• Genç Şeflerin Yıldızlaştığı Gastronomi Şöleni

    Genç Şeflerin Yıldızlaştığı Gastronomi Şöleni

  • Genç Şeflerin Yıldızlaştığı Gastronomi Şöleni

    Genç Şeflerin Yıldızlaştığı Gastronomi Şöleni

  • Genç Şeflerin Yıldızlaştığı Gastronomi Şöleni

    Genç Şeflerin Yıldızlaştığı Gastronomi Şöleni

  • Genç Şeflerin Yıldızlaştığı Gastronomi Şöleni

    Genç Şeflerin Yıldızlaştığı Gastronomi Şöleni

  • Genç Şeflerin Yıldızlaştığı Gastronomi Şöleni

    Genç Şeflerin Yıldızlaştığı Gastronomi Şöleni

Genç Şeflerin Yıldızlaştığı Gastronomi Şöleni

Pandemi ve doğal afetler gibi zorlu süreçlerden geçilmesine rağmen, Turizm Meslek Liseleri arasındaki bu kıyasıya yarışma, Gastronometro'da dördüncü kez başarıyla gerçekleştirildi.

 
Genç Şeflerin Yıldızlaştığı Gastronomi Şöleni: Türk Aşçılık Yarışmasının Yıldızları Parlıyor
 
Türk gastronomi sektörü, yenilikçi projelerle geleceğin şeflerini yetiştirmeye devam ediyor. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROF), Turizm ve Gastronomi Eğitim Vakfı (TURGEV), Eğitim Bakanlığı ve Metro Türkiye'nin işbirliğiyle Gastronometro'da hayata geçirilen 4. Turizm ve Otelcilik Liseleri Aşçılık Yarışması, genç yeteneklere ödüllerin yağmur gibi yağdığı bir etkinliğe dönüştü. Türkiyede Gastronomi turizminin zenginleşmesine önemli katkılar sunmayı hedefleyen bu platform, öğrencilere mesleklerini sevdirmek ve turizm sektöründe kolaylıkla yer bulmalarını sağlamak amacıyla "Sektör Yetenek Avı" projesi kapsamında düzenleniyor.
 
Pandemi ve doğal afetler gibi zorlu süreçlerden geçilmesine rağmen, Turizm Meslek Liseleri arasındaki bu kıyasıya yarışma, Gastronometro'da dördüncü kez başarıyla gerçekleştirildi. Bu etkinlik, turizm ve otelcilik sektörünün kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak ve meslek lisesi mezunlarına kariyer fırsatları sunmak için büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.
 
Ödül töreninin moderatörlüğünü üstlenen Esra Değirmenci'nin liderliğinde, İstanbul'un 12 meslek lisesinden genç şeflerin hünerlerini sergilediği yarışma, Şef Vedat Başaran'ın jüri başkanlığında gerçekleşti. Törene İstanbul Valisi Davut Gül başta olmak üzere, eğitim, turizm, gastronomi ve medya dünyasından önemli isimler katıldı. Sarıyer Vehbi Koç Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinciliği elde ederken, Selimpaşa Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, TÜROB 50. Yıl Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise üçüncü oldu. Kumburgaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne verilen ECOLAB Hijyen Ödülü gibi özel ödüllerle de genç şeflerin başarıları taçlandırıldı.
 
TÜROF Başkanı Müberra Eresin, Türkiye'nin gastronomi turizminde öncü bir ülke haline geldiğini vurgulayarak, bu yarışmanın önemine değindi. Eresin, yarışmanın amacının, Türkiye genelinde farklı kategorilerle genişletilerek büyütülmesi olduğunu belirtti. Gastronometro Direktörü ve dünyaca ünlü Alman Şef Maximilian J.W Thomae ise, Türk mutfak kültürünün değerlerini gelecek nesillere aktarmak ve dünya çapında tanıtmak için Metro Türkiye ile birlikte gerçekleştirilen çalışmalara dikkat çekti.
 
Bu yarışma, Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak, Türk mutfak kültürünün genç ve yetenekli şefler tarafından nasıl şekillendirildiğini ve geleceğe taşındığını gözler önüne seriyor. Yarışmaya katılan tüm okullar ve öğrenciler, sektördeki yenilikçi yaklaşımlar ve aşçılık eğitimleri ile gastronomi turizminin gelişimine katkıda bulunma fırsatı buluyor. Bu etkinlik, aynı zamanda, turizm ve gastronomi sektöründe kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak ve genç yeteneklere kariyer fırsatları sunmak için önemli bir platform olarak öne çıkıyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Foto Galeri Haberleri