Piyasada Hemen Hemen Herkes Master Chef olmuş!

Hakan Mumcu
Yazar:Hakan Mumcu
Bu yazı

 
Şöyle arada sırada gastronomi dünyasını bir dolaşıyorum. Piyasada hemen hemen herkes Master Chef olmuş! 
 
Olamayanlar culinary artist olmuş! Onu olmayanlar da chef de cuisine, gastronomi uzmanı, dünya mutfakları şefi veya uzmanı olmuş! Artık o neyse, ben bilemiyorum çünkü dünyada 206 ülke var, demek ki usta bütün bu mutfakların kültürünü biliyor!
 
Sonuç olarak hâl böyle olunca, mutfakta havuç patates soyacak usta kalmamış! 
 
Ve bütün bu janjanlı apoletleri takan Master şeflerimizin hâlâ daha, soslu veya sossuz pişecek yemeklere toz karabiber atılmayacağını bilmiyorlar!
 
Değerli büyük ustalar, kaynayacak yemeklere toz karabiber atılmaz! Çünkü kaynayan toz karabiber hem yemeğin tadını, hem sosun görünümünü bozar, hem de kokusunu kaybeder!
 
Karabiber gerektiren tüm yemeklerde tane karabiber veya kırık karabiber kullanılır!
 
Onun içindir ki restoran masalarında daima tuz ve toz karabiber bulunur! Çünkü isteyen yemeğinin üzerine toz karabiber döker ve yemeğin sıcaklığı ile birleşen toz karabiber mis gibi aromasını salar!
 
(Gerçek profesyonel şefler üzerine alınmasın lütfen)
 
Saygılarımla.






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.