Zeytinyağlı Bamya Yemeği Tarifi;
Zeytinyağlı Bamya Yemeği Malzemeleri;
* Yarım limon suyu
* 1 orta boy kuru soğan
* 1 büyük domates
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* Yeteri kadar tuz
* 1kg taze bamya
Zeytinyağlı Bamya Yemeği Hazırlanışı
Rendelenmiş soğanı ve küp doğranmış domatesi 4 dakika kadar zeytinyağında kavurun.
Üzerine taze bamyayı koyun.
Yarım litre kaynamakta olan su ilave edip, 25 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
Bu arada limon suyunu da ilave edin.
Suyu çekilmiş vaziyette tencerede soğumaya bırakın.
Bamyaların ezilmemesi için mümkün olduğunca karıştırmayın ve servis tabağına alırken spatula kullanın.
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Zeytinyağlı Bamya Yemeği” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz.
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
Geleneksel Türk Mutfağında Zeytinyağı Ve Zeytinyağının Kullanımı
Beslenme insan sağlığını koruyarak yaşamın devamını sağlamak amacıyla tüketilen besinlerin türleri ve hazırlanış şekilleri, örf, adet ve geleneklere dayalı bir uygulamadır. Bu nedenle beslenme düzeni yada beslenme alışkanlığı bir millet yada ulusun yemek kültürü olarak isimlendirilmektedir. Yemek kültürü içerisinde temelde hangi besinlerin tüketildiğini, toplumun yaşadığı yerin coğrafi konumunu ve iklimi, üretimi, taşımacılık gibi faktörleri belirlerken; ekonomik ve teknolojik gelişmeler, diğer toplumlardan etkilenmeler, göçler, hızlı kentleşme, kitle iletişim araçları gibi faktörlerde toplumun beslenme alışkanlıklarına dolayısıyla beslenme kültürüne etki etmektedir.
Yiyecekler ise bir millete ait olan kültürlerin vazgeçilmez ögelerinden birisidir. Bilindiği üzere kültür, maddi ve manevi ögelerden oluşmaktadır. İşte yiyecek ve içecek olarak ifade edilen yemek, bir kültürün maddi ögesi olarak, tüm milletlerin kültüründe görülen en temel ögelerin başında gelmektedir. Bununla birlikte kültürel ve toplumsal ortamlar, insanların yemek yeme alışkanlıklarıyla doğrudan ilişkili olmasıyla birlikte yiyeceklerin üretimi, tüketimi, hazırlanması, tamamen kültürün ögeleri olan gelenekler, sevmek-sevmemek, inançlar, tabular, boş inançlarla bağlantılı bir durum olarak kalmıştır.
Bu nedenle antropologlar, yemek yeme alışkanlıklarını tüm kültürel bağlamda ele almakta ve yemek yeme alışkanlıklarının kültürel bağlantıları belirleme de çeşitli kıstaslar üzerinde durmaktadır. Bu nedenle günümüz dünyasını oluşturan tüm uluslarda kendilerine özgü bir yemek ve yaşam tarzı olmakla birlikte, bu ulusların yediği ve alışkın oldukları yemek türlerinin farklılığının yanında bu yemeklerin pişirilmesi, servis edilmesi ve kullanılan pişirme teknikleri ise birbirinden farklı olmaktadır. Ülke ve ulusların yemek kültürünün birbirinden farklı olmasıyla birlikte günümüz mutfakları açısından en farklı ve radikal bir özelliğe sahip mutfak olan Türk mutfağını oluşturmaktadır.