Osmanlı saray mutfağında ve halk mutfağında şerbetlerin özel yeri vardır. Hatta şerbetçileri hatırlarsınız herhalde. Özellikle ramazan ayında sırtlarında koca şerbet ibrikleri ile dolaşırlardı..
Sorbe deyince havalı, şerbet deyince demode mi? Priscilla Mary Işın ve Merete Çakmak’ın ‘Şark Şekerciliği’ adlı kitabına göre Osmanlı’da şerbet..
Türk mutfak kültüründe tatlıları yapan zanaatkârlar da önemlidir. Helvacılar, şekerciler, şerbetçiler, şeker heykelcileri, tabak şekercileri, salep satıcıları...
Osmanlı döneminde saray ve halk mutfağı arasında büyük farklar olmasına rağmen söz konusu şerbet olunca bu fark en aza inmektedir. Saray mutfağı
Türk Mutfağının Geçmişine Saygı, Geleceğine İnançla Türk mutfağının dününe, bugününe ve gelecekteki gelişimine büyük katkılarda bulunmuş usta şeflerimiz: Zeki Gülyiyen..
Murathan Göktaş, geçtiğimiz günlerde düzenlenen Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’nde 245 yarışmacı arasında ana yemek kategorisi nde 2. olmayı başardı. Jüri..
ByKadın Dergisi tarafından düzenlenen “Platin Melek Ödülleri” kapsamında "Platin Melek Ödülü"ne layık görülen Atabey, mutfak kültürümüzü uluslararası düzeyde temsil..
Merkezin mutfağında siparişler doğrultusunda gözleme ve öğle yemekleri hazırlayan kadınlar, siparişlerini özenle paketleyip teslim ediyor. İlk günlerde yalnızca birkaç kişiye yemek..
Rahşan Tuncer, hem judo hakemliği hem de ev yemekleri işletmeciliği yaparak iki farklı alanda başarıyla adından söz ettiriyor. Çocukluğundan beri judo sporu ile ilgilenen...