Egenin Muhteşem Zeytinyağlı 'sı

Egenin Muhteşem Zeytinyağlı 'sı "Kabak Çiçeği Dolması"

Ege mutfağı deyince zeytinyağlılar ve salatalar gelir aklımıza hemen. Kabak çiçeği de Ege'nin muhteşem bir zeytinyağlısı. Yapımı biraz...

Ege'nin Muhteşem Zeytinyağlısı "Kabak Çiçeği Dolması"
Fazile Günel Paksoy
 
Muğla mutfak kültüründe en iyi dolma ve sarma tariflerinden Kabak Çiçeği Dolması nasıl yapılır? En iyi Muğla yemeklerinden Kabak Çiçeği Dolması yapmak için hangi malzemelere ihtiyacınız vardır?
 
İşte sizlere Muğla mutfağında en iyi zeytinyağlı tariflerinden Fazile Günel Paksoy’un kaleminden Kabak Çiçeği Dolması tarifi…
 
Ege'nin Muhteşem Zeytinyağlısı "Kabak Çiçeği Dolması"
Bilirsiniz Ege mutfağı deyince zeytinyağlılar ve salatalar gelir aklımıza hemen. Kabak çiçeği de Ege'nin muhteşem bir zeytinyağlısı. Yapımı biraz meşakatli ama tadı da bir o kadar lezzetli. Rahatça doldurmak için güneş doğmadan önce toplamalıyız.
 
Muğla Mutfağında En İyi Zeytinyağlılardan Kabak Çiçeği Dolması Nasıl Yapılır?
 
Muğla Mutfak Kültüründe En İyi Dolma Ve Sarma Tariflerinden Kabak Çiçeği Dolması İçin Kullanılan Malzemeler  Nelerdir?
 
Ege'nin Muhteşem Zeytinyağlısı "Kabak Çiçeği Dolması"
*     40 Adet Kabak Çiçeği
*     Her Kabak Çiçeği İçin Bir Tatlı Kaşığı Pirinç(Silme)
*     Yarım Demet Maydanoz
*     Yarım Demet Nane
*     Yarım Demet Dereotu
*     Yarım Demet Cibrissa
*     3 Adet Taze Soğan 
*     1 Orta Boy Kuru Soğan
*     2 Adet Domates
*     1,5 Çay Bardağı Zeytinyağ
*     Tuz,
*     Karabiber
 
Geleneksel Türk Mutfağı Yemek Arşivinde Kabak Çiçeği Dolması Yapılış Tarifi:
 
Ege'nin Muhteşem Zeytinyağlısı "Kabak Çiçeği Dolması"
Yeşilliklerimizi ince ince doğruyoruz, soğanımızı çentiyoruz, domateslerimizi rendeliyoruz ve hepsini yıkadığımız pirincimizin üzerine döküyoruz. Tuz, karabiber ve 1çay bardağı zeytin yağını ekleyip hepsini harmanlıyoruz.
 
Temizleyip, yıkadığımız çiçeklerimizin içine harcımızı doldurup tenceremize sıralıyoruz. Doldurma işlemi bitince dolmaların yarısına gelene kadar su ekliyoruz, kalan zeytinyağını üzerine gezdiriyoruz ve orta harlı ateşte 25-30 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun…


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler