Arapsaçı Kavurması Tarifi

Arapsaçı Kavurması Tarifi

Arapsaçı Kavurması Tarifi Arapsaçının dere otuna benzeyen, tül tül olan kısımlarını kopartıp bol bol yıkıyoruz ve süzülmeye bırakıyoruz. Soğanı küp küp doğrayıp..

Yöresel mutfaklarımıza ait Sebze kavurmalarindan olan Arapsaçı Kavurması yemeğimiz  geleneksel Türk mutfağının da vazgeçilmezleri arasında zamanla yerini almıştır.
 
Arapsaçı Kavurması Tarifi
Arapsaçı Kavurması Malzemeler:
 
*    Yarım Kilo Arapsaçı
*    1 Orta Boy Soğan
*    2 Yumurta
*    Zeytinyağı
*    Karabiber 
*    Tuz
 
Arapsaçı Kavurması Hazırlanış :
Arapsaçının dere otuna benzeyen, tül tül olan kısımlarını kopartıp bol bol yıkıyoruz ve süzülmeye bırakıyoruz.
Soğanı küp küp doğrayıp yağda kavuruyoruz. 
Arapsaçını da ilave edip kapağı kapalı olarak kısık ateşte kendi suyunda yumuşayana kadar ve suyunu tamamen çekene kadar pişiriyoruz. Yumuşayan arapsaçı suyunu çekince kapağı açıp birkaç dakika kavuruyoruz. 
Kavrulduktan sonra yumurtasını kırıp otun her yerine gelecek şekilde karıştırıp dağıttıktan sonra yumurtası pişene kadar  pişiriyoruz.
Arapsaçı Kavurması
 
Anadolu Mutfağı ve Geleneksel Türk Mutfağında Yumurtalı Yemekler 'imizden Arapsaçı Kavurması Servis
 
Üzerine karabiber serpip servis ediyoruz.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Arapsaçı Kavurması” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
Arapsaçı Otu Nedir? Arapsaçı Otunun Özellikleri Nelerdir? Arapsaçı Otunun Faydaları
Sağlıklı bir yaşam için birçok otu değerlendirir bize fayda sağlamasını bekleriz. Bazı bitkiler çok fayda sağlasa sa bazı türler neredeyse mucizevi iksir olabilmektedir. İşte bunlardan birisi arapsaçı otudur. Sağlığa kattığı olumlu faydalarını saymakla bitiremeyiz.Arapsaçı otu yemeklerde ve tıbbi amaçlar için kullanılan oldukça faydalı yabani bir bitkidir. 
 
Yapısal anlamda dereotuna benzeyen arapsaçı rezene bitkisinin yabani türü olarak maydanozgiller familyasında yerini almaktadır. Bu nedenle rezeneye benzer özellikler göstermesinin yanında ayırıcı özellikleri de bulunmaktadır. Aynı familyada bulunan anasona göre daha az keskin bir tada sahiptir. Öte yandan en az rezene kadar da faydalıdır. Yabani rezene arapsaçı otu daha çok deniz ve nehirlere yakın yerlerde bulunan kurak topraklarda ya da kayalıklarda yetişmektedir.
 
Arapsaçı Otunun Bitkisel Özellikleri Oldukça faydalı ve bir o kadar da lezzetli yemeklerin vazgeçilmez otlarından olan arapsaçının bitkisel özelliklerini bilmek doğadan doğru şekilde toplanabilmesi açısından önem taşımaktadır. Ayrıca arapsaçı otu sadece doğadan toplanarak değil, bazı ülkelerde yetiştiriciliği yapılarak da değerlendirilmektedir.
 
Yabani rezene de denilen arapsaçı otunun bilimsel ismi Foeniculum vulgare olup bitki bolluk otu, rezdane, sincilip ve mayana olarak da isimlendirilmektedir.
 
Dereotuna benzer ince ve tüysüz yapraklara sahip olan arapsaçı özellikle sonbahardan başlayıp yazın ortalarına kadar yeşil kalmakla birlikte neredeyse yılın her mevsiminde yetişmektedir.
 
İyi yetişme koşullarında 1 metreye kadar boylanabilen arapsaçı sarı çiçekleri olan çok yıllık ve tohumla çoğalan bir bitkidir.
 
Fransa mutfağında içecek ve yemeklerde sıklıkla kullanılan arapsaçı otu ülkemizde çay olarak tıbbi amaçlar için tüketilmesinin yanında ot kavurması, otlu börek ve salatalarda kullanım alanı bulmaktadır. Arapsaçı Otunun Faydaları **Arapsaçı otunun en bilinen faydası gaz sancılarını gidermesidir.
 
Gaz söktürücü olarak vücutta etki ederek sancıları dindirmektedir. Özellikle bebek ve küçük çocukların kolik tedavisinde takviye edici olarak kullanılmaktadır. Ayrıca sindirim sorunları yaşayan kişilerde bu sorunu ortadan kaldırarak rahatlama sağlamaktadır.
 
Emziren annelerin süt kalitesinin yanında miktarına da arapsaçının önemli derecede faydası bulunmaktadır. Arapsaçı otu balgam söktürücü etkisi sayesinde soğuk algınlığı durumlarında iyi gelmekte öksürüğü ciddi oranda azaltmaktadır. Aynı zamanda akciğer, astım ve boğmaca gibi hastalıklara iyi gelmektedir.
 
Kronik hale gelen vücut ağrılarında ve kramplarında arapsaçı otunun ağrı kesici ve tedavi edici özelliği bulunmaktadır.
Arapsaçının bir diğer önemli faydası da vücuttaki iltihabi durumların ortadan kaldırılmasına yardımcı olmaktır. Bu sayede iltihaba bağlı zonklama ve ağrı şikâyetlerini yok denecek seviyede azaltabilmektedir.
 
İçeriğinde bulunan enerji verici maddeler sayesinde arapsaçı vücuttaki yorgunluk ve bitkinliği almaktadır. Ayrıca yemeklerden önce çiğ olarak tüketildiğinde iştah açıcı etki göstermektedir.
 
Arapsaçının bilinen faydalarından diğerleri ise görme yetisini güçlendirmesi, ses kısıklığını tedavi etmesi ve son olarak boğaz ağrılarına iyi gelmesi şeklindedir. Arapsaçının sağlığa kattığı değerler büyüktür.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler