• Kestaneli Yemek Tarifleri

    Kestaneli Yemek Tarifleri

  • Kestaneli Yemek Tarifleri

    Kestaneli Yemek Tarifleri

  • Kestaneli Yemek Tarifleri

    Kestaneli Yemek Tarifleri

  • Kestaneli Yemek Tarifleri

    Kestaneli Yemek Tarifleri

  • Kestaneli Yemek Tarifleri

    Kestaneli Yemek Tarifleri

  • Kestaneli Yemek Tarifleri

    Kestaneli Yemek Tarifleri

  • Kestaneli Yemek Tarifleri

    Kestaneli Yemek Tarifleri

  • Kestaneli Yemek Tarifleri

    Kestaneli Yemek Tarifleri

  • Kestaneli Yemek Tarifleri

    Kestaneli Yemek Tarifleri

  • Kestaneli Yemek Tarifleri

    Kestaneli Yemek Tarifleri


Kestaneli Yemek Tarifleri

Kestanenin faydaları ve zararları nelerdir? Kış aylarında Türkiye'nin en popüler sokak yiyeceklerinden biri haline gelir kestane. Sokakta satılan çıtır çıtır mangalda pişmiş halinin...

Kestaneli Yemek Tarifleri
Kış mevsiminin en özel lezzetlerinden olan kestane, farklı şekilde yapılan yemek türleri ile özgün yemeklere dönüşüyor. Kestane ile yapılacak  özel tarifleri Türk Aşçı Haberleri  olarak sizlerle paylaşıyoruz.
 
Kestane Aşı Tarifi
Yemeğin ana öğünü olmaya aday bu tarif ile farklı bir tarife sahip olacaksınız.Kuşbaşı doğranan etler, kavrulup arpacık soğan ve sarımsak eklenir. Et pişince daha önce ayrı bir tavada kavrulan kestaneler, karabiber, tarçın ve su ile beraberyemeğe eklenir. Yemek suyunu çektikten sonra servisi edilir.
 
Kestane Reçeli Tarifi
Kahvaltı lezzetlerinden olan reçel de kestane farklı türde yapılabiliyor.Haşlanan ve kabukları soyulan kestaneler 170 dereceye getirilen fırında15 dk pişiriliyor. Bu işlemden sonra 4-5 dakika daha kaynatıp kenara alınır.1/5 su bardağı şeker, 2 su bardağı su ve yarım limon suyu kaynatılarak şerbet hazırlanır. Kestaneler içine atılarak karıştırılır. Reçel artık hazır.
 
Kestaneli Pilav Tarifi
Şaşalı sofralar için ideal bir seçenek olan kestaneli pilav, özgün lezzet olarak sofralarda yer alıyor. Dolmalık fıstık, yenibahar, kuş üzümü, ve pirin kavrulur. Karşımın üzerine ızgarada pişirilmiş kestaneler eklenir.Pilav suyunu çekene kadar pişmeye bırakılır.Afiyet olsun.
 
Kestane Ve Brüksel Lahanası Salatası Tarifi
Sağlıklı beslenmeye özen gösterenler için kış günlerinde özel bir lezzet olarak öne çıkan kestane ve brüksel lahanasısalatası ideal bir seçenektir. Izgarada pişirilmiş kestane ve diri kalacak şekilde haşlanmış brüksel lahanası derin bir kaseye alınır. Dolmalık fıstıklar yağsız tavada kızartılır. Tüm malzemeler bir araya getirilerek zeytinyağı ile tatlandırıldıktan sonra servis edilir.
 
Çikolata Soslu Kestane Kebap
 Tarifi
Soğuk kış günlerinde sıcak olarak tüketilen kestane, çikolata soslu kestane kebap tarifisıra dışı bir forma kavuşuyor.Kestaneler çizilip 180 derece olan fırına atılır.Kestaneler pişerken bir yandançikolatalar benmari usulü eritilir.Çikolata sosu pişen kestaneler üzerinde gezdirilir. Afiyet olsun.
 
Kestaneli Ekmek
 Tarifi
Sofranızın yıldızı olmaya aday kestaneli ekmekle özel bir lezzete sahip olacaksınız. 1 çorba kaşığı kuru maya, anason, yarım su bardağı kestane unu,2 su bardağı un ve muskat karıştırılır.Ayrı bir kapta da 1/5 çay bardağı ılık su, 2 çay bardağı ılık süt, 1 çorba kaşığı bal ocakta ısıtılır. Kuru malzemeler karıştırılır. Bu karışımın içine 10 közlenmiş kestane ve 3 su bardağı elenmiş un eklenir. 2 saat dinlendirilen hamur ideal parçalar halinde bölünerek 180 derecelik fırında 45 dakika boyunca pişirilir.
 
ÇORBALAR
Kestaneli Yeşil Salata 
Tarifi
Kestane ile harika bir salata hazırlamak istiyorsanız bu tarif tam size göre. Yıkayıp kurutulan salata yapraklarının üzerine havuç,tavada çevrilmiş mantar dilimleri,ızgarada pişmişkestane eklenir.Balzamik sirke eklenen karışıma zeytinyağı ekleyerek servis edebilirsiniz.
 
Kestane Şekerli Pasta
 Tarifi
Pratik bir pasta tarifi için kestane şekerli pastayı tercih edebilirsiniz. Pasta tabanına 500 ml süt, 3 yumurta, 1 su bardağı şeker, 3 yemek kaşığı nişasta,ve 1 paket vanilya ile krema yapılır.Krema ile kaplanan pasta üzerine kestane şekerleri dizilir. Pratik pastanız servise hazır.
 
Kestanenin faydaları nelerdir? 
Kestanenin zararları nelerdir?
Kış aylarında Türkiye'nin en popüler sokak yiyeceklerinden biri haline gelir kestane. Sokakta satılan çıtır çıtır mangalda pişmiş halinin yanı sıra, evlerde haşlanmış olarak da yenebilir. Peki bu kadar popüler bir yemiş olan kestanenin faydaları nelerdir?
 
Kestane tam bir lif, mineral, iyi yağ asitleri, vitamin, besleyici ve antioksidan madde deposudur.
Kestane, lif zengini olduğu için diyabetin önlenmesinde ve yönetilmesinde çok etkilidir. Zira kestane gibi lifli yiyeceklerin glisemik endeksi düşüktür. Bu da kan şekerinin daha yavaş yükselmesini sağladıkları anlamına gelir.
 
Kestanenin yapısında bulunan C vitamini ve diğer antioksidanlar, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için birebirdir. C vitamini beyaz kan hücrelerinin üretimini desteklemesinin yanı sıra, vücuttaki serbest radikallerin etkisiz hale getirilmesinde de önemli rol oynar. Bu da bağışıklık sisteminin patojenler üzerine odaklanmasına ve hastalıkları önlemeye yardımcı olur.
 
Kestanenin faydaları arasında sayabileceğimiz bir diğer önemli nokta da, kemik mineral yoğunluğunu artırmasıdır. Kemik sağlığı deyince aklımıza bakır ve magnezyum gelmez. Ancak bakır demiri absorbe eder, üstelik kemik bütümesi ve gelişiminde de önemli rol oynar. 
 
Magnezyum da kemik mineral yoğunluğunu artırır. Kestanede bolca bulunabilen bu iki mineral sayesinde, yaşlanmanın kemikler üzerindeki osteoporoz benzeri etkilerini önlemek ya da yavaşlatmak mümkündür.
 
Kestane Bağırsaklara İyi Gelir
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi kestane, lif deposu bir yiyecektir. Lifler ise bağırsaklarda peristaltik hareketi tetikler. Bu kestanenin, bağırsak hareketlerini düzenlediği ve rahatsızlığı önlediği anlamına gelir. Lifler ayrıca yediklerinizdeki besleyici malzemelerin mümkün olduğunca fazla emilmesini de sağlar.
 
Kestanenin bir diğer faydası ise beyin fonksiyonlarını iyileştirmesidir. İçinde bulunan B vitaminleri, nörolojik gelişim ve fonksiyonla doğrudan bağlantılıdır. Dahası kestanede bulunan potasyum, beyne kan akışını artırır, sinir sisteminin sağlığını korur, konsantrasyonu ve hafızayı güçlendirir.
 
Kestane ayrıca antioksidan özelliğiyle kanserle sonuçlanabilecek hücre mutasyonlarını önler, yapısındaki potasyum sayesinde vücutta su akışını kontrol ederek tansiyonu düzenler ve kalp krizleriyle inmeleri önlemeye yardımcı olur. İçeriğinde bulunan kaliteli yağ asitleri de kolesterolü dengelemeye yardımcı olur, vücutta enflamasyonu azaltır ve kan pıhtılarının oluşma ihtimalini azaltır.
 
Peki bu kadar faydalı bir yemiş olan kestanenin hiç mi zararı yok? Maalesef var. Kestanenin zararları deyince ilk akla gelen, alerjiler olabilir. Kuvvetli bir alerjen olan kestane, özellikle diğer yemişlere karşı alerjiniz varsa, tehlikeli bir yiyecek olabilir.
 
ZEYTİNYAĞLILAR
Zehirli At Kestanesine Dikkat !
Öte yandan kestanenin yenebilir kestane olmasına da dikkat edilmelidir. Atkestanesi olarak da bilinen kestane türünün, yaprakları da meyveleri de zehirlidir. Eğer ağızdan alınırsa ölümcül sonuçlar ortaya çıkabilir. Kestaneden zehirlenmenin işaretleri arasında karın ağrısı, böbrek sorunları, kasılmalar, zayıflık, koordinasyon kaybı, büyümüş göz bebekleri, kusma, ishal, depresyon, felç ve uyuşukluk bulunmaktadır.
 
Bu nedenle elinizdeki kestanenin gerçekten yenebilir bir yemiş olduğuna emin olmadan kesinlikle ağzınıza sürmeyin. Ağaçların bir arada bulunduğu yerlerde, bazen tatlı kestane ağaçlarının altına yuvarlanmış at kestanelerinin de bulunabileceğini unutmayın.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler