarlak uçludur. Yetişkin Şahdutlarda yaprakların rengi yeşil ve koyu yeşil arasıdır. Dallanma yukarıdan daha çok dışarı doğru gerçekleşir.
 
Ağacın uykuda olduğu kış aylarında yan dallar budanabilir. Budama ağacın büyümesini hızlandırır ve aynı zamanda kontrollü bir gelişme sağlar.
 
Şahdut Nedir?
Şahdut’ un bilinen bir zararlısı veya hastalığı yoktur. Dolayısıyla ilaçlamaya pek ihtiyaç duyulmaz. Hemen hemen tek zararlısı olan kuşlar için de favori meyvelerden biridir!
 
Taze meyve içeriğinde Fruktoz 14%; Glikoz 13.1%; Sakaroz 1.1%; diğer karbonhidratlar 1.8%; Vitamin C 10 mg/100 gr.
 
Beyaz Kral Pakistan dutu ise bir kültür çeşididir ve yine Şahdut gibi uzun ve gösterişli meyvesi ile dikkat çeker.
 
Şahdut Nasıl Yetişir?
 
Şahdut Nedir?
Şahdut Tozlanma :
Dut çiçekleri meyve tırtılı üzerinde oluşur. Erkek ve dişi tırtıllar farklı ağaçlar üzerinde bulunur. Erkek çiçeklerde dört adet erkeklik organı bulunurken, dişi çiçeklerde tek dişi organ dört çanak yaprak tarafından sıkıca sarılı bir şekilde bulunur. Her erkek ve dişi organ çatal şeklinde tepeciklerden , kısa boylu ve küresel yumurtadan oluşur. 
 
Şahdut Nedir?
Her yumurta meyve yaprağı bir meyve çekirdeği olur ve bu çekirdekler kümesi birleşik bir meyve oluşturur(çoklu meyve).
 
Meyvedeki bütün çekirdekler tek bir çiçekten gelir. Çekirdeksiz, döllenmemiş meyveler, erkek ağaçlar tarafından tozlanma gerçekleşmediği durumlarda oluşur.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Foto Galeri Haberleri