İncik Kebabı Tarifi

İncik Kebabı Tarifi

Osmanlı saray mutfağında padişah sofralarında ve saray ağalarına verilen önemli ziyafetlerde yemek menülerinde uzun zaman yer almıştır. ayni zamanda Türk mutfak tarihinde...

Kuzu İncik Kebabı ; Osmanlı saray mutfağında padişah sofralarında ve saray ağalarına verilen önemli ziyafetlerde yemek menülerinde uzun zaman yer almıştır. ayni zamanda Türk mutfak tarihinde binlerce yıllık bir yemek çeşitidir.  Osmanlı ve Türk Mutfağı, Geleneksel Türk Mutfağı, Yöresel Yemekler, Yöresel Mutfaklar da tencere yemekleri, fırın yemekleri ve kebap çeşitleri arasında farklı yöntemler ile “Kuzu İncik” tercih edilen et yemekleri arasında kendi yerini almıştır.
 
Kuzu İncik Kebabı Tarifi 
İncik Kebabı Kullanılan Malzemeler
 
*    1 Kg Kuzu İncik
*    2-4 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı
*    200 Gr İç Yağı
*    200 Gr Arpacık Soğan
*    2 Adet Kereviz Sapı
*    3 Yemek Kaşığı Un
*    2 Tablet Et Bulyon
*    1 Litre Su
*    3 Kekik Dalı
*    3 Defne Yaprağı2 Havuç
 
Kuzu İncik Kebabı Püresi İçin:
*    1.5 Kg Patates
*    25 Gr Tereyağı
*    100 G Rendelenmiş Kaşar Peyniri
*    100 Ml Süt
*    1 Tatlı Kaşığı Hardal
 
Kuzu İncik Kebabı Yapılış Tarifi
Bütün halde incikleri geniş bir tavada sıvıyağ ile kahverengileşinceye kızartın. 
Ayrı bir kapta iç yağı, soyulmuş arpacık soğanları ve doğranmış kereviz saplarını ekleyerek 3 dakika yağda kavurun.
Kavrulan karışıma unu ekleyerek bütünleşmesini sağlayın. 
Et suyu tabletlerini karışımın üzerine ufalayarak 1 litre su ve  ekleyerek yavaşça karıştırın. 
Baharatları ekleyin.
Kuzu etini de ilave ederek tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 1 saat kaynatın.
Küçük küpler halinde doğradığınız havuçları da tencereye ekleyin. 
Tencerenin kapağı kapalı halde 1 saat daha kısık ateşte pişirin.
Soyduğunuz patatesleri yumuşayana kadar tuzlu suda haşlayın. 
Suyunu süzdükten sonra küçük küpler halinde doğrayıp derin bir kaba alın. 
Hardal, tereyağı, peynir, süt ve kara biberi ilave edip bir ezici yardımıyla patatesleri püre haline getirerek karıştırın.
Bir fırın kabına Kuzu incikleri, püreyi, sebzeleri yerleştirin. 
Sosu da ekleyerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık30 dakika pişirin. 
Fırından alıp sıcak servis yapın.
 
Türk Aşçı Haberleri "Alternatif Tarif";
Mevcut yazılı nefis tarif ile “bağlantısı olmayan” alternatif lezzet zengini ikinci bir videolu tarif seçeneğini 'de sizlere sunmak istedik. Yapmış olduğumuz bir araştırmada bu “nefis yemek tarifini” ve  uygulamasını uygun bulduğumuz “İncik Kebabı Tarifi” ile ilgili alternatif video sunumundan ‘da faydalanabilirsiniz. Videodaki meslektaşımıza teşekkür eder, mutfağımız adına çalışmalarında başarılar dileriz.
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tarifini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşmanızı ümit ederiz… 
 
Kuzu incik etinin faydaları nelerdir ?
Kuzu incik etinin faydaları nelerdir; Vücudumuz her gün belli bir miktar protein alma ihtiyacı vardır. Çünkü protein bedenimizde yer alan yenilenme ve kendini tazeleme sürecinin yapı taşlarından bir tanesidir ve eksikliği çok ciddi hastalık ve rahatsızlıklara sebep olan yapı taşıdır. Etin içerisinde bulunan proteinin çok büyük kısmı metabolizmamız tarafından kolayca tüketilir ve doğal çevrimimiz içerisine katılmaktadır.
 
Ayrıca alyuvarlarımızın temel yapı taşlarından bir tanesi olan demirdir ve eksikliği yaşandığında kansızlıktan tutun da zeka geriliğine, uyku problemlerine, baş dönmelerine ve diğer ciddi sorunlara yol açabilmektedir. Demir mineralini alabileceğimiz en önemli besinlerden bir tanesi de hayvansal gıdalardır.
 
Ülkemizdeki kırmızı etler, keçi eti, kuzu eti sağlıklıdır. Pastırmamız kurutulmuş et grubundadır.
 
Özellikle vejeteryan olanlarda karşılaşılan hafıza kaybı, yorgunluk, sinir problemleri gibi pek çok sorun et yememekten kaynaklanan B12 vitamini eksikliğine bağlıdır ve kırmızı et bu vitamin açısından en zengin besinler arasındadır. Etten alınan B12 vitaminini diğer besinleri tüketerek elde etmek çok zor olduğundan dolayı kırmızı et tüketimini düzenli ve doğru bir şekilde gerçekleştirmek gerekiyor.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Uğur Karakaya
    3/2/2019

    Çok başarılı bir kebap tarifi olmuş emeği geçenlere tebrikler

  • Yorumlayan: Rıza Sümbül
    2/7/2019

    Kesinlikle deneyeceğim...

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler