But Sarması Tarifi (Urfa)

But Sarması Tarifi (Urfa)

Şanlıurfa Yemek Geleneği "Şanlıurfa mutfağı, Şanlıurfa lezzetleri" Urfalılar asırlardan bu yana damak zevkinin en güzel örneklerini veren zengin

But Sarması Tarifi (Urfa) 
But Sarması Tarifi (Urfa) Malzemeler
 
*  1 kg kuzu but eti, 
*  100 gr kuyruk, 
*  Yeteri kadar diş karanfil, 
*  1 çorba kaşığı Urfa fıstığı, 
*  1 baş sarımsak, 
*  3 çorba kaşığı sadeyağ, 
*  2 çorba kaşığı, 
*  domates salçası, 
*  1 tatlı kaşığı tuz. 
 
But Sarması (Urfa) Yapılış Tarifi 
Et, avuç içi büyüklüğünde ve ince kesilerek yaprak haline getirilir.
Kuyruk ince uzun doğranır.
Bir yaprak et alınır.
içine 1 adet doğranmış kuyruk, 1 diş karanfi l, 2-3 adet fıstık, 1 diş sarmısak konulup sarma gibi sarılır. 
 
Açılmaması için bir kürdanla tutturulur veya dikilir.
Bütün etler bu şekilde hazırlandıktan sonra sadeyağa atılıp kızartılır.
Etler kızardıktan sonra salça da yağa atılıp 1 dakika kadar daha ateşte tutulur.
3 su bardağı su ve tuz ilave edilerek etler 50-55 dakika pişirilir.
Yanında pirinç pilavıyla servis yapılır. 
 
Not;
Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu tarifi denediğinizde yorumlar bölümünde düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız çok seviniriz.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada sizlere layık bulduğumuz “But Sarması” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Şanlıurfa Yemek Geleneği "Şanlıurfa mutfağı, Şanlıurfa lezzetleri"
Urfalılar asırlardan bu yana damak zevkinin en güzel örneklerini veren zengin çeşitte yemeklerle beslenmesini bilmişlerdir. Yöre yemeklerinin lezzetleri yanında, besin değerleri de çok yüksektir. Yemek yapma becerisinin yanında yaptıkları yemekleri misafirleriyle paylaşmak geleneği bütün Anadolu insanına mahsus bir özelliktir.
 
Ancak Urfalıların misafir sevme özelliğinin, hiçbir öğün misafirsiz yemeğe oturmayan Hz. İbrahim (A.S.)’dan geldiği söylenmektedir. “Halil İbrahim Sofrası” herkesçe bilinen bir deyimdir. Urfalılar bugün de misafir ağırlamak ve onlara çeşitli yemekler ikram etmekten büyük zevk duymaktadırlar. Toplu yemek yemenin verdiği hazzı tatmış bu insanlar, yaptıkları her türlü toplantıyı başta “Çiğköfte” olmak üzere zengin yemek çeşitleriyle süslemişlerdir.
 
PATLICAN YEMEKLERİUrfa’da yemek yer sofrasında yenir. Sofrada “Besmele” ile önce büyükler yemeğe başlar, küçükler onları takip eder. Oburluk hiçbir zaman benimsenmeyen bir davranıştır. Yemek yeme sırasında konuşulmaz, kaşık sesi duyulmaz. Sofrada misafirin ulaşamadığı yemekler misafire ikram edilir, ısrarda bulunulur.
 
Ev sahibi sofraya oturmaz, hizmet eder, misafir çok ısrar ederse sofraya oturur. Erkek misafirler ayrı, kadın misafirler ayrı sofralarda otururlar ve böylece herkesin daha rahat etmesi sağlanmış olur. Yemeğin sonunda “sofra duası” okunarak kalkılır.
 

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler