Kerevizli Pırasa Yemeği

Kerevizli Pırasa Yemeği

Bugün, çok severek yediğim Muğla mutfağında en sevilen yemeklerden portakal sulu kerevizli pırasa yemeği pişirdim. Normalde salçasız yani renksiz yapılır ama bugün bir de...

Kerevizli Pırasa Yemeği
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı "Hülya Kocabıçak Uzun"
 
Mutlu akşamlar değerli arkadaşlar.
 
Bugün, çok severek yediğim Muğla mutfağında en sevilen yemeklerden portakal sulu kerevizli pırasa yemeği pişirdim. Normalde salçasız yani renksiz yapılır ama bugün bir de salçalı yapayım dedim.
 
Şöyle ki; Malzemelerim Görseldeki gibi..
 
Kerevizli Pırasa Yemeği
Soğan ve 2 diş sarımsağı doğrayıp 1 fincan zeytinyağda biraz çevirip havuçları da birlikte kavurmaya başlıyoruz. Havuç sert olduğu için önceden kavurmak gerekiyor. 
 
Daha sonra 1 tatlı kaşığı salçamızı da ilave edip biraz daha çevirdikten sonra pırasalarımızı da ekleyip hepsini birlikte kavurmaya devam ediyoruz. 
 
Kerevizli Pırasa Yemeği
Daha sonra 3 yemek kaşığı domates suyumuzu ve kerevizleri beklettiğimiz limonlu suyumuzu da ekleyin.
 
Kaynayınca kerevizlerimizi ve sıktığımız portakal suyunu da katıp en üstüne kereviz yapraklarının körpe kısımlarından birkaç parça yerleştirin.
 
Tuzunu ve 5-6 adet tane karabiberini de attıktan sonra pişmeye bırakıyoruz. 
 
En iyi Muğla yemeklerinden Pırasa ve kereviz çabuk pişen sebzeler olduğu için kontrollü olmak gerekiyor.Sıcak yada soğuk olarak yiyebilirsiniz
 
Kerevizli Pırasa Yemeği
Afiyet olsun. Umarım beğenirsiniz...
 
Türk aşçı haberleri olarak:
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Hülya Kocabıçak Uzun 'a mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler