Keşkek Sevenler İçin Özel Olarak Evde Yaptığım Tarif

Keşkek Sevenler İçin Özel Olarak Evde Yaptığım Tarif

Özellikle yöresel lezzet taşıyıcıları projemizde Türk aşçı haberleri olarak amacımız ev hanımlarımızın zihinlerinde ne kadar gizli kalmış lezzet...

Keşkek Sevenler İçin Özel Olarak Evde Yaptığım Tarif
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı “Çağan TC ARZU
 
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel mutfaklarımızdan her birinde herhangi bir yemeğin yapılış tarzı farklıdır. Diğer bir mutfağa göre daha az yada daha fazla malzeme kullanılabilir. Bu o yemeğin yanlış olduğu yada doğruluğunu tartışmaya açmaz. Bu o yöremizin ve mutfağımızın zenginliğinin ve farklılığının göstergesidir.
 
Özellikle yöresel lezzet taşıyıcıları projemizde Türk aşçı haberleri olarak amacımız ev hanımlarımızın zihinlerinde ne kadar gizli kalmış lezzet varsa Türk mutfağı yemek arşivinde toplayabilmektir.
 
Nasıl ki her evin ocağında pişen ayni yemeğin lezzeti diğer bir evin ocağında pişen ayni yemeğe oranla farklı ise her yöremizin lezzetine ve lezzet içeriklerine saygı duymak ve kabul etme geleneksel Türk mutfağının zenginliğinin göstergelerinden biridir.
 
Simdi sizlere Muğla mutfak kültüründe Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Çağan TC Arzu’nun kaleminden ve kendi yorumu ile şahsına özel Keşkek tarifi…
 
Keşkek sevenler için kendi yaptığım tarifi vereyim hatta iki tarif birden vereyim. Tavuğu haşlamam gerektiğinde susuz haşlıyorum, fotoğrafta görünen tavuğun kendi suyu. Bununla çorba, pilav yapabilirsiniz. 
 
Tavuğun kokusunu alması için bir kaba 1 su bardağı su, yarım limonun suyu, biraz tuz biraz şeker atıp eritiyoruz. Tavuğun göğsünü ve sırtını yarımşar saat bu suda bekletiyoruz. Sonra bu sosun içinden alıp düdüklü tencereye göğsü yere bakacak şekilde yatırıp küçük ocağa alıyoruz.  
 
Kapak kapalı tabi düdüklü ötünce düğmeyi indirip altı kısık 25 dk pişiriyoruz. Açtığınızda sonuç bu gelelim keşkeğe, 2 su bardağı buğday 1 temizlenmiş bütün tavuğu düdüklü tencereye yeterince su koyup kapatıyoruz.  
 
Ben buğdayı ıslatmam siz isterseniz ıslatabilirsiniz. Yarım saat sonra düdüklü tencereyi açıp kontrol ediyoruz, buğdaylar patlayınca ön hazırlık bitmiş demektir. 
 
Daha sonra tavuğu içinden alıp başka bir kapda derisini, kemiğini ayıklayıp etleri buğdayın içine atıyoruz. Vakti ve sabrı olanlar  tahta kaşığın tersi veya bir tokmakla ezebilir. 
 
Aksi takdirde teknolojiden faydalanabilir rondo vs.  Ile ezebiliriz. Keşkeğimizi tekrar tencereye alıp içine tereyağı ekleriz. Servis ederken sıcak keşkeğimizin üzerine tereyağında kızdırdığımız toz al böberimizi gezdiririz. 
 
Deneyecekler için şimdiden afiyet olsun…
 
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Çağan TC Arzu ‘ya mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz..


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler