Modern Mutfakta Bir Klasik: Kıymalı Hünkar Beğendi

Modern Mutfakta Bir Klasik: Kıymalı Hünkar Beğendi

Bu nefis yemek tariflerinden, yenilikçi ve lezzetli tarifi sizlerle paylaşmanın heyecanını yaşıyoruz. En iyi Patlıcanlı yemeklerden olan Kıymalı Hünkar Beğendi, gelen..

 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri'nden: Modern Mutfakta Bir Klasik: Kıymalı Hünkar Beğendi...
 
Osmanlı saray mutfağının unutulmaz tatlarından Hünkar Beğendi, kıymalı bir yorumla mutfaklarda yeniden hayat buluyor. Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri olarak, bu nefis yemek tariflerinden, yenilikçi ve lezzetli tarifi sizlerle paylaşmanın heyecanını yaşıyoruz. En iyi Patlıcanlı yemeklerden olan Kıymalı Hünkar Beğendi, geleneksel Türk lezzetlerine çağdaş bir dokunuş ekleyerek gastronomi dünyamıza taze bir nefes getiriyor.
 
Kıymalı Hünkar Beğendi için Gerekli Malzemeler:
* 250 gr dana kıyması
* 1 adet büyük boy domates
* 1 adet orta boy soğan
* 2-3 diş sarımsak
* 1 adet orta boy yeşil biber
* 4 yemek kaşığı saf zeytinyağı
* Tuz, öğütülmüş karabiber, pul biber
 
Beğendi için:
* 3 büyük patlıcan
* 1,5 su bardağı taze süt
* 1,5 yemek kaşığı un
* 1,5 yemek kaşığı kaliteli tereyağı
* Opsiyonel kaşar peyniri
* Tuz, öğütülmüş karabiber
 
Tarifin Hazırlanışı:
 
Patlıcanların Hazırlanışı: 
Patlıcanları közleyerek işe başlayın. Közleme işlemi öncesi patlıcanları çatal ile birkaç yerinden delin. Bu, közleme süresini kısaltır. Közlenen patlıcanları, sıcaklığını muhafaza etmek için streç film ile sarın ve 15 dakika dinlendirin.
 
Kıymalı Harç Hazırlığı: 
Zeytinyağını bir tavada ısıtın. İnce doğranmış soğan ve biberi ekleyip soteleyin. Soğanlar pembeleşince kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Pişen kıymaya küp doğranmış domates, ezilmiş sarımsak ve baharatları ekleyin. Domatesler yumuşayana kadar karıştırarak pişirin.
 
Beğendi Hazırlığı: 
Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyun ve küçük parçalara ayırın. Ayrı bir tencerede tereyağını eritip unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Kavrulan una, topaklanmayı önlemek için yavaş yavaş süt ekleyin ve hızlıca karıştırın.
 
Karışım koyulaşınca, ince doğranmış patlıcanları, tuz ve karabiberi ekleyin. Kaşar peyniri kullanacaksanız, bu aşamada ekleyebilirsiniz. Beğendi ve kıymalı harç hazır olduğunda, servis tabağının altına beğendiyi, üzerine kıymalı harcı ekleyerek sunum yapın.
 
Kıymalı Hünkar Beğendi, modern mutfakların vazgeçilmezleri arasında yerini alırken, her bir lokmasında Osmanlı saray mutfağının zarafetini ve Türk mutfak kültürünün derinliklerini yansıtıyor. Bu lezzetli tarifle, geleneksel tatları yeniden keşfedin ve sofralarınıza farklı bir boyut getirin. Deneyimlerinizi Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri ile paylaşmayı unutmayın. Afiyet olsun!


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler