Ispanaklı Yumurta Tarifi

Ispanaklı Yumurta Tarifi

Ispanak hakkında en çok sorulan sorulardan bazıları... Ispanak hangi hastalığa iyi gelmez? Ispanak nasıl yenirse faydalı olur? Ispanak neden yoğurtla yenir? Ispanak cinsel gücü artırır mı?

Ispanak hakkında en çok sorulan sorulardan bazıları... Ispanak hangi hastalığa iyi gelmez? Ispanak nasıl yenirse faydalı olur? Ispanak neden yoğurtla yenir? Ispanak cinsel gücü artırır mı? Ispanaklı Yumurta Nasıl Yapılır?
 
Ispanak hangi hastalığa iyi gelmez?
 
Ispanak yüksek miktarda pürin içermektedir ve aşırı miktarda tüketildiğinde bu besin ürik asite dönüşür. Böbreklerde aşırı derecede kalsiyum oluşması ise sağlık açısından son derece zararlıdır. Ayrıca aşırı ıspanak tüketimi mideye zarar verebilir. Şişkinlik, gaz, kramp gibi sorunların oluşmasına neden olur.
 
Ispanak nasıl yenirse faydalı olur?
 
Ispanak nasıl tüketilmeli? Ispanağın mevsiminde tüketilmesi gereklidir. Ispanak alındığında her yaprağının tek tek kopartılarak sirkeli su içinde bekletilmesi, aradaki yabancı otların temizlenmesi önemlidir. Yemeği yapılmış olan ıspanak sık sık ısıtılarak yenmemelidir.
 
Ispanak neden yoğurtla yenir?
 
Ispanak, zengin bir kalsiyum kaynağıdır. Kendi içerisindeki okzalat, kalsiyum emilimini azaltıyorsa, biz de ıspanağı yoğurtlu yiyerek kalsiyum alımı arttırılmış oluruz.
 
Ispanak cinsel gücü artırır mı?
 
Cinsel gücü arttıran en önemli yiyecekler arasında ıspanak yer alıyor. Japon araştırmacılara göre ıspanak, kan damarlarını genişletmeye yardımcı olan güçlü bir magnezyum kaynağıdır. Cinsel organlara daha iyi kan akışı, erkekler ve kadınlar için daha fazla uyarılma yaratır.
 
En Popüler aşçı haberlerinin Vazgeçilmez Yemek Tariflerinden Ispanaklı Yumurta Nasıl Yapılır?
Ispanaklı Yumurta Tarifi İçin Malzemeler
 
*    600 Gram Ispanak (Ayıklanmış Ve Temizlenmiş)
*    2 Adet Orta Boy Kuru Soğan
*    4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
*    5 Adet Yumurta
*    1/2 Çay Bardağı Su
*    1/2 Çay Kaşığı Taze Çekilmiş Tane Karabiber
*    1/2 Çay Kaşığı Tuz
 
Geleneksel Türk Mutfağı Yemek Arşivinde En Beğenilen Yöresel Mutfaklarımızda Yöresel Lezzetlerimizden Ispanaklı Yumurta Servisi İçin:
 
*    2 Yemek Kaşığı Tereyağı
*    2 Tatlı Kaşığı Sumak
*    4 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt (Arzuya Göre)
 
En Sevilen Sebzeli Yemeklerden Ispanaklı Yumurta Tarifinin Püf Noktası
 
Ispanaklar yeterince su salacağı için mümkün olduğunca az su ekleyerek pişirmeye çalışın.
 
En iyi yumurtalı yemeklerden Ispanaklı Yumurta Tarifinin Pişirme Önerisi
 
Dondurulmuş ıspanak kullanmayı tercih edebilir, yumurta sarısının kıvamını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.Arzuya göre ıspanakları kavurduğunuz esnada 1 tatlı kaşığı kadar domates ya da biber salçası ekleyebilirsiniz.
 
Ispanaklı Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?
 
Ayıklanmış ve temizlenmiş ıspanakların suyunu süzdürdükten sonra ince ince doğrayın. Kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırdıktan sonra kuru soğanları hafif bir renk alana kadar kavurun.
 
Suyunu süzdürdüğünüz ıspanakları katıp, kavurma işlemini 3-4 dakika daha sürdürün. Suyu katıp pişirme işlemini kısık ateşte 5 dakika kadar sürdürün. Suyunu çeken sote ıspanak karışımını tuz ve taze çekilmiş tane karabiberle lezzetlendirin.
 
Kavrulmuş ıspanak üzerinde kişi sayısı ya da arzunuza göre kullanacağınız yumurta kadar yer açın.
 
Yumurtaları açtığınız yuvalara dikkatli bir şekilde bütün olarak kırın. Ispanaklı yumurtayı; kapağını kapattığınız tavada, kısık ateşte 3-4 dakika kadar pişirmeyi sürdürün.
 
Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Sumak ekleyip 1 dakika kadar kızdırın. Hazırladığınız tereyağlı sosu ıspanaklı yumurtaların üzerine gezdirdikten sonra sıcak olarak bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
 
Ispanaklı Yumurta Tarifinin Servis Önerisi
 
Ispanaklı yumurtayı, arzuya göre ekşi krema ya da süzme yoğurt eşliğinde de servis edebilirsiniz.
 
En iyi, yumurtalı yemekler,sebzeli yemekler,En Sevilen, yöresel lezzetleri,yöresel mutfaklar


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler