Sebze Ezmesi Tarifi
Sebze Ezmesi Malzemeler
* 3 Kabak
* 3 Bostan Patlıcan
* 1⁄2 Demek Dereotu
* 2 Çorba Kaşığı Mayonez
* 1 Tatlı Kaşığı Tuz
* 3 Diş Sarımsak
* 100 Gr. Fındık yada Ceviz
* 1⁄2 Kilo Süzme Yoğurt
Sebze Ezmesi Yapılışı
Bostan patlıcanları sacda ya da ızgarada pişirin. Izagara olan patlıcanların içini çıkartarak 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın ve soğumaya bırakın.
Kabağı rendeledikten sonra 100 gr. yağ ile kavurun ve ka vurduktan sonra 5 dakika soğumaya bırakın.
Bir kaba kabağı, ufak ufak doğranmış dereotunu, soğumuş olan patlıcan salatasını, mayonezi, fındığı, sarımsağı, tuzu ve yoğurdu ilave ederek iyice karıştırın.
Hazırladığımız karışımı servis tabağına alarak servis edebilirsiniz.
Tercihen üzerini dereotu ile süsleyebilirsiniz.
(Soğuk iştah açıcılarımız, soğuk mezelerimiz den’dir.)
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Sebze Ezmesi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz.
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
Geleneksel Türk Mutfağında Yemekler her zaman sadeyağ yani tuzsuz tereyağı ile pişirilmektedir. Baharat kullanımı Ortaçağ Avrupa‘sında ya da Hint mutfağında olduğu kadar olmasa de oldukça yaygındır. Erken dönem Osmanlı Saray mutfağında kullanımı daha yaygın olan kuru ve yaş meyvelerin baharat olarak et ve pilavlarda kullanımı 19. yüzyıl mutfak geleneğinde azalmıştır.
Et çeşitleri içinde dana eti tercih edilmemekte mevsimi ise kuzu diğer zamanlarda ise koyun eti kullanılmaktadır yemeklerde. Tavuk ve piliç gibi kümes hayvanlarının yanı sıra güvercin, keklik, kaz, bıldırcın, ördek ve 18. yüzyıldan itibaren Amerika menşeli hindi saray mutfak geleneğinde zengin sofralara sunulan ayrıcalıklı tatlar arasındadır.
Bazı araştırmacıların savunduklarının aksine balık Osmanlı Saray mutfağında Sultan ve çevresinin severek tükettiği lezzetlerin içinde yer almaktadır.
Domates ve domates salçası Osmanlı mutfak geleneğinde yoktur. Colombus’un Avrupa’ya kazandırdığı lezzetler içinde bugün Akdeniz mutfağı için çok önemli yere sahip olan domates Osmanlı mutfağına 19. yüzyılın ikinci yarısından sonra girmiştir. Türk mutfağında sevilerek çok kullanılan domates ve domates salçası kullanımı 20. yüzyıl başlarında başlayan bir yeniliktir.