Fındık Yayla Biberi Takıratması

Fındık Yayla Biberi Takıratması "Hayri Topaloğlu"

Evinizde yöresel mutfaklarımız 'dan Muğla mutfağına ait Fındık Yayla Böberi Takıratması yapmak istermisiniz? İste sizlere yorumu ile Muğla yemekleri...

Fındık Yayla Biberi Takıratması "Hayri Topaloğlu"
Fındık Yayla Böberi Takıratması nedir? Muğla mutfak kültüründe Fındık Yayla Böberi Takıratması nasıl yapılır? Nefis Muğla yemeklerinden Fındık Yayla Böberi Takıratması yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir? 
 
Evinizde yöresel mutfaklarımızdan Muğla mutfağına ait Fındık Yayla Böberi Takıratması yapmak istermisiniz? İste sizlere "Hayri Topaloğlu" yorumu ile Muğla yemeklerinden Fındık Yayla Böberi Takıratması  tarifi…
 
Arnavut biberine benzeyen aslında çok daha acı olan biber türü Muğla Menteşe Karabağlar yaylasında aynı zamanda doğal kültür varlığımız olan bu bölgede yetişen biberler saplarından ipe iğne ile dizerek kurutulur.
 
Kuruyan biberler kızgın zeytin yağında tavada hızla çevrilir aynı zamanda biberler takır takır ses çıkararak patlarlar ve keskin genizi yakan koku yayarlar bunu yapmak hüner gerektirir. Eski bir Muğla lezzeti olarak güncelliğini halen korumaktadır.
 
Doğal inek sütünden yapılmış süzme yani üzerine çiğ zeytinyağı dökülmüş kese yoğurtuna daldırarak yemesi inanılmaz lezzetli ve keyiflidir.
 
Arzuya göre yoğurda tuz ve sarmısakta eklenebilir. Biberi yetiştirip kurutarak yada Menteşeden kurutulmuş satın alarak sizde yapabilirsiniz. Tohumları ise MBB yerel tohum merkezine başvuru yaparak temin edebilirsiniz. Afiyet olsun
 
Fındık Yayla Biberi Takıratması Hakkında Uzman Timur Kocabıçak "Ula Aşığı" nın Görüşü; 
 
Yayla kültürümüzün bir parçası olan takrak biber, Muğla mutfağında hemen her yemeğin yanında servis edilir. 
 
3 şekilde yapılır. Ocakta veya közde ateş göstererek. Fırında tepside ve yağda kızartarak. En bilinen ve kolay olanı yağda yapılandır, ki benim de favorimdir.
 
Atom mezesi de takrak biber den yapılır. Muğla'mızın önemli bir lezzetidir.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Yöresel yemeklerden zengin yemek menülerinizde de kullanabileceğiniz sizler için derlediğimiz Türk Mutfağında bu nefis ve lezzetli "Fındık Yayla Biberi Takıratması" tarifini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle ve vesilesi ile takipçilerimiz ile paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler