Fettuş Salatası Nasıl Yapılır?

Fettuş Salatası Nasıl Yapılır?

En sevilen Ortadoğu salatalarından Fettuş Salatası nasıl yapılır En meşhur salata çeşitlerinden Fettuş Salatası için kullanılan Malzemeler nelerdir? Ekşi tadını vermek için genellikle sumak ilave edilir. Sebzele..

Fettuş Salatası Nasıl Yapılır?
 
Türk ve Levant mutfağı'na ait bir salata türü. Fettuş salatası, kızarmış ya da fırınlanmış pita ekmekleriyle (bazlamanın daha ince hali) taze yeşillikler karıştırılarak yapılır. Pita ekmeği yerine lavaş kullanılan versiyonu ülkemizde oldukça yaygın. 
 
Fettuşun hazırlanmasında mevsime ve damak tadına göre değişik sebze ve bitkiler kullanılır. 
 
Ekşi tadını vermek için genellikle sumak ilave edilir. Sebzeler, iyice kıyılarak hazırlanan tabbule ile kıyaslandığında sebzeler daha geniş parçalıdır. Fettuş, Suriye'nin köylerinde kızarmış pide katılarak servis edilir.
 
En Sevilen Ortadoğu Salatalarından ve İştah Açıcılardan Fettuş Salatası Nasıl Yapılır?
En Meşhur Salata Çeşitlerinden Fettuş Salatası İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*    2 Adet Lavaş
*    2 Adet Salatalık
*    8 Adet Çeri Domates
*    2 Adet Küçük Boy Soğan
*    3 Büyük Tutam Maydanoz
*    Nar Ekşisi
*    Sumak Ekşisi
*    Zeytinyağı
*    Tuz
*    Beyaz Peynir
 
En Eski Salata Tariflerinden Fettuş Salatası Yapılışı Yapılış Tarifi
 
Lavaşı küçük üçgenler oluşturacak şekilde doğrayın ve sıvı yağda kızartın ve havlu kağıt serilmiş tabağa alın. Çeri domatesleri 4 parçaya bölün. Salatalığı boyuna 4 parçaya bölün ve iri iri dilimleyin.
 
Soğanı piyazlık doğrayın. Maydanozları iri iri kıyın. Nar ekşisi, sumak ekşisi, limon suyu ve zeytinyağını biraz tuz ekleyerek karıştırın. Kızarttığınız lavaşların birazını servis tabağına alın üstüne doğradığınız salata malzemelerini ekleyin.
 
Biraz daha lavaş ekleyerek karıştırın. Son olarak beyaz peynir serperek servis yapın.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler