Nar Ekşili Kısır Tarifi

Nar Ekşili Kısır Tarifi

Türk mutfağı yörelere göre farklılıklar gösterir. Karadeniz mutfağı, Güneydoğu mutfağı, Nar Ekşili Kısır Tarifi, Bulguru 1 bardak sıcak suyla ıslatıp kendini çekmesini bekleyin. Daha sonra kimyon...

Geleneksel Türk Mutfağında Nar Ekşili Kısır Tarifi
Geleneksel Türk Mutfağında Nar Ekşili Kısır Malzemeler 
 
*    200 Gr. İnce Bulgur 
*    1 Tatlı Kaşığı Kimyon 
*    1 Tatlı Kaşığı Karabiber 
*    1 Tatlı Kaşığı Kaşığı Tuz 
*    1⁄2 Adet Limon 
*    200 Gr. Tatlı Biber Salçası 
*    2 Adet Taze Soğan 
*    2 Yeşil Biber 
*    2 Kırmızı Biber 
*    1⁄2 Demet 
*    Maydanoz 
*    3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 
*    3 Çorba Kaşığı Nar Ekşisi 
 
Geleneksel Türk Mutfağında Nar Ekşili Kısır Yapılışı 
Bulguru 1 bardak sıcak suyla ıslatıp kendini çekmesini bekleyin.
Daha sonra kimyon, karabiber, limon suyu, salça ve tuzu ekleyerek avuç içiyle iyice ovun. 
Taze soğanı, yeşil biberi, kırmızı biberi ve maydanozu ufak ufak doğrayın.
Doğradığınız yeşillikleri ve zeytinyağını karışıma ekleyerek yeniden karıştırın. 
 
En son nar ekşisini ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Hazırladığınız karışımı servis tabağına alın ve üzerini maydanoz ile süsleyin. 
Yöresel Mutfaklarımızda Yapılan  Soğuk İştah Açıcılar, Soğuk Mezelerimiz Ve Salata Tarifleri Kategorisindedir.
 
Türk mutfağı yörelere göre farklılıklar gösterir. Karadeniz mutfağı, Güneydoğu mutfağı, Orta Anadolu mutfağı gibi birçok yöreler kendilerine ait zengin bir yemek haznesine sahiptirler.
 Türk mutfak kültürünü incelerken, Türklerin 10. ve 11. yüzyıllara dayanan Orta Asya geçmişinden günümüze uzanan derin bir tarihsel süreçle karşılaşırız. Göçebe mutfak kültüründen, Anadolu’ya, Selçuklu mirasından, Bizans Geleneğine, İran-Abbasi mutfak geleneğinin etkilerinden ve uzun Osmanlı geçmişine, ve bu geçmiş içinde cemaat mutfakları ile olan alışverişe bugün tanımladığımız Türk mutfağı yüzyıllar boyunca değişerek, zenginleşmiş ve olgunlaşmış büyük bir kültürel mirastır.


 
15. yüzyılda İstanbul’un fethi ile başlayan bir süreç içinde 19. yüzyıl sonlarına kadar gelişen Osmanlı Saray Mutfak Kültürü geleneğinde kuzu ve koyun etiyle hazırlanan kebap, yahni, külbastı, kızartma ve köfteler, pirinç pilavının envai çeşitleri, tahıl ve baklagillere dayanan et suyu ile pişirilmiş çorbalar, yaş ve kuru meyveler ile hazırlanmış hoşaf, şerbet, şurup, reçel, çevirmeler, börek çeşitleri, etli dolmalar, sebzeler ile hazırlanan bazı tencere yemekleri, tavuk ve balık ile hazırlanan kebap, yahni ve külbastılar,- helva çeşitleri, sütlü tatlılar, baklava, güllaç ve kadayıfları görürüz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler