Taze Sarımsaklı Dereotlu Karnabahar Kavurması...

Taze Sarımsaklı Dereotlu Karnabahar Kavurması...

Muğla mutfak kültüründe en iyi lezzetlerden ve özel yöresel tariflerden olan Taze Sarımsaklı Dereotlu Karnabahar Kavurması nasıl yapılır? Özellikle son...

Taze Sarımsaklı Dereotlu Karnabahar Kavurması Milas/Ören
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı “Şükriye Ersoy”
 
Muğla mutfak kültüründe en iyi lezzetlerden ve özel yöresel tariflerden olan Taze Sarımsaklı Dereotlu Karnabahar Kavurması nasıl yapılır? Özellikle son zamanlara uluslararası vegan mutfaklarında da en iyi vegan yemekleri arasında olan Taze Sarımsaklı Dereotlu Karnabahar Kavurmasının özellikleri nelerdir?
 
Muğla mutfağında en sevilen yöresel yemeklerden olan Taze Sarımsaklı Dereotlu Karnabahar Kavurması yapabilmek için yöresel lezzet taşıyıcılarımızın tecrübelerinden faydalanmak istermisiniz?
 
Muğla yemek kültüründe aynı zamanda sevilen yumurtalı yemeklerden olan Taze Sarımsaklı Dereotlu Karnabahar Kavurması tarifini Şükriye Ersoy’un yorumu ile denemeye ne dersiniz?
 
Taze Sarımsaklı Dereotlu Karnabahar Kavurması Nasıl Yapılır?
 
 
Sevilen En İyi Vegan Yemekleri Arasında Taze Sarımsaklı Dereotlu Karnabahar Kavurması İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     1 Adet Orta Boy Karnabaharın Yarısı 
*     5 Adet Taze Sarımsak 
*     5 Dal Dereotu
*     3 Yumurta 
*     Pul Biber
 
En Sevilen Muğla Yemeklerinden Taze Sarımsaklı Dereotlu Karnabahar Kavurması Yapılış Tarifi:
 
Taze Sarımsaklı Dereotlu Karnabahar Kavurması...
Karnabaharı çok küçük olmayacak şekilde doğruyoruz. 
 
Geniş bir tencere yada tavaya 1 adet kuru soğan, sarımsağın sap kısımlarını ve isteğe göre birkaç tane acı kuru biberi doğrayıp hafif kavuruyoruz.
 
Karnabaharları ilave edip karıştırarak 6/7dk kavuruyoruz.
İnce ince kıydığımız sarımsağın yeşil yapraklarını ve doğradığımız dereotunu, tuzunu, pul biberini ekleyerek karıştırıyoruz.
 
Taze Sarımsaklı Dereotlu Karnabahar Kavurması...
Birkaç dakika bu şekilde pişiriyoruz. Üzerine 3 adet yumurta kırıp karıştırıyor ve yumurtalar pişince altını kapatıyoruz. 
 
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Şükriye Ersoy ‘a mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler