Deniz Börülceli Enginarlı Salata Nasıl Yapılır?

Deniz Börülceli Enginarlı Salata Nasıl Yapılır?

Son enginarları topladık bugün tarladan. Yorgunluğumuzu atmak ve biraz serinlemek için deniz boyuna indik sonra. Etrafıma bakınırken deniz..

Deniz Börülceli Enginarlı Salata Deniz Börülceli Enginarlı Salata Nasıl Yapılır?
Fazile Paksoy
 
Son enginarları topladık bugün tarladan. Yorgunluğumuzu atmak ve biraz serinlemek için deniz boyuna indik sonra. Etrafıma bakınırken deniz börülceleri ilişti gözüme.
 
Toplayıverdim bir pişirim. Zaten Egeli olmakta biraz bu demek değil mi? Gittiğin her yerden bazen bir tutam, bazen bir iki kök, bazen bir sepet, bazen bir kucak, bazen de abartarak bir çuval otla dönüp, sonra onları bir ziyafete dönüştürmek.
 
Deniz Börülceli Enginarlı Salata Nasıl Yapılır?
 
Deniz Börülceli Enginarlı Salata İçin Kullanılan Malzemelerimiz :
 
*     Enginar
*     Deniz Börülcesi
*     Limon
 
Yöresel salatalarımızdan Deniz Börülceli Enginarlı Salata Sosu İçin :
 
*     1 Dilim Bayat Ekmek
*     1 Avuç Ceviz İçi
*     1 Limonun Suyu
*     1 Diş Sarımsak
*     1/2 Çay Bardağı Zeytinyağ
 
En İyi Salata Tariflerinden Deniz Börülceli Enginarlı Salata Sosun Hazırlığı : 
 
Ekmekiçi, ceviz ve sarımsağı biraz tuz ekleyerek iyice eziyoruz. Limon suyu ve zeytinyağını ekleyerek çırpıyoruz.
 
Deniz Börülceli Enginarlı Salata Yapılışı :
 
İlk işimiz yeterince suyu tencereye koyup kaynatmaya başlamak. Daha sonra enginarların başlarını kesip yıkıyoruz.Sert olan  yaprakları koparıyoruz.Ortadan ikiye bölüp içindeki tüğlü kısmı ve sert yaprakları temizliyoruz ve kararmaması için limon sürüyoruz.
 
Deniz börülcelerimizin sert olan köķ kısımlarını kesiyoruz ve bir kaç su yıkıyoruz.
 
Suyumuz kaynayınca  yarım limonun suyunu sıkıp kabuğuyla birlikte içine atıyoruz. Daha sonra sırasıyla enginarları ve deniz börülcelerini bu suya atıp istediğimiz yumuşaklığa erişene kadar kaynatıyoruz. 
 
Malzemelerimiz pişince sudan çıkarıp biraz çeşmeden akan  suyun  altında tutuyoruz. Salata tabağımıza yerleştiriyoruz.Hazırladığımız sosun içine bir iki kaşık kaynattığımız sudan da ekleyip tekrar çırparak malzemelerimizin üzerine gezdiriyoruz.
 
Afiyet olsun...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler