Ramazan Sofralarının Yıldızı: Bursa'nın Eşsiz Tahınlısı

Ramazan Sofralarının Yıldızı: Bursa'nın Eşsiz Tahınlısı

Ramazan ayının maneviyatını ve birlikteliğini pekiştiren özel lezzetlerden biri olan Bursa tahınlısı, iftar ve sahur sofralarınıza farklı bir tat katmaya geliyor. Hem tatlı..

 
Ramazan Sofralarının Yıldızı: Bursa'nın Eşsiz Tahınlısı...
 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri Web Sitesi - Ramazan ayının maneviyatını ve birlikteliğini pekiştiren özel lezzetlerden biri olan Bursa tahınlısı, iftar ve sahur sofralarınıza farklı bir tat katmaya geliyor. Hem tatlı ihtiyacınızı karşılayacak hem de Bursa'nın geleneksel lezzetlerini evinizde deneyimlemenizi sağlayacak bu hamur işi tarifi, kahvaltılardan beş çaylarına kadar her anınıza eşlik edecek.
 
Bursa Tahınlısı Tarifi
Malzemeler:
 
Hamuru İçin:
 
* 1 su bardağı ılık süt
* 1 su bardağı ılık su
* Yarım su bardağı sıvı yağ
* 1 adet yumurta (sarısı üzeri için ayrılacak)
* 1 paket instant maya (10 g)
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı şeker
* Yaklaşık 5-6 su bardağı un (hamurun kıvamına göre ayarlanacak)
 
İç Harcı İçin:
 
* 2 su bardağı tahin
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı kıyılmış ceviz içi (isteğe bağlı)
 
Üzeri İçin:
 
* Yumurta sarısı
* Susam
 
Yapılışı:
Hamurun Hazırlanması: Ilık süt, su, sıvı yağ, yumurta akı, instant maya, tuz ve şekeri büyük bir karıştırma kabında iyice karıştırın. Yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini örtün ve yaklaşık 1 saat boyunca mayalanmasını bekleyin.
 
İç Harcın Hazırlanması: Tahin ve toz şekeri orta boy bir kasede güzelce karıştırın. İçine kıyılmış ceviz ekleyerek karışımı zenginleştirebilirsiniz. Karışımın yayılabilir fakat çok sıvı olmamasına özen gösterin.
 
Şekillendirme ve Pişirme: Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir parçayı merdane ile açın ve ortasına tahinli harçtan yayın. Rulo şeklinde sarın ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Ruloları ister gül şeklinde büzüştürerek ister S şeklinde kıvırarak dizin.
 
Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpiştirin. 180°C'de önceden ısıtılmış fırında, üzerleri altın sarısı bir renk alana dek yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
 
Servis:
Fırından çıkan Bursa tahınlılarını biraz soğumaya bırakın ve ılık ya da oda sıcaklığında servis yapın. Bursa tahınlısı, tahinin hoş aroması ve yumuşacık hamuru ile çay saatlerinizin ve Ramazan sofralarınızın olmazsa olmazı olacak.
 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri Web Sitesi olarak, bu tarifin, Bursa mutfağında zengin mutfağını evlerinize taşıyacağını ve Ramazan ayının ruhuna uygun, paylaşımın ve bereketin simgesi olacağını umuyoruz. Deneyin ve bu geleneksel lezzetin tadını çıkarın!


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler