Zeytinyağlı Kereviz Tarifi
Zeytinyağlı Kereviz Tarifi Malzemeler
* 1 kg kereviz
* 1 havuç
* 1 patates
* yarım bardak iç bezelye (konserve).
* 1 2 avuç arpacık soğan
* yarım bardak zeytinyağı
* yarım demet maydanoz ve dereotu
* 1 çay kaşığı şeker
* limon
* tuz
Zeytinyağlı Kereviz Tarifi Yapılışı:
kereviz talaş kalmayacak şekilde soyulur.
Ortadan İkiye ayrılır. Kesilen yüzleri biraz oyularak çukurlaştırılır.
Tepsiye, çukur yerleri üste gelecek şekilde konur.
Soyulup küçük küçük doğranmış havuç, patates ve arpacık soğan zeytinyağda hafif kavrulur.
Bezelye, şeker tuz, maydanoz, dereotu konup karıştırılır.
Bu harç kerevizlerin içine doldurulur. Artan kenarlara serpilir. İki bardak su ilave edilip orta ateşte pişirilir.
Ateşten almadan 5 dakika evvel limon sıkılır.
Zeytinyağlı Kereviz Tarifi Kısa Bilgi:
Kereviz, vitamin ve mineral madde yönünden çok zengin bir sebzedir. Kereviz için bir eczaneye bedel denir.
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada siz takipçilerimize layık bulduğumuz “Portakallı kereviz yemeği, Ustasından Zeytinyağlı kereviz, Ustadan Al Tarifi" ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz...
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
Yöresel Mutfaklarda ve Türk Mutfağında Zeytinyağının Kullanımı
Türk mutfağı açısından zeytin ve zeytinyağı son derece önemli bir unsur olup Türk mutfağında zeytinyağı ve zeytinyağının kullanımı geçmişten başlayıp günümüze kadar yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Şöyleki; Türk mutfağı açısından özellikle Ramazan ayında zeytin son derecede önemli bir yiyecek maddesi olup iftar sofralarında zeytin sofraların vazgeçilmez bir unsuru olmaktadır.
Yine Türk mutfağı kahvaltıları açısından zeytin son derece önemli bir yiyecek maddesi olmakta olup Türk kahvaltılarında kahvaltı sofralarının vazgeçilmez bir yiyecek maddesidir. Zeytinyağı ilk olarak özellikle saray mutfaklarında kullanılan bir yiyecek maddesi olup daha sonra halk mutfağında da bu yağp türü yaygın bir şekilde kullanılmaya başlamıştır.
Türk mutfağında özellikle soğuk yemeklerin ana malzemesi zeytinyağı bulunmaktadır. Türk mutfağında bir çok soğuk mutfak yemeklerinde zeytinyağı kullanılmakta ve zeytinyağı soğuk yemek ve mezeler açısından vazgeçilmez bir unsur olmaktadır. Türk Mutfağı’nda meze tabağına zeytinyağlılar, börekler, peynirler ve çiğ yenebilen sebzeler hakimdir(5). Türk mutfağında zeytinyağı ise pilavlarda, salatalarda ve her çeşit kızartmalarda kızartma maddesi olarak geniş bir kullanım alanı bulunmaktadır.
Türk mutfağı açısından zeytinyağı son derece önemli bir yiyecek katkı maddesi olmaktadır. Zeytinyağı gerek sağlığa dost bir bitkisel yağ olmasından, gerekse kullanılan yiyeceğin tadına son derece olumlu bir etki yapmasından dolayı bu yağın Türk Mutfağı tarafından tercih edilen bir yağ türüdür. Türk mutfağının tarihsel gelişim evrelerinden de görüleceği üzere zeytinyağı Osmanlı döneminde yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanılmıştır.
Günümüz çağdaş Türk mutfağında da zeytinyağı yoğun ve yaygın bir şekilde kullanılan bir yiyecek katkı maddesi olmaya devam etmektedir. Bu nedenle günümüz Gastronomi turlarının geliştiği turizm sektöründe Türk mutfağını tanıtırken Türk mutfağıyla zeytinyağını bir bütün olarak ortaya koyarak daha etkin bir tanıtım yapılabilir.
Yine bununla birlikte Türk mutfağınının kendi özelliğinden kaynaklanan kullanılan pişirme yöntemleri ve meteryallerin (et ve bol salça) yoğun olmasından dolayı yabancı ülke misafirleri açısından ağır bulunan Türk yemekleri; zeytinyağının kullanılmasıyla bir nebze de olsun hafifletilebilir bu durum ise ilk defa Türk yemeklerini tadacak olan yabancılar için olumlu bir intibanın oluşmasına neden olabilir. Bu durum ise Türk yemeklerinde zeytinyağının daha yaygın ve yoğun bir şekilde kullanılmasıyla gerçekleştirilebilir.
Soğuk Sıkım Zeytinyağı Nasıl Yapılır?