Antalya Mutfağı Nedir? En Meşhur Yemekleri Nelerdir?

Antalya Mutfağı Nedir? En Meşhur Yemekleri Nelerdir?

Antalya mutfağının en meşhur yemekleri arasında; piyaz, domates civesi, hibeş, tarator, börek çeşitleri ve deniz mahsullerinden yapılan yemekler yer almakta. En ünlü..

 
Antalya Mutfağı Nedir?
Antalya Mutfağının Özellikleri Nelerdir?
Antalya Mutfağında En Meşhur Yemekler Ve Özellikleri Nelerdir?
Antalya Mutfağında En Ünlü Çorbalar Ve Özellikleri Nelerdir?
Antalya Mutfağında En Ünlü Tatlılar Ve Özellikleri Nelerdir?
Antalya Mutfağında Kış Hazırlıkları Nelerdir?
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak Antalya mutfağını yakından incelediğimizde, zengin bir sofra kültürüne sahip olduğunu görüyoruz. Özellikle zeytinyağlı yemekler, taze sebze çeşitleri ve deniz ürünleri ile öne çıkan gastronomi haritamızda Antalya mutfağının, mevsimlik ve taze ürünlerle beslenen bir mutfak kültürüne sahip olduğunu belirtmeliyiz.
 
Antalya mutfağının en meşhur yemekleri arasında; piyaz, domates civesi, hibeş, tarator, börek çeşitleri ve deniz mahsullerinden yapılan yemekler yer almakta. En ünlü çorbaları arasında ise düğün çorbası olarak da bilinen ve işkembe ile köfte kullanılan gülüklü çorbası dikkat çekiyor​. Tatlılar konusunda ise, içerisinde bol ceviz ve şerbet bulunan Arap kadayıfı tatlısı ve meyve severlerin favorisi olan Finike muz tatlısı popülerdir​.
 
Antalya mutfağında kış hazırlıkları da oldukça önemlidir. Akseki ilçesinde kadınlar, imece usulüyle erişte keserek kışa hazırlık yaparlar. Bu erişteleri gölgede kurutarak pişirmeye hazır hale getirirler​. Bu zengin ve çeşitli mutfak, Antalya'nın tarihi ve kültürel zenginliğini yemeklerinde yansıtan bir miras olarak karşımıza çıkmaktadır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler