Pratik ve Lezzetli Sarımsaklı Parmesanlı Makarna Tarifi...

Pratik ve Lezzetli Sarımsaklı Parmesanlı Makarna Tarifi...

İşte en sevilen makarna tariflerinden bu nefis tarifin detayları! Bu tek kapta yapılan makarna, temizlik zahmeti olmadan doyurucu bir yemek istediğiniz yoğun akşam..

 
Tek Tavada Pratik ve Lezzetli: Sarımsaklı Parmesanlı Makarna Tarifi...
 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri web sitesinin yaptığı araştırmalara göre, makarna severler için harika bir tarif: Tek tavada hazırlanan sarımsaklı parmesanlı makarna! Yoğun iş temposunda veya günlük koşuşturma arasında lezzetli ve pratik bir yemek arayanlar için mükemmel bir seçenek. 
 
İşte en sevilen makarna tariflerinden bu nefis tarifin detayları! Bu tek kapta yapılan makarna, temizlik zahmeti olmadan doyurucu bir yemek istediğiniz yoğun akşamlar için ideal. Tek bir tavada sarımsak, tavuk suyu, süt ve fettuccini ile lezzeti zirveye taşıyabilirsiniz! İşte, tek tavada parmesanlı makarna tarifi:
 
Sarımsaklı Parmesanlı Makarna Tarifi
Malzemeler (2 porsiyon için):
 
* 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
* 4 diş sarımsak, kıyılmış
* 2 su bardağı tavuk suyu
* 1 bardak süt
* 225 gr fettuccine
* 25 gram rendelenmiş parmesan peyniri
* Tuz ve karabiber (tatlandırmak için)
* İsteğe bağlı olarak doğranmış maydanoz (servis için)
 
Hazırlanışı:
Büyük bir tavada tuzsuz tereyağını orta yüksek ateşte ısıtın.
 
Kıyılmış sarımsağı ekleyin ve sık sık karıştırarak, kokusu çıkana kadar yaklaşık 1-2 dakika pişirin.
 
Tavuk suyunu, sütü ve fettucciniyi ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
 
Tencereyi kaynatın, ardından ısıyı azaltın ve ara sıra karıştırarak makarna tamamen pişene kadar yaklaşık 18-20 dakika pişirin.
 
Parmesan peyniri karıştırın. Karışım çok yoğunsa, istenilen kıvama gelene kadar gerektiği kadar süt ekleyin.
 
Hemen servis yapın ve üzerine isteğe bağlı olarak doğranmış maydanoz ekleyin.
 
Afiyet olsun!
 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri web sitesinin edindiği bilgilere göre, bu pratik ve lezzetli makarna tarifi, yoğun günlerinizde kurtarıcınız olacak ve sofralarınıza lezzet katacak.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler