Kıymalı Nohutlu Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır?

Kıymalı Nohutlu Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır?

Muğla yemek kültüründe karnabahar kızartması, karnabahar yoğurtmaması ve ana malzeme karnabahar olmak kaydı ile farklı içerikler...

Kıymalı Nohutlu Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır?
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı "Behiye Özdemir"
 
Muğla mutfak kültürünün özelliklerinden biride mevsiminde sebzelerden birbirinden özel ama daha farklı yemeklerin yapılmasıdır. En sevilen Muğla yemeklerinden biride karnabahar yemekleridir. 
 
Muğla yemek kültüründe karnabahar kızartması, karnabahar yoğurtmaması ve ana malzeme karnabahar olmak kaydı ile farklı içerikler ilave edilerek birçok karnabahar yemeklerini sayabiliriz.
 
Geleneksel Türk mutfağında yöresel lezzet taşıyıcılarımızdan Behiye Özdemir’in kaleminden kendi yorumu ile en sevilen Muğla yemeklerinden Kıymalı Nohutlu Karnabahar Yemeği tarifini mutfaklarınıza getirdik.
 
En Sevilen Muğla Yemeklerinden Kıymalı Nohutlu Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır?
 
*     1 Adet Orta Boy Karnabahar,
*     250 Gr Dana Kıyma,
*     1 Adet Soğan,
*     1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut,
*     Zeytinyağı, 
*     Tuz, 
*     Salça, 
*     Pulbiber, 
*     Yarım Limon Suyu…
 
En İyi Sebzeli Yemekler Ve Kıymalı Yemeklerden Kıymalı Nohutlu Karnabahar Yemeği Yapılış Tarifi:
 
Karnabaharın çiçeklerini fazla küçüklemeden ayırıp yıkıyoruz.
 
Tencereye zeytinyağı koyup, içine yemeklik doğranmış soğanı atıp pembeleştiriyoruz.
 
Sonra kıymayı ve biraz tuz atıp kavuruyoruz, kıyma kavrulunca bir yemek kaşığı salça ve bir tatlı kaşığı pul biber atıp karıştırıyoruz, üzerine çiçekleri atıp hepsini karıştırıp kapağını kapatarak çiçekler diri kalacak şekilde fazla karıştırmadan kavuruyoruz. 
 
Karnabahar nazik bir sebzedir biliyorsunuz, hemen pişer zaten fazla karıştırmaya gelmez, üzerine çıkacak kadar sıcak su ve nohutları ekleyip, duruma göre biraz daha tuz ekleyerek özleşinceye kadar suyunu çektiriyoru
 
Ocaktan inmesine yakın yarım limon suyu ekleyip azıcık kaynatarak ocaktan alıyoruz.
 
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Behiye Özdemir ‘e mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler