Geleneksel Türk Mutfağından Nefis ve Lezzetli Soğan Dolması Tarifi "5 kişilik"
Soğan Dolması Tarifi'nin Malzemesi
* 700 gr. soğan (7 orta boy)
* 500 gr. kıyma
* 200 gr. soğan (ince kıyılmış), (2 orta boy)
* 100 gr. pirinç (ayıklanıp, yıkanmış). (1/2 su bardağı)
* tuz
* taze çekilmiş karabiber
* 45 ml. sirke (3 çorba kş.)
* 1 çay
* 45 ml. sirke (3 çorba kş.)
* tarçın.
Yöresel Mutfaklarımızdan Soğan Dolması 'nin Yapılış Tarifi
Soğanların kabuklarını soyun ve yıkayın.
Diplerinden 1/2 cm, başlarından biraz daha derin keserek her iki ucunu düzleyin.
Tencerede su kaynatıp, soğanları içine atarak iki taşım kaynatın.
Süzdürerek sudan çıkarıp, bir tabağa yerleştirin.
Diplerinden bastırarak soğanların katlarını çıkarın.
Bir kapta kıymayla ince kıyılmış soğanı, pirinci, tuzu ve biberi iyice karıştırarak dolma içini hazırlayın.
Soğanların her bir sargısını hazırladığınız dolma içi ile doldurun Dolmaları tencereye dizin.
Soğanların düzeyine kadar su ya da et suyu ekleyip ateşe oturtun.
bir taşım kaynatıp tencerenin kapağını kapatın ve yaklaşık 30 dakika pişirin.
Dolmaları tencereden alıp sahanlara aktarın.
Bir kapta sirke ve balı karıştırıp, dolmanın suyuna katın.
iki taşım kaynatarak bu suyu dolmaların üzerine gezdirin.
Uzerlerine tarçın serpip sıcak olarak servis yapın.
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Soğan Dolması Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz.
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz...
Geleneksel Türk Mutfağı nedir? Geleneksel Türk Mutfağında hangi yemekler vardır?
Dünyanın sayılı mutfaklarından (çin Mutfağı, İtalyan Mutfağı, Fransız Mutfağı, Meksika Mutfağı) biri olan Türk mutfağı, Türkiye’nin ulusal mutfağıdır. Yöreden yöreye farklılaşan ürünleriyle Osmanlı mutfağının mirasçısı olan Türk mutfağı, balkan ve Ortadoğu mutfaklarını etkilemiş aynı zamanda bu mutfaklardan da etkilenmiştir. Beslenme biçimleri içinde bulunduğu kültürel coğrafi ekolojik ekonomik ve tarihsel sürece göre şekillenen türk mutfağında
Selçuklu ve Osmanlı imparatorluğunun saraylarında gelişen yeni tatlar, bu kültürün zenginleşmesine önemli katkılar sağlamıştır.
81 ili kapsayan lezzet haritasına göre, Türkiye, 2 bin 205 çeşit yöresel yiyecek ve içecekten oluşan zengin mutfağa sahiptir. Türk mutfağında 291 çeşit yemek tatlı ve içecek ile en zengin mutfağa sahip olan ilimiz Gaziantep’tir.
Ulusal ve bölgesel kalkınma açısından bakıldığında türk mutfağının sağladığı avantajlar ekonomik bir fırsata dönüştürüldüğünde ulusal ve bölgesel anlamda önemli bir katma değer sağlayacağı gözden kaçırılmaması gereken bir gerçeklik olarak öne çıkmaktadır.
Türk mutfağı yörelere göre farklılıklar gösterir. Karadeniz mutfağı, Güneydoğu mutfağı, Orta Anadolu mutfağı gibi birçok yöreler kendilerine ait zengin bir yemek haznesine sahiptirler.
Türk mutfak kültürünü incelerken, Türklerin 10. ve 11. yüzyıllara dayanan Orta Asya geçmişinden günümüze uzanan derin bir tarihsel süreçle karşılaşırız. Göçebe mutfak kültüründen, Anadolu’ya, Selçuklu mirasından, Bizans Geleneğine, İran-Abbasi mutfak geleneğinin etkilerinden ve uzun Osmanlı geçmişine, ve bu geçmiş içinde cemaat mutfakları ile olan alışverişe bugün tanımladığımız Türk mutfağı yüzyıllar boyunca değişerek, zenginleşmiş ve olgunlaşmış büyük bir kültürel mirastır.
15. yüzyılda İstanbul’un fethi ile başlayan bir süreç içinde 19. yüzyıl sonlarına kadar gelişen Osmanlı Saray Mutfak Kültürü geleneğinde kuzu ve koyun etiyle hazırlanan kebap, yahni, külbastı, kızartma ve köfteler, pirinç pilavının envai çeşitleri, tahıl ve baklagillere dayanan et suyu ile pişirilmiş çorbalar, yaş ve kuru meyveler ile hazırlanmış hoşaf, şerbet, şurup, reçel, çevirmeler, börek çeşitleri, etli dolmalar, sebzeler ile hazırlanan bazı tencere yemekleri, tavuk ve balık ile hazırlanan kebap, yahni ve külbastılar,- helva çeşitleri, sütlü tatlılar, baklava, güllaç ve kadayıfları görürüz.