Yemek Tarifleri

Nefis Patlıcan Yemekleri, Nefis Çorbalar, Nefis İştah Açıcılar, Nefis Zeytinyağlılar, Nefis Balık Yemekleri, Nefis Türk Mutfağı yemekleri, Nefis Yemek Tarifleri, Nefis Sebzeli Yemekler, Nefis Makarna Tarifleri, Modern Türk Mutfağı, Nefis Pilav Tarifleri, Nefis Hamur İşi Tarifleri, Osmanlı Kuvvet Macunları, Nefis Helva Tarifleri, Nefis Reçel Tarifleri, Nefis Sokak Lezzetleri, Anadolu Mutfağı yemekleri...


Etsiz Bamya Yemeği: Sağlıklı ve Lezzetli Bir Alternatif

Etsiz Bamya Yemeği: Sağlıklı ve Lezzetli Bir Alternatif

Etsiz bamya yemeği, yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Türk Aşçı Haberleri olarak sebzeli yemeklerden olan bu tarif sağlıklı beslenmeyi tercih eden..

Sağlıklı ve Lezzetli: Bulgurlu Ispanak Tarifi

Sağlıklı ve Lezzetli: Bulgurlu Ispanak Tarifi

Bulgurlu Ispanak. Bu tarif, taze ıspanak yaprakları ve besleyici bulgurun mükemmel uyumunu bir araya getiriyor. Kolayca hazırlayabileceğiniz en farklı vegan yemekle

Pratik ve Lezzetli Sarımsaklı Parmesanlı Makarna Tarifi...

Pratik ve Lezzetli Sarımsaklı Parmesanlı Makarna Tarifi...

İşte en sevilen makarna tariflerinden bu nefis tarifin detayları! Bu tek kapta yapılan makarna, temizlik zahmeti olmadan doyurucu bir yemek istediğiniz yoğun akşam..

Şöminenin Yanında Karides Güveç Keyfi

Şöminenin Yanında Karides Güveç Keyfi

Karides, denizlerin bize sunduğu en leziz nimetlerden biri olarak bilinir. Çeşitli pişirme teknikleri ile farklı tatlar sunan karides, güveçte piştiğinde ise lezzeti doruğa ulaşır. Türk..

Modern Mutfakta Bir Klasik: Kıymalı Hünkar Beğendi

Modern Mutfakta Bir Klasik: Kıymalı Hünkar Beğendi

Bu nefis yemek tariflerinden, yenilikçi ve lezzetli tarifi sizlerle paylaşmanın heyecanını yaşıyoruz. En iyi Patlıcanlı yemeklerden olan Kıymalı Hünkar Beğendi, gelen..

Evde Nasıl

Evde Nasıl "Lezzetli Yemekler" Pişirebilirim?

Lezzetli yemeklerin temeli kaliteli malzemelerle atılır. Taze ve özenle seçilmiş malzemeler, yemeklerin lezzetini belirler. Baharatlar yemeğin karakterini belirler. Doğru oran..

En Lezzetli Yemeklerin Sırrı (Püf Noktası) Nedir?

En Lezzetli Yemeklerin Sırrı (Püf Noktası) Nedir?

Yemek yapımı, hem bilim hem de sanatın birleştiği nadir alanlardan biridir. Lezzetli bir yemek, dikkatli bir hazırlık ve malzeme seçiminin yanı sıra, kişisel dokunuşların..

Evde Bezelye Yemeği Nasıl Yapılır? Bezelye Tarifi

Evde Bezelye Yemeği Nasıl Yapılır? Bezelye Tarifi

Bezelye, özellikle ılıman iklimlerde yetişen ve Pisum sativum olarak bilinen bir bitkinin yuvarlak, yeşil tohumlarıdır. Genellikle yeşil sebze olarak sınıflandırılan bezelye..

Evde Yemek Yapmanın Önemi ve Özellikleri Nelerdir?

Evde Yemek Yapmanın Önemi ve Özellikleri Nelerdir?

Evde yemek yapmak, bireylerin kendi mutfaklarında, genellikle kişisel ve ailesel ihtiyaçları karşılamak üzere gıda ürünlerini hazırlama ve pişirme sürecidir. Bu süreç, beslenme..

Pırasa İle Yapılabilecek 10 Çeşit Nefis Pırasalı Yemekler,

Pırasa İle Yapılabilecek 10 Çeşit Nefis Pırasalı Yemekler,

Pırasa, çorbalardan ana yemeklere kadar çeşitli tariflerde kullanılan, lezzetli ve sağlıklı bir sebzedir. İşte pırasa ile hazırlayabileceğiniz 10 nefis yemek tarifi ve özellikleri..

Şeker Diyeti Yapanlar İçin 5 Günlük

Şeker Diyeti Yapanlar İçin 5 Günlük "Diyet Menüsü"

Şeker diyeti için hangi yemek menüleri tercih edilir? Şeker diyeti nasıl yapılır? Bu diyet, özellikle işlenmiş gıdaların ve rafine şekerlerin tüketimini kısıtlayarak, doğal ve tüm..

Nefis Yemeklerden Köfteli Sarma Tarifini Denedinizmi?

Nefis Yemeklerden Köfteli Sarma Tarifini Denedinizmi?

En farklı yemek tariflerinden Köfteli Sarma yapmak için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? Evde Köfteli Sarma yapılır mı? Evde Köfteli Sarma yapmanın püf noktası nelerdir?

Zülbiye Yemeği Nedir? Nasıl Yapılır? Özellikleri Nelerdir?

Zülbiye Yemeği Nedir? Nasıl Yapılır? Özellikleri Nelerdir?

Zülbiye yemeği, Türk mutfağına özgü, özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri 'nde sıkça yapılan bir et yemeği 'dir. Yemeğin ana malzemeleri genellikle et, yoğurt, un...

Ev Mutfaklarında İyi Yemek Yapmanın Sırları Nelerdir?

Ev Mutfaklarında İyi Yemek Yapmanın Sırları Nelerdir?

Evde iyi yemek yapmak, biraz deneyim, biraz yetenek ve biraz da püf noktalarını bilmekten geçer. İşte ev mutfaklarında iyi yemek yapmanın sırları. Türk mutfağında en iyi yemek tarif..

Evde Nefis

Evde Nefis "İmam Bayıldı" Nasıl Yapılır?

İmam Bayıldı, Türk mutfağının en bilinen patlıcan yemeklerinden biridir. Adının hikayesi de oldukça ilginçtir; rivayete göre bu yemeği ilk yediğinde çok beğenen bir imam, yemeğin

En Eski Geleneksel Türk Mutfağı lezzetleri Nelerdir?

En Eski Geleneksel Türk Mutfağı lezzetleri Nelerdir?

Geleneksel Türk Mutfağı lezzetlerinde hangi en iyi çorbalar yapılır? En eski Türk lezzetlerinde hangi ana yemekler yapılır? En meşhur Türk yemeklerinde hangi..

Evde Mutfaklarında Pişirilebilecek Yemekler

Evde Mutfaklarında Pişirilebilecek Yemekler

Evde pişirilebilecek yemekler oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Özellikle kullandığınız malzemelere, kültürel tercihlere, mevcut mutfak ekipmanlarına ve pişirme yeteneklerinize bağlı..

Türk Mutfağı Yemeklerinin En Önemli Özellikleri Nelerdir?

Türk Mutfağı Yemeklerinin En Önemli Özellikleri Nelerdir?

Türk mutfağı, tarihsel ve coğrafi etkileşimlerle şekillenen zengin bir mutfaktır. Bu mutfakta Osmanlı, Selçuklu, Bizans, Orta Asya, Arap, Fars ve daha birçok kültürün izlerini bulmak..

En Eski Türk Yemek Tarifleri

En Eski Türk Yemek Tarifleri

Türk mutfağı yemek arşivinde en eski yemekler nelerdir? Türk yemeklerinin özellikleri nelerdir? Türk yemekleri yapılırken nelere dikkat edilir? En Eski Türk Yemek Tarifleri yapmak isteyenler için yemek arşivi..

En Sevilen Hamur İşi Tarifleri

En Sevilen Hamur İşi Tarifleri

Evde Hamur İşi Tariflerini yaparken nelere dikkat edilir? Evde Hamur İşi Tarifleri yapmanın püf noktası nelerdir? Hamur işi yemeklerini yaparken nelere dikkat edilir? Yöresel Hamur İşi Tariflerinin özellik..

Ender Doğan'dan İmza Yemek;

Ender Doğan'dan İmza Yemek; "Keşkek" Ve "Dana Kaburga"

Ağır Ateşte Dana Kaburga yapmak için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? En meşhur fırın yemeklerinden Ağır Ateşte Dana Kaburga yapmak için Türk mutfağı şeflerinin özel tarifle..

En Sevilen

En Sevilen "Etli Yemek"ler

Geleneksel Türk mutfağında en sevilen etli yemekler nelerdir? Evde en sevilen etli yemekleri yaparken nelere dikkat edilir? Etli yemek pişirmenin püf noktası nelerdir? Türk mutfağı yemek arşivimizde en..

En Meşhur Malezya Yemekleri

En Meşhur Malezya Yemekleri

Malezya mutfağı nedir? En meşhur Malezya yemekleri nelerdir? Evde Malezya yemekleri yaparken nelere dikkat edilir? Malezya yemekleri ve Malezya mutfağının özellikleri nelerdir? Malezya Yarıma..

En Ünlü Sarma Tarifleri

En Ünlü Sarma Tarifleri

Geleneksel Türk mutfağında en ünlü sarma tarifleri nelerdir? Evde sarma yaparken nelere dikkat edilir? Sarma içinin özellikleri nelerdir? En farklı yöresel sarma tariflerini' mi aradınız? Türk aşçı haber..





Türkiye Gastronomi Tarihi
Gastronomi kelimesinin Türkçe’ye geçmesi ve yaygın olarak kullanılmaya başlanması yirminci yüzyılın sonlarına ve yirmi birinci yüzyılın başlarına denk gelmiştir. Bu kelime dilimize Fransızcadan geçen bir kelimedir. Özellikle son yıllarda herkes tarafından bilinir hale gelen ve popülarite kazanan bu kelime TDK’de iki ayrı açıklamaya sahiptir. Bunlardan birincisi “yemeği iyi yeme merakı”, ikincisi ise “sağlığa uygun, iyi düzenlenmiş, hoş ve lezzetli mutfak, yemek düzeni ve sistemi” olarak açıklanır.
 
Anadolu geçmişten günümüze her zaman çok kültürlü bir yapıya sahip olmuştur. Birçok uygarlığa, medeniyete ve cumhuriyete ev sahipliği yapan Anadolu toprakları her kültürün birleşim noktası olarak bu çok kültürlülüğü mutfak kültürüne de yansıtmıştır. Osmanlı döneminden başlayarak mutfağa verilen önem giderek artmış ve değer kazanmıştır. Özellikle Fatih Sultan Mehmet döneminde mutfağa ve yemeğe verilen önem artmış, sofralar daha gösterişli hallere gelmeye başlamıştır. Bu dönemde sarayda et başta gelmek üzere, sebze yemekleri, tatlılar ve çeşit çeşit şerbetler tüketilmiştir.
 
Osmanlı mutfağı yaptığı keşifler ve işgaller sonucunda birçok farklı kültürü de mutfaklarına katma şansı yakalamıştır. Örneğin, Amerika’nın keşfinden sonra salça ve biber kullanımı yaygınlaşmıştır. Sadece salça ve biberle kalmayıp, hindi, patates, mısır gibi Osmanlı topraklarında bulunmayan birçok besinin de Türk mutfağına kazandırılması sağlanmıştır. Bunun yanında pasta Fransa’dan ve makarna da İtalya’dan geçmiştir.
 
Türk Mutfağı Nedir?
Cumhuriyet döneminde ise Türk mutfağı zenginleşmeye devam etmiştir. Her bölge, o bölgenin coğrafik konum ve koşullarına göre kendilerine özgü, farklı mutfak kültürleri oluşturmuştur. Zaman içinde bu bölgeler de birbirleriyle etkileşim içine girmiş ve tüm Türkiye içinde yemekler yayılmıştır. Her bölge kendi kültürüne göre aynı yemeği farklı şekillerde yorumlamış ve farklı yemek kültürlerinin ortaya çıkmasını sağlanmıştır. Bu sayede Türk mutfağı günümüzdeki zengin yapısını oluşturmuştur. Ayrıca Cumhuriyet döneminde gastronomiye verilen değerle birlikte gastronomi eğitimine verilen değer de artmıştır. Gastronomi eğitimi için okullar açılmış ve bu okullara yatırımlar yapılmıştır.
 
Günümüzde Türk mutfağı dünyanın en zengin üçüncü mutfağı olarak kabul edilmektedir. Bu zenginliğin temeline baktığımızda ise binlerce yıllık bir çaba yatmaktadır. Anadolu mutfağı, ilk uygarlıklardan günümüze kadar var olmuştur ve her topluluğun kültüründen bir parça taşımaktadır. Bu çok zengin mutfağını da geçmişine, coğrafik olarak konumuna ve tarihine borçludur.
 
Hatay Mutfağı – Hatay Yemekleri
Türkiye’de gastronomi bakımından öne çıkan birçok il bulunmaktadır. Hatay ve Gaziantep mutfağı en bilinen mutfaklardır. Örneğin Hatay mutfağı dünya genelinde oldukça bilinen ve yaygın olan bir mutfaktır. Bilinen yaklaşık 600 yemek ve tatlı çeşidi ile bir kültür mutfağı haline gelmiş olan Hatay, 2017 yılında UNESCO tarafından “Dünya Gastronomi Şehri” ilan edilmiştir. Böylece tüm dünyada bilinirliği artmış ve gurmelerin uğrak noktası haline gelmiştir. Hatay mutfağı birçok kendine has yemeğinin yanında özellikle yemek gelenekleriyle de dikkat çeker. Örneğin, Hatay’da bayram gelenekleri ve bayramlarda yapılan yemekler kültürün önemli bir parçasını oluşturur. Bunun nedeni, her dinden insanların bulunması ve dinlerin mutfak kültürlerinin etkileşim içine girmesidir.
 
Hatay mutfağı denince akla gelen başlıca yemekler vardır. Künefe, soslu döner, kaytaz böreği, humus, cevizli biber, sacda ıspanaklı börek, belen tava, katıklı ekmek, sini kebabı, sac oruğu, kağıt kebabı, fellah köftesi, sürk salatası, haytalı, bakla ezmesi, kömbe, çıtır kabak tatlısı, oruk, muhammara, zahter salatası ve daha sayılabilecek birçok yemeği ile Hatay mutfağı eşsiz bir hazinedir. Bunun dışında, Hatay gastronomi turizmi bakımından Türkiye’nin en çok tercih edilen iki ilinden birisidir.
 
Şeflerin Özel Yemek Tarifleri, Yemek Arşivi, Osmanlı Türk Mutfağı, Etli Yemekler, Osmanlı Ve Türk Tatlıları, Osmanlı Saray Mutfağı, Yöresel Mutfaklar, Antep Mutfağı, Osmanlı Şerbetleri, Kebab Tarifleri, Salata Tarifleri, Yumurtalı Yemekler, Turşu Tarifleri, Mücver Tarifleri, Nefis Yemek Tarifleri, Tavuk Yemekleri, Köfte Tarifleri, 
 
Nefis Patlıcan Yemekleri, Nefis Çorbalar, Nefis İştah Açıcılar, Nefis Zeytinyağlılar, Nefis Balık Yemekleri, Nefis Türk Mutfağı yemekleri, Nefis Yemek Tarifleri, Nefis Sebzeli Yemekler, Nefis Makarna Tarifleri, Modern Türk Mutfağı, Nefis Pilav Tarifleri, Nefis Hamur İşi Tarifleri, Osmanlı Kuvvet Macunları, Nefis Helva Tarifleri, Nefis Reçel Tarifleri, Nefis Sokak Lezzetleri, Nefis İftar Ve Sahur Menüleri, Anadolu Mutfağı yemekleri, Nefis Dolma Ve Sarma Tarifleri, Nefis Kek Ve Kurabiye Tarifleri, Nefis Muğla Yemekleri