Tereciye Tere Satmak!!!

Vanlı Rıfat Usta
Yazar:Vanlı Rıfat Usta
Bu yazı

Tereciye Tere Satmak!!!
 
Memleketimizde kültür adına düzenlenecek bir fuar, ne yazık ki Türkiye ve hatta dünya çapında ün yapmış Van'ın öz evlatlarına yeterince yer vermemektedir.
 
Fuarda, organizatörlerin Bingöl'den, sanatçıların ise dışarıdan getirilmesi planlanmakta ve sadece birkaç Vanlı, göstermelik olarak etkinliğe dahil edilmektedir. Bu durum, Van'a ve Vanlılara yabancı olan kişilere Van'ı ve kültürünü tanıtma görevi verilmesine yol açmaktadır.
 
Yıllarını Van'a adamış, kültürlü ve meziyetli insanlara ise adeta üvey evlat muamelesi yapılmaktadır. Böyle bir etkinliğe "Van kültürü" denmesi büyük bir yanlıştır. Biz, bunu kendi eksikliğimiz değil, bu duruma öncülük edenlerin bir ayıbı olarak görmekteyiz ve bu tür etkinlikleri tasvip etmemekteyiz.
 
Van'ın gerçek kültür elçileri, bu tür organizasyonlarda hak ettikleri yeri almalıdır. Van kültürünün doğru ve etkin bir şekilde tanıtılabilmesi için, bu tür etkinliklerin yerel sanatçılar ve kültür elçileri tarafından desteklenmesi gerekmektedir.
 






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.