Cızlama Tarifi "Denizli"
Cızlama Tarifi 'nin Malzemeleri:
* 2 Kg. Un
* 2 Tane Patates
* 2 Su Bardağı Sıcak Ortamda Bırakılmış Süt
* 1 Su Bardağı Süt Kaymağı
* 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Cızlama 'nin Hazırlanış Tarifi :
Un, su ile hamur haline getirilir. Patatesler haşlanır, rendelenir, hamur ile karıştırılır ve mayalanmaya bırakılır.
30 dakika dinlendirilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, önceden yağlanmış tepsiye döşenerek üzerine hafifçe bastırılır.
Hamurlar tepside de 15 dakika dinlendirilir.
Daha sonra sıcak ortamda bırakılmış ve yapısı değişmiş süt ürünü içine kaymak katılarak, tepsideki hamurun üstüne sürülür.
Üzerine tereyağı gezdirilir.
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika pişirilir.
Pekmeze batırılarak yenebilir.
Cızlama Tarifi 'nin Servisi:
Sıcak olarak servis yapılır.
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Cızlama Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz.
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
Geleneksel Türk Mutfağında ve Yöresel Mutfaklarda BazıHamur İşi Çeşitleri:
Alt-üst böreği, Bohça böreği, Cevizli çörek, Cizleme, Domatesli gözleme, Etli ekmek, Etli pide, Fırında tavuklu mantı, Göbete böreği, Hamsili börek, Havuçlu gözleme, Haşhaşlı nokul, Ispanaklı gözleme, Ispanaklı börek, Ispanaklı Tandır böreği, Ispanaklı Yufka böreği, Kabak kış böreği, Kabaklı Yufka böreği, Katmer, Kete, Kıymalı gözleme, Kıymalı Yufka böreği, Kıymalı Tandır böreği, Lahmacun, Mantı, Mercimekli bükme böreği, Mercimekli mantı, Nohutlu ekmek, Nokul, Paşa mantısı, Peynirli gözleme, Peynirli pide, Peynirli sigara böreği, Peynirli Yufka böreği, Pırasalı Yufka böreği, Poğaça (Peynirli, Kıymalı, Etli, Sade), Puf böreği, Pişi, Saçaklı mantı, Su böreği, Yeşil zeytinli çörek, Çıplak börek (kabak böreği), Çörek ve çeşitleri, Kek ve çeşitleri, Pasta ve çeşitleri, Ekmekler (Tandır, Bazlama, Katmer, Kuru meyveli)