Pratik ve Lezzetli Akıtma Tarifi: Kahvaltıların Yıldızı

Pratik ve Lezzetli Akıtma Tarifi: Kahvaltıların Yıldızı

Kahvaltı sofralarını şenlendiren ve her yaştan insanın keyifle tükettiği akıtma, basit malzemelerle hazırlanmasıyla biliniyor. Süt, yumurta, un ve tuz kullanılarak yapılan en iyi..

 
Pratik ve Lezzetli Akıtma Tarifi: Kahvaltıların Yıldızı
 
Türk mutfak kültürünün sevilen lezzetlerinden biri olan akıtma, evde kolayca hazırlanabilecek bir tarif olarak dikkat çekiyor. Kahvaltı sofralarını şenlendiren ve her yaştan insanın keyifle tükettiği akıtma, basit malzemelerle hazırlanmasıyla biliniyor.
 
Osmanlı saray mutfağının da meşhur yiyeceklerinden olan Akıtma Tarifi; Süt, yumurta, un ve tuz kullanılarak yapılan en iyi lezzetlerden bu tarif, pratik ve iştah açıcı sonuçlar sunuyor. Aşağıda, Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri web sitesinden alınan ölçülerle, adım adım akıtma yapımını bulabilirsiniz.
 
Malzemeler:
* 1,5 su bardağı süt
* 2 adet yumurta
* 1,5 - 2 su bardağı un
* Yarım tatlı kaşığı tuz
 
Yapılışı:
Derin bir kaseye yumurtaları kırın, süt ve tuzu ekleyin ve bir tel çırpıcı yardımıyla karıştırın.
Karışıma yavaşça 1,5 su bardağı unu ekleyin ve karışımı pürüzsüz bir kıvama getirin. Gerekirse un miktarını artırabilirsiniz.
Akıtmanın kıvamı çok koyu olmamalı, bu yüzden unu yavaş yavaş ekleyerek ayarlayın.
Krep veya teflon tavayı hafifçe yağlayıp ısıtın.
Karışımdan yarım kepçe alarak tavaya dökün ve pişirin.
 
Akıtmanın Püf Noktaları:
Un miktarını dikkatlice ayarlayarak akıtmanın tavada güzelce yayılmasını sağlayın.
Akıtmanın ince olmasına özen gösterin, böylece daha lezzetli olacaktır.
 
Servis Önerisi:
Akıtma, pişirildikten sonra kağıt havlu serili bir servis tabağına alınır ve sıcak ya da ılık servis edilir. Soğuk tüketimi tavsiye edilmez; ilk sıcaklığı geçtikten sonra tüketmek idealdir.
 
Bu pratik tarif sayesinde kısa sürede lezzetli akıtmalar hazırlayabilir ve sevdiklerinizle birlikte keyifle tüketebilirsiniz.
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri web sitesinden alınan bu tarif ile kahvaltılarınız daha keyifli hale gelecek.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler