Geçmişten bu yana insanlar özel günler ve törenleri pasta ile kutluyor. Bu kutlamalar aslında kadim zamanlardan günümüze gelen bir ritüel. Pastalar bizler için doğum günü denilince..
Raşit şef aşçılık mesleğine nasıl başladı? Başarılı Türk mutfağı şeflerinden Raşit Yazıcı aşçılık eğitimlerini nerede aldı? Şef Raşit Yazıcı yemek menülerini yaparken nelere dikkat ediyor? En sevilen Türk mutfağı şefle..
Gastronomi Bölümü Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli? Gastronomi öğrencileri hangi dersleri alıyorlar? İlk senelerde teorik olarak neler öğreniyorlar? Uygulamalı derslerde..
Profesyonel Aşçılık ve Profesyonel Pastacılık- Ekmekçilik Programı öğrencileriyle mutfak sanatlarında şehirde sürdürülebilir gıda üretiminin tekniklerini paylaşıyor. Şehirde sağlıklı, keyifli...
İzmir'de 2 bin 842 metre uzunluğundaki pasta ile rekor kırıldıİzmir Kültürpark'ta 'Pasta Şehri İzmir' sloganıyla bu yıl ilk kez düzenle nen Pastart Uluslararası Pastacılık, Tatlıcılık...
Bin pasta şefinin 3 kilometre uzunluğunda bir festival pastası yapacağını aktaran Yenice..
Devrekli pasta ustası Uzun Zonguldak Aşçılar ve Pastacılar Başkanı oldu. Tüm Aşçılar ve Pastacılar ...
Hepinizi yönetim kurulumuz adına saygıyla selamlıyorum. Ege Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu olarak Türkiye’nin...
Gastro Pamukkale Aşçılık ve Pastacılık yarışmasında başarılı olan Osmaniyeli öğrenciler İl Milli Eğitim...
Ankara’da bir otelde düzenlenen Master of Cake Başkent Pasta Yarışması ve Pastacılık Festivaline katılan NEÜ...
Balık Pişirme Teknikleri Nelerdir? Türk Mutfağında En Popüler Balık Pişirme Yöntemleri Neler? Balığın taze olduğundan emin olun. Taze balığın gözleri berrak, pulları parlak olmalı
Gastronomi dünyasının nobeli olarak adlandırılan Basque Culinary World Prize (Bask Mutfak Dünyası Ödülü), bu sene misafirlerine Mardin Cercis Murat Konağı'nda dillere..
Vladislav Doronin, ‘Ruh’ yani Janu adını verdiği marka için 4 yıl içinde aralarında Türkiye’nin de olduğu 11 ülkede yatırım yapacak. Markanın 2026 yılında Türkiye pazarına girmesi..
Tarhana, Türk mutfak kültüründe oldukça köklü bir geçmişe sahip olan, genellikle yaz aylarında hazırlanıp kurutulan ve kış aylarında çorba olarak tüketilen geleneksel bir üründür..
Baklava, Orta Doğu, Balkanlar ve özellikle Türkiye'nin geleneksel tatlılarından biridir. İnce yufka katmanları arasında ceviz, fındık veya fıstık gibi doldurulmuş malzemeler..