Taratorlu Turp Otu Yemeği Nasıl Yapılır?

Taratorlu Turp Otu Yemeği Nasıl Yapılır?

Muğla mutfak kültüründe en iyi yöresel lezzetlerden Taratorlu Turp Otu Yemeği nasıl yapılır? En sevilen ot yemeklerinden Taratorlu Turp Otu Yemeği...

Taratorlu Turp Otu Yemeği Nasıl Yapılır? 
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı "Arzu Candan"
 
Muğla mutfak kültüründe en iyi yöresel lezzetlerden Taratorlu Turp Otu Yemeği nasıl yapılır? En sevilen ot yemeklerinden Taratorlu Turp Otu Yemeği yapabilmek için yöresel lezzet taşıyıcılarımızın tecrübelerinden faydalanmak istermisiniz?
 
Muğla mutfağında en iyi lezzetlerden olan Taratorlu Turp Otu Yemeği tarifi:
 
Turp otu yıkanıp doğranır az suyla haşlanır haşlarken kırmızı biberler bütün konur. 
 
İçine ki onlarda yumuşasın haşlanınca suyu süzülür ocakta zeytinyağında soğan kavrulur içine 3-4 kaşık un konur kavrulur. Daha sonra salça ve rendelenmiş domates konur tuz ilave edilir.
 
Koyu kıvam alınca yavaş yavaş sulandırarak sos hazır hale gelir içine parçalara ayırdığınız biberler ve turp otu ilave edilir. 
 
Bir taşım kaynayınca dövülmüş 4-5 sarımsak ve limon suyu (ekşiliği size kalmış miktar) konur altı kapatılır biraz beklerse daha lezzetli olur. 
 
Afiyet olsun (yanına turşu acı biber ve kuru soğan iyi gider)
 
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Arzu Candan ‘a en iyi vegan yemekleri arasında 'da olan Taratorlu Turp Otu Yemeği tarifi  için yöreye has tarifi ile mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler