Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Tarifi
Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Tarifi Malzemeler
* yarım kg. Taze iç bakla
* 6 adet enginar
* yarım bardak zeytinyağ
* 1 2 soğan
* 1 kahve kaşığı şeker
* limon
* yarım demet dereotu
* tuz
Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Tarifi Yapılışı:
Enginarların taç yaprakları sıyrılarak koparılır.
Uç kısımları kesilip fazla derinleşmeden soyulur.
İçleri kaşıkla çıkarılıp tuzlu limonlu su içine bırakılır.
Saplar dibinden kesilir. Özü çıkana kadar soyulur, küçük doğranır.
ince doğranmış soğan zeytinyağında sararıncaya kadar kavrulur.
Enginarlar bütün, saplar doğranmış olarak konur, 23 bardak su ilavesi ile yarı pişirilir.
Kabuğu çıkarılmış iç bakla, tuz, şeker konur.
Kapak kapatılıp yavaş yavaş pişirilir.
Soğuyunca baklalar enginarların çukur yerlerine doldurulur.
Üzerine kıyılmış dereotu serpilir.
Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Tarifi Not:
bakla yerine iç bezelye ve havuç da kullanılabilir.
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada siz takipçilerimize layık bulduğumuz “Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Tarifi " ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz...
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
Geleneksel Türk Mutfağında Zeytinyağı Ve Zeytinyağının Kullanımı
Beslenme insan sağlığını koruyarak yaşamın devamını sağlamak amacıyla tüketilen besinlerin türleri ve hazırlanış şekilleri, örf, adet ve geleneklere dayalı bir uygulamadır. Bu nedenle beslenme düzeni yada beslenme alışkanlığı bir millet yada ulusun yemek kültürü olarak isimlendirilmektedir. Yemek kültürü içerisinde temelde hangi besinlerin tüketildiğini, toplumun yaşadığı yerin coğrafi konumunu ve iklimi, üretimi, taşımacılık gibi faktörleri belirlerken; ekonomik ve teknolojik gelişmeler, diğer toplumlardan etkilenmeler, göçler, hızlı kentleşme, kitle iletişim araçları gibi faktörlerde toplumun beslenme alışkanlıklarına dolayısıyla beslenme kültürüne etki etmektedir(1).
Yiyecekler ise bir millete ait olan kültürlerin vazgeçilmez ögelerinden birisidir. Bilindiği üzere kültür, maddi ve manevi ögelerden oluşmaktadır. İşte yiyecek ve içecek olarak ifade edilen yemek, bir kültürün maddi ögesi olarak, tüm milletlerin kültüründe görülen en temel ögelerin başında gelmektedir(2). Bununla birlikte kültürel ve toplumsal ortamlar, insanların yemek yeme alışkanlıklarıyla doğrudan ilişkili olmasıyla birlikte yiyeceklerin üretimi, tüketimi, hazırlanması, tamamen kültürün ögeleri olan gelenekler, sevmek-sevmemek, inançlar, tabular, boş inançlarla bağlantılı bir durum olarak kalmıştır.
Bu nedenle antropologlar, yemek yeme alışkanlıklarını tüm kültürel bağlamda ele almakta ve yemek yeme alışkanlıklarının kültürel bağlantıları belirleme de çeşitli kıstaslar üzerinde durmaktadır. Bu nedenle günümüz dünyasını oluşturan tüm uluslarda kendilerine özgü bir yemek ve yaşam tarzı olmakla birlikte, bu ulusların yediği ve alışkın oldukları yemek türlerinin farklılığının yanında bu yemeklerin pişirilmesi, servis edilmesi ve kullanılan pişirme teknikleri ise birbirinden farklı olmaktadır. Ülke ve ulusların yemek kültürünün birbirinden farklı olmasıyla birlikte günümüz mutfakları açısından en farklı ve radikal bir özelliğe sahip mutfak olan Türk mutfağını oluşturmaktadır.
Hakiki Zeytinyağı Nasıl Olur...