Narlı Zeytinyağlı Kereviz

Narlı Zeytinyağlı Kereviz

Kerevizin Tarihi Eski Yunan uygarlığınca iyi bilinen bir bitki olan kerevizin gıda olarak kullanımının...

Narlı Zeytinyağlı Kereviz Tarifi
Narlı Zeytinyağlı Kereviz Kullanılan Malzemeler
 
*   2 Adet Kereviz
*   10 -12 Adet Arpacık Soğan
*   1 Su Bardağı Nar Suyu
*   1/2 Adet Limon Suyu
*   1 Tatlı Kaşığı Şeker
*   Tuz
*   Zeytinyağı
 
Narlı Zeytinyağlı Kereviz Hazırlanış Tarifi
Kerevizler soyulup, dilimlenir.
Soğanlar zeytinyağında kavrulur.
Kerevizler, şeker ve tuz ilave edilir.
Nar suyu ve limon suyu eklenir.
Kısık ateşte kerevizler yumuşayana dek pişirilir.
 
Kerevizin faydaları
Kereviz, içeriğinde serbest radikallerin sebep olduğu zararlara karşı korumaya yardımcı potansiyel antioksidan olarak vitamin A, E ve C vitaminlerini barındırır. A vitamini yaşlanma belirtilerini azaltırken E vitamini ise cildin nem dengesini korur.
 
Cildin elastikiyetini artırır
Kerevizde Omega-6 yağ asidi bulunmaktadır. Bu asit cilde parlaklık ve esneklik vermekte ayrıca, kalsiyum, selenyum, fosfor, potasyum ve magnezyum gibi mineraller ile cilde besin sağlar.
 
TESCİLLİ YEMEKLER
Akne ve sivilceleri azaltır
Kereviz cildi nemlendirir ve besler. Akne ve sivilceden muzdarip insanlar çay ağacı ve nane yağının içine kereviz suyu karışrarak cildine uyguladıklarında olumlu sonuçlar elde edeceklerdir.
 
Yağlı ciltlerde etkili
Yağlı ciltten muzdarip insanlar da günlük olarak kereviz suyu içebilir. Bir diğer yöntem de kerevizi dilimleyip suyun içinde kaynatın. Soğutun ve buzdolabına koyun. Gece yatmadan önce cildinizi bu su ile silin. Bu yöntem ile cildiniz PH dengesini yeniden sağlayacaktır.
 
Vitiligo tedavisi
Vitiligo (beyaz lekeler) ciltte görünen bir hastalıktır. Kerevizde bulunan psoralenler deride melanin üretimini artırarak, vitiligodan kurtulmanıza yardımcı olur.
 
Kerevizin Tarihi
Eski Yunan uygarlığınca iyi bilinen bir bitki olan kerevizin gıda olarak kullanımının ilk izlerine Sisam adası kalıntılarında rastlanmıştır. Homeros'un İlyada'sında atların Troya yakınlarındaki sazlıklarda yetişen yaban kerevizi ile otlandıkları dizesi yer almakta, Odissea'da Kalipso'nun mağarasının yakınında yine yaban kerevizi yetişmektedir.
 
Narın faydaları nelerdir?
 
Basur tedavisinde kullanılır 
Toplumu en çok etkileyen sağlık sorunlarından bir tanesi de bağsur hastalığıdır. Bu hastalık kişiye günlük yaşamında oldukça rahatsızlık verebilir.  Yarım litre suyun içerisine bir avuç kadar atılıp bekletilen nar kabuğu suyunun bağsura şifa olduğu bilinmektedir.
 
Nar Sindirim sistemine iyi geliyor 
Günde bir adet mevsiminde tüketilen nar sindirim sistemi hastalıklarına iyi gelmektedir.
 
Nar Yanıklara tedavi amaçlı kullanılıyor 
Nar kabuğu püresinin yanıklar üzerinde tedavi edici etkisi olduğu biliniyor.  Kabuğu dövülerek yaranın üzerine uygulanan nar, iyileşme sürecini hızlandırıyor. Yara üzerinde yer alan mikropların giderilmesini sağlıyor. 
 
Nar Kanser hastalıklarından koruyor
Yapılan araştırmalar sonucunda narın kanser hücrelerinin yayılma hızını azalttığı ortaya çıkmıştır. Aynı zamanda kanser hücrelerini öldürücü özelliği de olduğu bilinmektedir.
 
Nar Eklem ağrılarına iyi geliyor 
Düzenli tüketilen narın eklem ağrılarını azaltıcı ve tedavi edici etkisi bulunmaktadır. 
 
Nar Kandaki mikropları temizler 
Narın içerisinde yer alan anioksidanların kanı temizleyici etkisi bulunmaktadır.
Narın meyveleri kadar çekirdeğinin de sağlık üzerinde bir çok olumlu etkisi mevcuttur. Nar meyvesi oluşmadan önce çiçek halinde meydana gelmektedir. Nar çiçeğinin de sağlığımıza bir çok faydası mevcuttur.
 
Nar Zatürre tedavi edici 
Narın faydaları arasında zatürre hastalığını da tedavi edici etkisi olduğu söylenmektedir. Nar bağışıklığı hızlı bir şekilde güçlendirdiğinden zatürre olan hastalara da önerilmektedir.
 
Bayılmalara karşı nar şerbeti 
Narın tansiyonu dengeleyici etkisi barındırmasından dolayı bayılan bir kişiye içirilen nar suyunun ayıltıcı etkisi olduğu bilinmektedir.
 
İşte sizler için araştırmış olduğumuz nar çiçeğinin faydaları
İshali önleyici ve tedavi edici özelliği bulunmaktadır.
Nar çiçeğinin cilt üzerinde de bir çok etkisi mevcuttur. Nar çiçeği ölü hücrelerin yenilenmesini ve canlanmasını sağlamaktadır. Narın cilde olan faydalarında çiçeğinden faydalanmak en doğru seçenek olacaktır.
Tatlı krizlerini önlemeye yardımcı olmaktadır.
Nar çekirdeği suyu gargara yapılırsa ağız ve diş eti hastalıklarına karşı koruma sağladığı bilinmektedir.
Nar çiçeği suyunun bağırsak kurtlarını öldürücü etkisi olduğu bilinmektedir.
Grip ve öksürük gibi enfeksiyonel hastalıklarda nar çiçeğinin nefes açıcı etkisi olduğu bilinmektedir.
 
Narın zararları nelerdir?
Narın vücuda herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Ancak nar bazı kişiler tarafından tüketildiğinde sakıncalı ve zararlı hale gelebilir. Bu nedenle narı herkesin tüketmemesi gerekmektedir.
 
ÇORBALARPeki narı kimler tüketmemelidir?
Kemoterapşi hastaları 
Nar içerisinde bir çok zengin vitamin ve mineral barındırmaktadır. Narın içerisinde yer alan bu mineraller, kanser ilaçları ile etkileşime geçebilir. Bu nedenle kanser hastalarının ilaç kullandıkları sırada nar tüketmeleri önerilmez.
 
Hamileler 
Yine yüksek miktarda element içeren nar, hamileler için oldukça sakıncalıdır.
 
Bağırsak ameliyatları 
Narın sindirim sistemini hızlandırıcı etkisi bulunmasından dolayı bağırsak ameliyatı geçirenlere nar tüketimi önerilmemektedir.
 
Gaz ve şişkinlik sorunu yaşayanlar 
Çok çabuk hazmedilse de bazı kişilerde gaz ve şişkinlik meydana getirebilir. Ateşi olan hastaların tüketimine dikkat etmesi gerekir.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler