Yumurta besinlerimiz arasında baş sırayı alır, aynı zamanda tesirli bir ilaç olarak da işe yarar. Terkibinde albüminli, yağlı maddeler, lesitin kolestrin, demir ve A vitamini bulunmaktadır. Vücuda yararlı bir besin olmasının yanı sıra sarısını sürmek yanıklara iyi gelir.
Bakır, kurşun, süblime ve tentürdiyot zehirlenmelerinde, mide yıkandıktan sonra birkaç yumurtanın akını içmek kurtarıcı etki yapar. Bayatının ise çok zaman zehirleyici tesiri vardır.
Limon kabuklarını, güneşli bir yere koyup kurutun. Özellikle isli ve yağlı mutfak eşyalarınızı temizlerken kullanabilirsiniz.
Taze ekmek kolay kesip, muntazam dilimler elde etmek için, ekmek bıçağınızı kaynar suya sokup biraz bekletin, sonra hemen kurulayıp ekmeği dilimlemeye başlayın. Sık sık, hatta her dilimde bıçağı sıcak suya sokarsanız ekmeği daha rahat kesersiniz.
Doğradığınız nanenin kokusunu artırmak istiyorsanız; üzerine biraz şeker serpin böylece nanenin kokusunu arttırmış olursunuz.
Mutfağınızın güzel kokmasını istiyorsanız, bir parça alüminyum kağıt üzerine tarçın serptikten sonra, bunu sıcak fırının içine koyun ve fırının kapağını açık bırakın.
Lahananın pişerken pek de hoş olmayan bir kokusu vardır. Bunu önlemek için, lahanayı pişireceğiniz tencerenin içine, biraz ekmek içi koymak yeterlidir.
Yemeğe karışmaması için, ekmek içlerini küçük, temiz bir torba içinde koymanız, sonra alıp atmanız da size büyük kolaylık sağlayacaktır.
Soğan soymaya başlamadan önce parmaklarınızı sirkeye batırırsanız, soğan doğradıktan sonra eliniz soğan kokmayacaktır.
Buzdolabınızdaki bazı meyve ve yemeklerin kokusu diğer yemeklere de sirâyet eder. Küçük bir kaba biraz süt koyup dolabınızın bir köşesine yerleştirirseniz, istenmeyen kokuların süt tarafından emildiğini göreceksiniz.
Pirinç, fasulye, mercimek, kuru bakla ve benzerlerini saklarken böceklerden korumak istiyorsanız kavanoz ya da kutunun içine iki, üç diş sarımsak koyun.