En İyi Kahvaltı Çeşitlerinden Patates Mücver Nasıl Yapılır?

En İyi Kahvaltı Çeşitlerinden Patates Mücver Nasıl Yapılır?

Bu Patates Mücveri sizi uykunuzdan edebilir. tam ölçüler ile En iyi Patates Mücveri tariflerinden olan bu mücveri sabah kahvaltılarında da tüketebilirsiniz. En Lezzetli..

Bu Patates Mücveri sizi uykunuzdan edebilir. tam ölçüler ile En iyi Patates Mücveri tariflerinden olan bu mücveri sabah kahvaltılarında da tüketebilirsiniz.
 
İşte Kokusuyla Uykudan Kaldıran Patates Mücver Tarifi! Kahvaltıyı İple Çekeceksiniz!
 
En İyi Kahvaltı Çeşitlerinden Patates Mücver Nasıl Yapılır?
En farklı Mücver çeşitleri özellikle akşam sofralarında ara sıcak olarak en çok tercih edilen yiyeceklerden bir tanesidir. Kabak, patlıcan ve patatesten yapılan mücverin en çok tercih edilenlerinden bir tanesi de patatesli olanıdır. Patates mücver kokusu ile sizi uykunuzdan uyandıracak ve doğrudan mutfağa koşacaksınız. 
 
En İyi Kahvaltı Çeşitlerinden Patates Mücver Nasıl Yapılır?
En Lezzetli Mücver Çeşitlerinden Patates Mücver Tarifi İçin Kullanılan Malzemeleri
 
* Dört Tane Orta Boy Patates
* Bir Tane Orta Boy Kuru Soğan
* İki Tane Yumurta
* Üç Yemek Kaşığı Dolusu Un
* Bir Çay Kaşığı Kadar Tuz
* Yarım Çay Kaşığı Kadar Karabiber
* Yarım Çay Kaşığı Kadar Pul Biber
* Bir Tutam Maydanoz
* Kızartmak İçin Sıvı Yağ
 
Sabah Kahvaltılarında Bile Yemeye Doyamayacağınız Patates Mücver Tarifi Yapılışı
 
İlk olarak patatesler yıkanır ve soyulur. Ardından rendelenip suyu sıkılır ve bir kabın içine alınır. Aynı şekilde soğan da yıkanıp soyulur ve rendelenerek aynı kabın içine alınır.
 
En İyi Kahvaltı Çeşitlerinden Patates Mücver Nasıl Yapılır?
Sonra ince ince kıyılmış maydanoz, yumurta, un, tuz, karabiber ve pul biber de kabın içine ilave edilir.Daha sonra bütün malzemeler kaşık yardımı ile güzel bir şekilde karıştırılır. Eğer çok sıvı olmuşsa biraz daha un takviyesi yapılabilir.
 
Hazır olan patates mücver harcı bir kenara alınır ve kızartma tavasına yağ dökülerek iyice kızdırılır. Sonra hazır olan patates mücver harcından bir yemek kaşığı dolusu alınır ve başka bir kaşık ile düzeltilerek kızgın yağın içine atılır.
 
Daha sonra patates mücver arada sırada yağın içinde çevrilir ve her tarafı eşit şekilde kızartılır. Tüm patates mücver harcı bitene kadar aynı işleme devam edilir ve kızaran patates mücverler, ilk olarak kağıt havlunun üzerine alınır. Fazla yağını bıraktıktan sonra ise servis tabağına alınır.
 
Hazır olan patates mücverler afiyetle yenir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler