Şef Recep İncecik; Evde Çam Fıstığı ve Nar Hoşafı Tarifi

Şef Recep İncecik; Evde Çam Fıstığı ve Nar Hoşafı Tarifi

Matlup fıstık lardan usulüyle iç zarlarından ayıklayıp bütünce ayırıp hurdelenmişlerini taş havan da gülâb yahut bir miktar su ile gereği gibi dakk ve hallettikten sonra seyrecik..

 
Ünlü Şef Recep İncecik'ten Enfes Osmanlı Mutfağı Tarifleri!
 
Evde Nar Hoşafı ve Çam Fıstığı Hoşafı nasıl yapılır? Evde Nar Hoşafı ve Çam Fıstığı Hoşafı yapmanın püf noktaları nelerdir?
 
Evde Nar Hoşafı ve Çam Fıstığı Hoşafı Tarifi
 
Çam Fıstığı Hoşafı Tarifi
 
Matlup fıstık lardan usulüyle iç zarlarından ayıklayıp bütünce ayırıp hurdelenmişlerini taş havan da gülâb yahut bir miktar su ile gereği gibi dakk ve hallettikten sonra seyrecik astardan süzüp işbu luâbı mikdâr-ı kifâye şeker veya şurup ve su ile şerbet edip mukaddem hazırlanan fıstık tanelerini üzerine ba'de'l-vaz tenâvül buyrula.
 
Çam fıstığı ve badem dahi bunun aynıdır. Bazıları taze ceviz in dahi iç kışrını izale edip böylece tertip edip istimal ederler. Latif olur.
 
Nar Hoşafı Tarifi
 
Recep İncecik
Bu hoşaf genellikle her yerde yapılır. Hazırlanması kolay olduğu için hemen temin edilebilir. Ancak, çok lezzetli olmaz. Yukarıda belirtildiği gibi, iri taneli narların dışındaki narları ezerek süzgeçten geçirin. Sonra yarım okka nar suyu, yarım okka şeker ve yarım okka su ekleyin. 
 
Bir kere kaynatıp süzgeçten süzün. Bu karışımdan yeterli miktarda şerbet hazırlayıp kâseye koyduktan sonra üzerine bir veya iki fincan dolusu nar ekleyerek tüketin. Son derece lezzetli ve kıvamı tam olacaktır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler