Geleneksel Türk Mutfağında Menemen Tarifi - 2
Menemen Tarifi Malzemeler
* 3 yemek kaşığı tereyağ
* 4 adet yeşil biber
* 4 orta boy domates.
* 3 çay kaşığı tuz.
* 5 adet yumurta.
Menemen Yapılış Tarifi:
Tereyağ ve biberleri kızgın tavaya alarak kavurun.
Daha sonra kabukları soyulup küçük küçük doğranmış domatesleri ilave edin.
Kısık ocakta tavanın kapağını kapatarak domateslerin iyice pişmesini bekleyin.
Domatesler piştikten sonra yumurtaları tavaya kırıp tavada karıştırabilirsiniz.
Tuz ve dilediğiniz baharatları ekleyerek yumurtalar pişene kadar bekleyiniz.
Kaşar peyniri yada Beyaz peynir, eklemek istiyorsanız peynirleri de ilave edebilirsiniz.
Menemeni sıcak olarak tüketiniz.
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada siz takipçilerimize layık bulduğumuz “Menemen Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz.
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
menemenin kaynağı nedir? meneme sözcüğü nereden geliyor? Geleneksel Türk Mutfağında menemenin tarihi; Tabi Ki Halk Arasında Konulan Bir Hikayedir. Her Hangi Bir Kaynağa Dayanmaz...
osmanlı'nın çöküş dönemlerinde ülkenin dört bir yanını saran ingiliz kuvvetleri sayıca o kadar çoklarmış ki, ingiliz hükümeti ülkelerinden gemilerle yiyecek nakliyesi yapıyorlarmış, lakin o dönemlerde gıda saklama koşulları günümüzdeki kadar gelişmiş olmadığından gemiler istanbul'a varana dek yiyeceklerin çoğu ziyan oluyormuş. kraliçe de osmanlı'dan askerlerini beslemesini istemiş.
O yıllarda osmanlı da fakirlikle mücadele ettiğinden, halk kendini bile besleyecek yiyeceği zor bulurken padişah ingiltere'nin baskılarına rağmen talep edildiği kadar çok yiyecek stoğu sağlayamıyormuş.
Sonra osmanlı paşalarından biri çiftçinin elinde haddinden fazla bulunan domates, patates, biber gibi sebzeleri ve yumurtaları göndermeyi teklif etmiş, bu öneri kabul edilince de ingiliz askerlerine yığmışlar zerzevatı (burada ayrı bir parantez açmak istedim. sen gel topraklarından binlerce km. uzaktaki ülkeye çök, sonra da pişkin pişkin "askerlerimi besle ben yetiştiremiyorum" de. biz de avrupalıları halden anlayan medeni adamlar zannederdik)
Her neyse, hayatında pastırmanın yanı dışında yumurta yeşemiş ingiliz askerleri bu malzemeleri boca etmiş kazana, üstüne de basmış yumurtayı ve son derece lezzetli bulmuşlar.
isim ararken de "burda 1500 sapız hacı, erkek erkeğeyiz yani, o zaman bunun adını da man to man koyalım demişler. bu isim yaygınlaşmış, topraklarımızda evrile evrile menemen halini almış.