Bal Kabağından Yaptığım Yöresel Yemek Nefis Oldu

Bal Kabağından Yaptığım Yöresel Yemek Nefis Oldu

Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Figen Düzkaya 'ya mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı...

Bal Kabağından Yaptığım Yöresel Yemek Nefis Oldu
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı "Figen Düzkaya"
 
Severek tükettiğimiz bal kabağı çeşitli şekiller de yapılır. Çorbasından yemeğine tatlısından mücverine reçeline...
 
Bugün bal kabağından yaptığım yemeğin tarifi
 
Yarım kilo kabak kesilir yıkanır. Borcama düz şekilde dizilir eşit pişmesi için. Ayrı bir kapta 4 kuru soğan kayrak şekilde kesilir. 
 
Muğla Yemek Kültüründe En İyi Lezzetlerden Yoğurtlu Bal Kabağı İçin Kullanılan Malzemeler:
 
*     1 Y.Kaşığı Domates Salçası, 
*     1 Tatlı Kaşığı Acı Biber Salçası, 
*     Yarım Çay Bardağı Z.Yağı, 
*     Tuz (Normal Yemeğe Koyduğunuzdan Biraz Fazla Olsun)
 
En Sevilen Muğla Yemeklerinden Ve Vegan Mutfaklarında 'da En İyi Vegan Yemeklerinden Yoğurtlu Bal Kabağı Yapılış Tarifi:
 
biber, kırmızı biber, kimyon, kekik hepsini karıştırıp kabakların üzerine yerleştirilir. Tereyağını parça parça üzerine ekleyin.
 
Islatılmış yağlı kağıt üzerine koyup önceden ısıtılmış 180' fırında 40 dakika kağıdı üzerinden alıp bi 5dk. daha üzeri kızartılır.
 
Servisi yemek tabağa alınır üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür üzerine yağından gezdirilir. Bize, yapacak arkadaşlara da afiyet olsun...
 
Bal Kabağından Yaptığım Yöresel Yemek Nefis Oldu
 
Türk aşçı haberleri olarak:
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Figen Düzkaya 'ya mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler