Osmanlı saray mutfağında ve halk mutfağında şerbetlerin özel yeri vardır. Hatta şerbetçileri hatırlarsınız herhalde. Özellikle ramazan ayında sırtlarında koca şerbet ibrikleri ile dolaşırlardı..
Sorbe deyince havalı, şerbet deyince demode mi? Priscilla Mary Işın ve Merete Çakmak’ın ‘Şark Şekerciliği’ adlı kitabına göre Osmanlı’da şerbet..
Türk mutfak kültüründe tatlıları yapan zanaatkârlar da önemlidir. Helvacılar, şekerciler, şerbetçiler, şeker heykelcileri, tabak şekercileri, salep satıcıları...
Osmanlı döneminde saray ve halk mutfağı arasında büyük farklar olmasına rağmen söz konusu şerbet olunca bu fark en aza inmektedir. Saray mutfağı
Şefler, Türkiye’nin zengin gastronomi kültürüne dikkat çekerek, aşçı adaylarına hem akademik eğitimlerinin önemini hem de usta-çırak ilişkisinin genç bir aşçının gelişi..
Yarışma, İzzet Baysal Abant Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nin ev sahipliğinde, festival havasında gerçekleşti. 52 öğrencinin katılım sağladığı bu etkinlikte, öğrencilere..
Dünya Helal Zirvesi, İslam İş birliği Teşkilatı (İİT) tarafından desteklenen İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) iş birliğiyle, Ticaret Bakanlığı ve Helal..
Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir'in de katılımıyla açılışı yapılan şenlikte, yerel tatların önemi bir kez daha vurgulandı. Başkan Özdemir, kırsal mahallelerin turizm potansi..
Şef Ali Al Hajj’ın 19 Eylül’de gerçekleştireceği lansmanda, konuklar özel bir set menüyle karşılanacak. Mezelerden ana yemeklere kadar uzanan bu menüde, Lübnan mutfağının..