Tevek Aşı Tarifi

Tevek Aşı Tarifi

Geleneksel Türk Mutfağında Yemeğin Yapılış Yönteminin Beslenmede Önemi... Bulgur ilave edilerek suyu çekilinceye kadar pişirilir. Bu arada ayrı bir tavada küp küp doğranmış soğanlar...

Yöresel Mutfaklarda Yöresel Yemeklerimizden Tevek Aşı Tarifi "6-8 Kişilik"
Tevek Aşı Tarifinin Malzemeleri                                                                                    
Pişirme Süresi: 20 dakika
 
*   1 Adet Orta Boy Yemek Tabağı Kurutulmuş Asma Yaprağı
*   2 Su Bardağı Bulgur
*   1 Adet Kuru Soğan
*   1 Çorba Kaşığı Salça
*   1,5 Çay Bardağı Sıvı Yağ
*   Yeterli Miktarda Su
 
Nefis ve Lezzetli Yemek Tarifleri 'mizden Harika Bir Çeşit Olan Yöresel Mutfaklarda Yöresel Yemeklerimizden Tevek AşınıYapılış Tarifi
 
Kurutulmuş asma yaprakları elde parçalanarak, tencerede kaynamakta olan suya atılır ve 10-15 dakika kadar haşlanır. 
Bulgur ilave edilerek suyu çekilinceye kadar pişirilir.
Bu arada ayrı bir tavada küp küp doğranmış soğanlar sıvı yağda kavrulduktan sonra salça eklenerek biraz daha kavrulmaya devam edilir. 
Hazırlanan soğanlı karışım pişmiş olan bulgurlu asma yapraklarının üzerine dökülür, karıştırdıktan sonra sıcak servis yapılır.  
 
Geleneksel Türk Mutfağında Yemeğin Yapılış Yönteminin Beslenmede Önemi
Yemeğin yapılış yönteminin, yemeğin görünümü, tadı ve kokusu üzerine doğrudan etkili olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Ayrıca yemeğin besleyici değeri üzerine etkisi göz ardı edilemez. Yemeğin içine konacak besinlerin seçiminde, besinlerin uygunluğu, çeşidi ve miktarı öyle ayarlanmalı ki, yemeğin görünümü, tadı ve kokusu, o yemeğe özgü olmalıdır.
 
Deyim yerinde ise besin maddeleri birbirini etkileyerek kendine has bir yemek olabilmelidir. Böyle bir yemeğin kendine has görünümü, tadı ve kokusunun yanında sindirimi de kolay olur (Baysal, 2002). Yemeğin pişirildiği tencerenin bakır, tunç, alüminyum, çelik, emaye, seramik ve kilden yapılmış olması, bunların kalınlıkları ve yapılışında içerisine konan maddeler de yemeğin kaliteli olup olmamasında etkilidir.
 
Tenceredeki yemeğin odun, odun kömürü, linyit kömürü, tüp gaz ya da doğalgazda pişirilmesi de yemeğin görünümü, lezzeti ve kokusuna etkisi gözardı edilemez. Ayrıca ateşin harlı veya kısık olmasının ve ateşte pişiriliş süresinin bile yemeğin kalitesine etkisi büyüktür 

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler