Et Haşlama Yemeği Tarifi

Et Haşlama Yemeği Tarifi

Genellikle Osmanlı Saray Mutfağında kuzu incik ile yapılan haşlama yemeği tarifi gerçek bir efsanedir. Birbirinden sağlıklı sebzeleri etin en lezzetli...

Et Haşlama yemeği geleneksel turk mutfağındaki vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Etin en güzel hali ile sebzeleri karıştırarak yaptığımız haşlama yemeği çok da faydalı. İşte lezzetine doyum olmayan et haşlama yemeğinin malzemeleri ve tarifi…
 
Genellikle Osmanlı Saray Mutfağında kuzu incik ile yapılan haşlama yemeği tarifi gerçek bir efsanedir. Birbirinden sağlıklı sebzeleri etin en lezzetli yeriyle birlikte pişirip tadı damaklarda kalan bir yemek yapıyoruz. Yöresel Mutfaklarımızda da Sağlıklı olmasının yanı sıra kolaylıkla da hazırlanabilen haşlama yemeği ile akşam yemeğinizi çok daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. İşte haşlama yemeği için gerekli malzemeler ve tarifi…
 
Et Haşlama Yemeği Tarifi
Et Haşlama Yemeği İçin Kullanılan Malzemeler
 
*     2 Kaşık Zeytinyağı

*     4 Kuzu İncik

*     Tane Karabiber

*     2 Defne Yaprağı

*     4 Patates
*     3 Kereviz Sapı

*     2 Havuç

*     10 Arpacık Soğan

*     6 Bardak Su

*     Tuz
 
Et Haşlama Yemeği Terbiyesi İçin 
*     1 Kaşık Un

*     1 Yumurta Sarısı

*     Yarım Bardak Su

*     Yarım Limon
 
Et Haşlama Yemeği Yapılış Tarifi
Düdüklü tencerenin içinde zeytinyağını ısıttıktan sonra kuzu incikleri içine atıp yüksek ateşte birkaç dakika kavurun. Daha sonra içine suyunu ve defne yapraklarını ilave edin. Yaklaşık 45 dakika kadar pişirin.
Etler iyice pişince defne yapraklarını alın ve içine soğanları ekleyin. Ardından havuçları patatesleri ve kereviz sapını iri iri doğrayarak ekleyin. Baharatlarını da attıktan sonra pişene kadar kaynatın.
Bir kabın içinde terbiyesi için gerekli malzemeleri et suyu ilave ederek karıştırın. Ilık bir halde olan terbiyeyi haşlamanın içine dökün birkaç dakika daha kaynatın. Dereotu ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
 
Not;
Türk Aşçı Haberleri Olarak Sizler İçin Hazırlamış Olduğumuz Bu Tarifi Denediğinizde Yorumlar Bölümünde Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşırsanız Çok Seviniriz.
 
Not;
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada sizlere layık bulduğumuz “Et Haşlama Yemeği Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler