Amerika New Jersey 'de

Amerika New Jersey 'de "Sofra" Türk Mutfağı Lezzetleri

Sofra Plate, yarı ızgara yarı güveçte ve güvecin üzerine yöresel mutfaklarımızdan ve Türk mutfağı şeflerinin elinden lavaş ekmek kapatı..

Amerika New Jersey 'de Sofra Türk Mutfağı Lezzetleri...
 
Yaklaşık iki ay önce hizmet vermeye başlayan ve geçtiğimiz haftasonu; Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan ve New York Başkonsolosu Reyhan Özgür'ün katılımlarıyla, New Jersy'nin East Brunswick bölgesinde bir Türk restoranı açıldı: SOFRA Turkish & Mediterranean Cuisine.
 
Amerika New Jersey 'de Sofra Türk Mutfağı Lezzetleri...
Türk mutfağını Amerikalılara ve halihazırda Türk mutfağını seven her kesime en kaliteli, en lezzetli ve en iyi sunumlarla sağlamayı hedef edinen üç ortak Hicri Ataş, George Orz ve Müslüm Arslan tarafından açılan mekana, hem New Jersey'den hem de çevre eyaletlerden yoğun ilgi var.
 
Toplam 300 kişilik kapasitesi ile New Jersey'nin en büyük Türk restoranı konumundaki 'SOFRA', güler yüzlü personeli, temiz hizmet anlayışı, müşteri memnuniyeti, başka hiçbir yerde göremeyeceğiniz tarzda ilginç şovlar eşliğinde gerçekleştirdikleri sunumları ve tabii ki damak çatlatan lezzetleriyle görülmeye değer bir mekan. 
 

Amerika New Jersey 'de Sofra Türk Mutfağı Lezzetleri...

Oldukça ferah ve sade döşenmiş mekanda, aileler ve büyük gruplar için büyük masalar da mevcut ve mekanın genişliği sayesinde herkesin rahat etmesi sağlanmış. Sofra'nın en iddialı lezzetleri arasında 'Sofra Plate' (Güveçte Sofra) ve 'Sultan Sofrası'nı örnek verebiliriz.
 
Sofra Plate, yarı ızgara yarı güveçte ve güvecin üzerine yöresel mutfaklarımızdan ve Türk mutfağı şeflerinin elinden lavaş ekmek kapatılarak pişirilen, minimum dört kişilik porsiyonda bir et yemeği. Güvecin üzerinde kabaran lavaşı sunum esnasında adeta bir şovla, şef, masada gelip açıyor. Sultan Sofrası ise, ortasında alev yanan karışık bir kebap tepsisi. 
 
Tabii bu ürün de masaya getirildiğinde kendi başına şov yapıyor ve porsiyonu minimum dört kişilik. Her ikisi de kalabalık gruplar tarafından tercih edilen bu lezzetlerin sunumunu, haberimizdeki videolardan izleyebilirsiniz. Karışık ızgara ve tüm kebap çeşitleri ile deniz mahsulleri de restoranın en beğenilen lezzetleri arasında.
 
SOFRA Turkish & Mediterranean Cuisine, 415 Route 18 South East Brunswick, NJ 08816 adresinde meraklılarını bekliyor. Rezervasyon için 732-955 6770 nolu telefonu arayabilirsiniz.
 
Amerika New Jersey 'de Sofra Türk Mutfağı Lezzetleri
Açılışta Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TC Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan ve New York Başkonsolosu Reyhan Özgür şeref konuklarıydı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler